ΠΡΑΣΟΠΙΤΑ ΜΕ ΣΠΙΤΙΚΟ ΚΑΒΟΥΡΜΑ
ΠΡΑΣΟΠΙΤΑ ΜΕ ΣΠΙΤΙΚΟ ΚΑΒΟΥΡΜΑ Αγαπημένη χειμερινή πιτούλα η πρασόπιτα! Συνήθως στην γέμιση βάζω κιμά, αυτήν την φορά την δοκιμάσαμε με …
ΠΡΑΣΟΠΙΤΑ ΜΕ ΣΠΙΤΙΚΟ ΚΑΒΟΥΡΜΑ Αγαπημένη χειμερινή πιτούλα η πρασόπιτα! Συνήθως στην γέμιση βάζω κιμά, αυτήν την φορά την δοκιμάσαμε με …
Οριακά μεν αλλά με τέτοια ζέστη τα βλίτα ή βλήτα.. είναι ακόμη εδώ, σκέφτηκα λοιπόν σήμερα να σας μοιραστώ αυτή …
Υπέροχες στριφτές τυρόπιτες με απλά υλικά και υπέροχο, τραγανό, χειροποίητο φύλλο! Απλά ονειρεμένες!
Αν δεν έχεις δοκιμάσει την πορτοκαλί κολοκύθα ή γλυκοκολοκύθα σε συνταγή για πίτα αλλά αλμυρή, τότε “χάνεις” αλλά γι΄αυτό είμαι …
Ιδανικό για τις πίτες μας τώρα με τις ζέστες! Αυτή η εποχή μπορώ να πω πως είναι η καλύτερη του …
Μια λαγάνα διαφορετική που τρώγεται και σαν ψωμάκια όλες τις εποχές! Τις ελιές και τις λιαστές ντομάτες μπορούμε να τις …
Σήμερα θα ταξιδέψουμε μέχρι την Σαρδηνία, γιά να δοκιμάσουμε τα τοπικά ραβιόλια (γεμιστά ζυμαρικά)…culurzònes) είναι ραβιόλια, φτιαγμένα με μία απλή …
Προϊόν της φτωχικής κουζίνας, παρακευάζεται με πολύ απλά υλικά : αλεύρι από κριθάρι ή από σκληρό σιτάρι (κίτρινο) ή μίγμα …
Τα παντζερότι λοιπόν μοιάζουν με μικρά καλτσόνε και παρασκευάζονται από τα ίδια υλικά με την πίτσα : ζύμη ψωμιού και …
ΥΛΙΚΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ 2 φακελ. ξηρής μαγιάς 1 κ. σούπας ζάχαρη 300 ml χλιαρό νερό 350 γρ. κίτρινο αλεύρι 350 γρ. …
Γρήγορα και απλά μαγειρέματα ώστε να έχουμε κι’ ένα συμπληρωματάκι την επομένη μέρα… είναι ο στόχος κάθε διημέρου, οπότε την …
Τα συγκεκριμένα ψωμάκια είναι από τα πιο πετυχημένα αρτοπαρασκευάσματα του τελευταίου καιρού, καθώς έγιναν στα γρήγορα . Ελιόψωμα με μαράθο, …
Υλικά Για την προ-ζύμη: 125 gr φυσικό προζύμι 100 gr νερό 125 gr αλεύρι για όλες τις χρήσεις Για τη …
200 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις 200 γραμμάρια αλεύρι κίτρινο 25 γραμμάρια νωπή μαγιά ή 8 γραμμάρια ξηρή 220 …
Υλικά (για 2 λαγάνες) 200 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις 200 γραμμάρια αλεύρι κίτρινο 25 γραμμάρια νωπή μαγιά ή …
Σήμερα θα δούμε μία παραλλαγή σπιτικού φύλλου που δίνει πολύ ωραίο αποτέλεσμα, χωρίς πολύ κόπο. Αυτό το φύλλο εμένα με …
Ξεκινάμε με σπιτικά ζυμαρικά, που είναι και από τα πιό χαρακτηριστικά παρασκευάσματα της παραδοσιακής ιταλικής κουζίνας. Σήμερα θα φτιάξουμε ορεκιέτε …
Η είσοδος του χειμώνα στον Ιταλικό Νότο, σηματοδοτείται με μικρά χρυσαφένια ημίγλυκα λουκουμαδάκια, τα οποία ονομάζονται συνήθως πέτολε (pettole, αλλά …
Μια εύκολη λαγάνα που μπορείς να την φτιάξεις από το βράδυ και το πρωί να την ψήσεις και να έχεις …
υλικά 530γρ αλεύρι κίτρινο 55γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις 1 1/2 κουταλάκι αλάτι 40γρ βούτυρο 220γρ νερό 3 κουταλιές …