Τσουρέκια με μαγιά, με ή χωρίς μίξερ! (video)
Εύκολα κορδονάτα τσουρέκια με προζύμι μαγιάς! Όταν πριν αρκετά χρόνια δημοσίευσα τη συνταγή μου για τα τσουρέκια με φυσικό προζύμι …
Εύκολα κορδονάτα τσουρέκια με προζύμι μαγιάς! Όταν πριν αρκετά χρόνια δημοσίευσα τη συνταγή μου για τα τσουρέκια με φυσικό προζύμι …
Τηγανίτα φούρνου με αυγά, γάλα, αλεύρι και βούτυρο κι εμφάνιση μοναδική καθώς ψήνεται στο φούρνο σε πυρίμαχο τηγάνι και παίρνει …
Η συνταγή είναι του Στέλιου Παρλιαρου και μπορώ να πω με βεβαιότητα ότι είναι η πιο εύκολη συνταγή που έχετε …
Για μένα δεν έχει τελειώσει ακόμη το Πάσχα. Ήθελα να κάνω μια συνταγή για τσουρέκι με σχήμα τέτοιο που κάθε …
ΥΛΙΚΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ (για 4 πλεξίδες) 1 κιλό αλεύρι σκληρό για τσουρέκια, κοσκινισμένο 125 γρ. μαγιά νωπή (5 πακετάκια των 25 …
Ποιος μπορεί να αντισταθεί σε ένα αφράτο, λαχταριστό και μοσχοβολιστό τσουρέκι? Σίγουρα όχι εγώ! Τα θέλω στο πρωινό μου, τα …
Νομίζω πως το σταφιδόψωμο είναι συνυφασμένο με μια Ελλάδα άλλων εποχών. Θυμάμαι να το λατρεύω ως παιδί και σίγουρα οι …
Όπως θα δείτε πιο κάτω πάλι με ζυμαράκια εμείς θα ασχοληθούμε… με τι άλλο θα καταπιανόμασταν άλλωστε. Θα κάνουμε τσουρεκάκια …
Σήμερα θα σας κεράσω Ντόνατς φούρνου, αλλά αφράτα…… Όσο αντιφατικό και αν σας ακούγεται!Γιατί σίγουρα τα αφράτα ντόνατς είναι συνδεδεμένα …
Το τσουρέκι αυτό είναι ίδιο σε γεύση με τα αυτό του Τερκενλή.
Υλικά για δύο τσουρέκια : 200 γρμ. γάλα 70 γρμ. φρέσκο χυμό πορτοκάλι 4 αυγά 240 γρμ. ζάχαρη 1 κουτ. …
Υλικά για 3 τσουρέκια περίπου 1 κιλό αλεύρι 80γρ. μαγιά 200γρ. Χωριό Βούτυρο Αγελάδος 250γρ. ζάχαρη 4 αβγά 1 ποτήρι …
Είχα δοκιμάσει να κάνω πολλές συνταγές τσουρεκιών από γνωστές και μη μαγείρισσες, σαν της κουμπάρας μου της Γιάννας καμιά! Γίνονται …
“ΤΟ” τσουρέκι!!! Ζυμάρι υγρό, μελωμένο, βουτυράτο και συγχρόνως αφράτο και κορδονάτο όπως αρμόζει σ΄ένα Θεσσαλονικιώτικο τσουρέκι!
Πιστεύω ότι το σημερινό μας γλυκάκι θα σας ενθουσιάσει αν το φτιάξετε τόσο πολύ, όσο ενθουσίασε κι εμένα.Έχω φτιάξει κατά …
Πειραματιζόμαστε με τα αγαπημένα μας μήλα KIKU και φτιάχνουμε νόστιμα ντόνατς με γλάσο καραμέλας. Για 25 ντόνατς Yλικά: για τη …
Οι “βενετσιάνες” (veneziane) ειναι πεντανόστιμα αφράτα μπριοσάκια με επικάλυψη κρεμας ζαχαροπλαστικής, πασπαλισμένα με ζάχαρη και γρανέλλα ζάχαρης. Καθαρά ιταλικό παρασκεύασμα, …
Μια υπέροχη παραλλαγή του προφιτερόλ. Για το σου: 125 γρ. νερό 125 γρ. κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά 5 γρ. αλάτι …
Κολόμπα (colomba), δηλαδή περιστέρι, ή αλλιως το δημοφιλέστερο γλυκο ψωμι, που παρασκευαζεται αποκλειστικά κατα την περίοδο του Πάσχα, στην γειτονική …
Τι πιο πασχαλινό από τσουρέκια! Όλο το σπίτι μοσχοβολάει όταν ψήνονται και αποτελεί και ιδανικό πρωινό τις ημέρες μετά την …