Σολομός με κρεμώδη σάλτσα
Για τη σάλτσα Λιώνουμε το βούτυρο και σοτάρουμε το πολύ ψιλοκομμένο κρεμμύδι για λίγα λεπτά να μαλακώσει, φροντίζοντας όμως να …
Για τη σάλτσα Λιώνουμε το βούτυρο και σοτάρουμε το πολύ ψιλοκομμένο κρεμμύδι για λίγα λεπτά να μαλακώσει, φροντίζοντας όμως να …
Το χταπόδι στιφάδο είναι απ’ τους πιο νόστιμους νηστίσιμους μεζέδες καθώς συνδυάζει τη βαθιά γλύκα απ’ τα κρεμμυδάκια με τη …
Ένα κλασικό, ελληνικό φαγητό, το φινετσάτο λεμονάτο μοσχάρι στα καλύτερά του. Είναι υπόξινο ή ρυθμιζόμενα ξινό (κατά πως μας αρέσει) …
Ας μαγειρέψουμε τώρα κάτι απίθανο! Το chutney είναι κατ’ ουσίαν μια γλυκόξινη διασταύρωση σάλτσας και μαρμελάδας και κατάγεται από την …
Συνεχίζοντας τις δοκιμές με τις σούπες αυτή την εβδομάδα είπα να κάνω μια με κάστανα, μου είχαν περισσέψει κάποια από …
ΑΛΜΥΡΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ Κρεατικά Με ένα σκεύος Ένα από τα αγαπημένα μας φαγητά είναι και αυτό που σου παρουσιάζω σήμερα. Ότι, …
Αυτή η νόστιμη σούπα καρότου θα είναι στο τραπέζι του δείπνου σας σε λιγότερο από 30 λεπτά! Υλικά 80 ml …
Άτομα: 1, Χρόνος προετοιμασίας: 10′, Χρόνος μαγειρέματος: 25′, Κόστος: 2€ ΥΛΙΚΑ 130 γρ. μανιτάρια ½ κρεμμύδι ψιλοκομμένο 1-2 σκελίδες σκόρδο …
Συνταγή για μπριζόλες με μανιτάρια, μήλα μπέικον και κρέμα γάλακτος. Υλικά για 4 μερίδες 4 χοιρινές μπριζόλες λαιμού βούτυρο ανάλατο …
Στην γαλλική κουζίνα η ντεμί-γκλας (demi-glace) είναι η πιο πλούσια, συμπυκνωμένη σάλτσα από σκούρο ζωμό κρέατος, με πυκνή ζελατινώδη υφή. …
Παρασκευαζονται με την αγαπημένη σας συνταγή για μπιφτέκι, το οποίο στην καρδιά του έχει-κατά τα δικά μου γούστα-μπάρμπεκιου σως και …
Το Μπλανκέτ ντε Βω (Blanquette de Veau) είναι ένα εξαιρετικά δημοφιλές οικογενειακό πιάτο θαλπωρής της κλασικής Γαλλικής κουζίνας. Το πρώτο …
Το χοιρινό με ρεβίθια είναι μια παραδοσιακή συνταγή σε πολλά μέρη της Ελλάδας και κυρίως στη Κρήτη, απ’ ότι μαθαίνω. …
O σεφ Αλέξανδρος Παπανδρέου ετοιμάζει πεντανόστιμα Μπουρεκάκια με καπνιστή γαλοπούλα Creta Farms Εν Ελλάδι Gourmet. Υλικά για 4 μερίδες 450 …
Μανιταρόσουπα 200γρ μανιτάρια λεντινούλα 25γρ αποξηραμένα βασιλομανίταρα 1 ποτήρι ζεστό νερό 1/2 ποτήρι λευκό κρασί 2 κουταλιές ελαιόλαδο 2 καρότα …
Ένα πολύ εύκολο πιάτο που ετοιμάζεται σε μικρούς χρόνους, ότι πρέπει για τους εργαζόμενους, αρκεί να έχουν φροντίσει για τα …
Οι φακές “παίζουν” δυνατά και το καλοκαίρι, ειδικά σε δροσερές σαλάτες ή μαγειρεμένες με διαφορετικό τρόπο όπως η συνταγή με …
Αυτό το χοιρινό ρολό γεμιστό είναι εγγύηση επιτυχίας, νοστιμιάς και γεύσης και η σάλτσα με το μέλι ονειρική. Το ψήσιμο …
Τα leftovers με εμπνέουν, και αν ταυτίζεσαι πάμε να κάνουμε τα πιο yum κανελόνια γεμιστά με περισσεύματα από ψητό χοιρινό! …
Οι γιορτινές μέρες στο τραπέζι δεν σημαίνουν απαραίτητα ακριβά κρεατικά και ώρες μαγειρέματος, αυτή η συνταγή για μοσχαρίσιο συκώτι, απίστευτα …