Κλασικό και αγαπημένο: Φάβα με καραμελωμένα κρεμμύδια
Ένας κλασικός συνδυασμός που αγαπιέται ακόμα
Ένας κλασικός συνδυασμός που αγαπιέται ακόμα
Μια παραδοσιακή συνταγή για τους πιο νόστιμους γίγαντες στο φούρνο!! Αν θέλουμε τηγανίζουμε ελαφρά χοντρές ροδέλες χωριάτικου λουκάνικου και προσθέτουμε …
υλικά 150ml ελαιόλαδο 2 κρεμμύδια ξερά (200γρ) 2 σκελίδες σκόρδο 2 μέτρια καρότα 2 κοτσάνια σέλερι 1 γλυκοπατάτα άσπρη (360γρ) …
Υλικά 8 μερίδες 1 ποτήρι κρασί 500 γρ φασόλια πρεσπών 1 κουταλιά του γλυκού αλάτι 2 κλωνάρια Σέλερι …
Η φάβα είναι ένα όσπριο όχι και τόσο συνηθισμένο στο καθημερινό μας τραπέζι. Απαλή, ντελικάτη γεύση και βελούδινη υφή σε …
Λατρεμένο έδεσμα η φάβα, υποτιμημένο αν δεν έχεις δοκιμάσει, χάνεις για να ξέρεις! Είτε παντρεμένη με καραμελωμένα κρεμμυδάκια και τα συναφή, …
Υλικά της συνταγής μας 500 γρ. κόκκινη φακή βιολογική 3 καρότα καθαρισμένα και κομμένα ροδέλες 3 πιπεριές κόκκινες Φλωρίνης κομμένες …
Τους γνωρίζετε τους μαύρους γίγαντες; Για κανονικούς γίγαντες πρόκειται, διαφορετικής ποικιλίας φυσικά, που καλλιεργούνται στη Βόρεια Ελλάδα. γεύση των συγκεκριμένων …
Είναι μια βολική λύση να βάλουμε το φαγητό να μαγειρευτεί όλη τη νύχτα (ή όλο το πρωινό) και την επομένη …
All time classic! Αξεπέραστο πιάτο της Ελληνικής κουζίνας (οι παλιοί το λέγανε συνήθως «γίγαντες πλακί»), που απαιτεί οπωσδήποτε καλή πρώτη ύλη: …
Σήμερα η συνταγή είναι ένα νόστιμο αλλά και πολύ απλό, οικονομικό και αγαπημένο φαγητό. Μία συνταγή στην εκπομπή του Άκη …
1 φιλέτο φρέσκος σολομός φρέσκος 200 γρ. περίπου με το δέρμα 1 κύβο λαχανικών 1 φλ. φακές ψιλές 1 κλαδάκι …
Τους γίγαντες, αγαπημένο όσπριο, σίγουρα πολλοί τους έχετε κατά καιρούς συνδυάσει με λουκανικάκι χωριάτικο και έχουν γίνει πεντανόστιμοι.Νομίζω ήρθε η …
500 γρ. φακές Εγγλουβής (Λευκάδα) 3 κ.σ. ελαιόλαδο 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο 3 σκ. σκόρδο 1 καρότο τριμμένο 1 κ.σ. …
Υλικά 500 γρ. ρεβίθια ξερά 1 κ.γλ. μαγειρική σόδα 1 μεγάλο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο 2 σκ. σκόρδο, ψιλοκομμένη 1/3 κ.γλ. κύμινο σε σκόνη …
Τους γίγαντες τους αγαπώ έτσι κι αλλιώς.Φαγητό που έχω δοκιμάσει σε πολλές παραλλαγές…με μουστάρδα και ελιές,με σπανάκι και καυκαλήθρες,με πορτοκάλι …
Η σημερινή πρόταση φτιάχτηκε πολύ δειλά και με το φόβο ότι θα μου μείνει η κατσαρόλα να την κοιτώ και …
Ο χειμώνας είναι η αγαπημένη μου εποχή, είναι η εποχή που τα όσπρια έχουν την τιμητική τους! Tα όσπρια, θεωρώ, …
Πως μπορεί να αγνοούμε τέτοια νόστιμα πιάτα; Από όταν είχα διαβάσει για τις κόκκινες πιπεριές, πίστευα ότι η διαφορά τους …
Όλο το μυστικό για να πετύχει αυτό το φαγητό είναι τα μπαρμπουνοφάσουλα να είναι φρέσκα! Γι’ αυτό το λόγο φροντίστε …