Πεντανόστιμο ρολό με πλούσια σάλτσα και πατάτες
Μια άκρως γιορτινή συνταγή. Πεντανόστιμο ρολό με πλούσια σάλτσα και πατάτες. Το ιδανικό γεύμα για το Χριστουγεννιάτικο τραπέζι σας. Θα …
Μια άκρως γιορτινή συνταγή. Πεντανόστιμο ρολό με πλούσια σάλτσα και πατάτες. Το ιδανικό γεύμα για το Χριστουγεννιάτικο τραπέζι σας. Θα …
Αν βαρεθήκατε τα κλασικά σουβλάκια στο φούρνο, αυτή είναι μια διαφορετική και απλή πρόταση χοιρινού, για να το συνδυάσετε με …
Σημερα θα απολαύσουμε ένα πεντανόστιμο, χορταστικό πιάτο από τα βόρεια της Ιταλίας, το περίφημο γκούλας! Το γκούλας είναι μία παλιά …
Περίπου 1 μήνας από την τελευταία μου ανάρτηση, πρέπει να είναι από τις λίγες φορές που πάει τόσος καιρός! Δεν …
Γιουβαρλάκια αυγολέμονο (της Μίκας) Από τις πιο νόστιμες και αγαπημένες σουπίτσες, μικρών και μεγάλων. Ότι πρέπει για τις μέρες του …
Το πλούσιο χειμωνιάτικο πιάτο-συνώνυμο της υψηλής παραδοσιακής γαλλικής κουζίνας σε απλούστερη, ευκολότερη εκδοχή και συγκριτικά πιο ελαφριά για να τρώγεται …
Chili con carne (τσίλι κον κάρνε) σημαίνει ουσιαστικά πιπεριές (καυτερές) με κρέας. Από τα πιό γνωστά πιάτα της Tex-Mex κουζίνας. …
1 κιλό κιμά μοσχαρίσιο 1½ φλ. πλιγούρι 2 πράσα 2 κρεμμύδια 1/4 φλ. ελαιόλαδο λίγη πάπρικα γλυκιά λίγο μοσχοκάρυδο 1½ …
Σήμερα τόλμησα να κάνω αυτή τη συνταγή με σπάλα από χοιρινό. Το αποτέλεσμα ήταν καταπληκτικό! Το κρέας και η σάλτσα …
Γιουβέτσι λέμε το φαγητό με κρέας που ψήνεται σε πήλινο πλατύ σκεύος και το σκεπάζουμε. Στην Τουρκία ονομάζεται Guvec, στα Βαλκάνια …
Αν βαρεθήκατε τα κλασικά σουβλάκια στο φούρνο, αυτή είναι μια διαφορετική και απλή πρόταση χοιρινού, για να το συνδυάσετε με …
Ζουμερό, πικάντικο και μεθυσμένο με ουΐσκυ σούπερ μπέργκερ για να συνοδέψει γευστικά τον ανδρικό πληθυσμό που θα “κατασκηνώσει” στο καθιστικό …
Κι αφού ετοίμασα την κρεατόσουπα με το μοσχαρίσιο κρέας και τα λαχανικά κι έχω περίσσιο βραστό κρέας, μπορώ να το …
“Στρακόττο” (stracotto ή στο τοπικό ιδίωμα stracòt) στα ιταλικά σημαίνει παραβρασμένο. Ουσιαστικά, πρόκειται για ενα κοκκκινιστό μοσχαράκι, το οποίο ανακατεύτηκε …
…σήμερα θα φτιάξουμε ενα νόστιμο πιάτο, τοπική σπεσιαλιτέ της Μανίσα. Τρυφερές μπουκιές κρεατάκι, παραδοσιακά αρνάκι αλλά εναλλακτικά και μοσχαράκι, μαγειρεμένες …
500 γρ. τρυφερό άπαχο μοσχαρίσιο κρέας κομμένο σε κύβους 1 κουταλιά κοινό αλεύρι 250 ml δυνατό κόκκινο κρασί 4 σκελίδες …
Μια νόστιμη και καλοκαιρινή ιδέα για να φτιάξουμε τις αγαπημένες μας χάντρες με πιπεριές, τυρί και ό,τι άλλο θέλουμε…
Το abant kebab, ειναι μια τοπική σπεσιαλιτέ της περιοχής, που πήρε το όνομα του απο την διάσημη λίμνη. Ουσιαστικά είναι …
Το εθνικό μας φαγητό, η φασολάδα, δεν μαγειρεύεται μόνο στην κατσαρόλα. Γίνεται και στο φούρνο, σαν τους γίγαντες, παρέα με …