Το ψωμί της Λαμπρής
Ένα πάρα πολύ νόστιμο και μοσχομυριστό Λαμπρόψωμο, που τρώγεται μετά μανίας. Μπορούμε να το φτιάξουμε όπως εδώ ή να το …
Ένα πάρα πολύ νόστιμο και μοσχομυριστό Λαμπρόψωμο, που τρώγεται μετά μανίας. Μπορούμε να το φτιάξουμε όπως εδώ ή να το …
Πολύ τραγανά, σοκολατένια κουλουράκια, εξαιρετικά εθιστικά! Ετοιμάζονται πανεύκολα και εξαφανίζονται ως διά μαγείας! Δεν χρειάζονται μίξερ και το αλεύρι ζέας …
Υλικά: 200γρ. ελαιόλαδο 120γρ. πετιμέζι 180γρ. νερό 100γρ. γάλα φρέσκο, πλήρες 200γρ. ζάχαρη 50γρ. κονιάκ 1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν …
Δεν ξέρω τι να σας πω για αυτήν την τάρτα με καραμελωμένα κρεμμύδια. Για την θεϊκή ζύμη βουτύρου που λιώνει …
Αυτή η ζύμη, είναι μια από τις πιο ωραίες και εύκολες, για να φτιάξουμε αφράτα και πολύ νόστιμα πιροσκί. Βεβαίως, …
Τα ρεβυθοπιτάκια αυτά, είναι συνταγή της πολύ καλής μου φίλης, της Πηνελόπης. Γίνονται πολύ νόστιμα, είναι εύκολα στην παρασκευή τους …
Η αφράτη creme patissiere (κρέμα ζαχαροπλαστικής), έρχεται από τη Γαλλία και έχει πολλές χρήσεις. Η βασική συνταγή που θα δούμε …
Από τα πιο ωραία τυροπιτάκια που μπορούμε να φτιάξουμε.Γίνονται τραγανά απ᾿ έξω, ενώ μένουν μαλακά και ζουμερά από μέσα. Και …
Kazan, στα Τουρκικά σημαίνει ένα πολύ μεγάλο σκεύος που χρησιμοποιείται στη fωτιά, Dibi, σημαίνει ο πάτος…άρα Kazan Dibi είναι ο …
Υπέροχα, αφράτα, τριφτά και μυρωδάτα! Υλικά για 100 κομμάτια περίπου: 400 γρ βούτυρο τύπου Κερκύρας 80 γρ ελαιόλαδο 2 αυγά …
Τα μοναδικά κουλουράκια που έχω αγαπήσει είναι της γιαγιάς Ευτυχίας, καλονοικοκυρά από τις παλιές… όπου κάθε Πασχαλιά έρχεται με μια …
Υλικά 200 γρ. καραμελωμένα αμύγδαλα 200 γρ. σαντιγί ι Για τη μαρέγκα 1 πρέζα αλάτι 6 ασπράδια αυγών (Ι80 γρ.) …
Το κολατσιό για το σχολείο, που θα ζητάνε τα παιδιά σας! Αλλά και για τους μεγάλους, σκέτος πειρασμός είναι.Μπορείτε αφού …
Το ιδανικό κολατσιό για το σχολείο, που θα λατρέψουν τα παιδιά σας! Μπορείτε αφού το ψήσετε, να προσθέσετε και μια …
Είναι αρκετά έντονο το άρωμα του βουτύρου, για όποιον του αρέσει.
Την έλεγε βασιλόπιτα-μουσελίνα. Η Αθηνά, που μοιράστηκε μαζί μας τη συνταγή, μου είπε πως είναι αφράτη, νόστιμη και παραμένει υγρή, …