Τάρτα με κρεμμύδια, κυδώνια, γραβιέρα και κασέρι
Υλικά για ταρτιέρα 25 εκ Για τη ζύμη (1/2 δόση από την παρακάτω ζύμη) 300 γρ αλεύρι για όλες τις …
Υλικά για ταρτιέρα 25 εκ Για τη ζύμη (1/2 δόση από την παρακάτω ζύμη) 300 γρ αλεύρι για όλες τις …
Ζουμερό κοτόπουλο γεμιστό, με κλασική παραδοσιακή γέμιση
Υλικά 4 άτομα 1 1/2 κούπα ρύζι καστανό ή basmati…
Υλικά για 6 άτομα: 1 μπούτι από αρνί 1,5 κιλό περίπου (ή μοσχάρι σπάλα) 1.5 φλιτζάνι ρύζι μπασμάτι 3/4 του …
Η πλούσια συνταγή με το οικείο πρόσωπο. Ολόφρεσκα λαχανικά της εποχής σε τριπλά νόστιμη σάλτσα παρμεζάνας κάνουν την πάστα πριμαβέρα …
Η μαροκινή κουζίνα ένα μείγμα από αραβικές, ανδαλουσιανές και περσικές επιρροές, όπως αυτό το μαροκινό κοτόπουλο με κους κους που …
Μια υπέροχη κιμαδόπιτα με ιδιαίτερο συνδυασμό υλικών που ταιριάζει τέλεια σαν πρώτο πιάτο στο γιορτινό τραπέζι σας, αφού η γέμιση …
Η αγαπημένη μας γαλοπούλα που κάνουμε την πρώτη μέρα του καινούργιου χρόνου και απολαμβάνουμε όλη η οικογένεια μαζί!! Αν και …
Τις περισσότερες φορές, τα νοστιμότερα δημιουργικά πιάτα προκύπτουν από το πάντρεμα στοιχείων από διαφορετικές κουζίνες, που ο συνδυασμός τους παράγει …
Να την μοιραστώ, όπως θέλω να μοιραστώ και την συνταγή για το τελευταίο κέϊκ που σκάρωσα, θέλοντας να κάνω μια …
Το τζέλτεν το είχαμε δοκιμάσει πριν 2 χρόνια, στην τιρολέζικη παραλλαγή του (συνταγή εδώ) και μας είχε αρέσει πολύ. Σήμερα …
Ομολογώ ότι δεν ήξερα πως έπρεπε να μεταφράσω το budinone senese ή torta di riso senese; τελικά επέλεξα να το …
Υλικά 1 κοτόπουλο 1 φλιτζάνι τσαγιού κιμάς 1 πακετάκι κουκουνάρι 6-7 κάστανα βρασμένα και κομμένα σε κομματάκια 1 χούφτα σταφίδες …
Όταν μια εύκολη γέμιση σπανάκι με ανθότυρο και κουκουνάρια αποκτά πολυχρηστικότητα, έχουμε το δεύτερο επεισόδιο στη σειρά «Σύγχρονη Σπιτική Μαγειρική …
Κάθε λογής τάρτες, γλυκές ή αλμυρές, μπορεί να βρει κανείς στη Γαλλία αλλά το πιθανότερο είναι ότι τάρτα με μέλι …
Υπέροχο εύκολο φαγητό που μπορούμε να το απολαύσουμε όλες τις ημέρες του χρόνου και πολύ περισσότερο τα Χριστούγεννα αντί γαλοπούλας …
Τη συνταγή Γαλοπούλα Ρολό γεμιστή, την πήρα από τον γαμπρό μου τον σεφ Κωνσταντίνο Λιαπάτη. Μια γευστική πανδαισία για τις γιορτές …
Μια συνταγή γέμισης για το Χριστουγεννιάτικο κοτόπουλο ή τη γαλοπούλα, με παραδοσιακή γέμιση κιμά (κι όχι με συκωτάκια), καβουρντισμένο κουκουνάρι, …
Και με την απαραίτητη κρητική πινελιά στη γέμιση! Όταν άρχισαν να κυκλοφορούν οι μικρές εισαγόμενες ποικιλίες γαλοπούλας, αρχίσαμε κι εδώ …
Δεν είναι απαραίτητο να τη φάμε ολόκληρη γεμιστή για να είναι γιορταστική και νόστιμη η γαλοπούλα μας. Φτιάξτε μόνο μπούτια …