Σαμουσάδες
Σαμουσάδες Μάνης με αρώματα από πορτοκάλι, γαρύφαλλο, σουσάμι καβουρδισμένο σε ένα τραγανό, σιροπιαστό γλυκό.
Σαμουσάδες Μάνης με αρώματα από πορτοκάλι, γαρύφαλλο, σουσάμι καβουρδισμένο σε ένα τραγανό, σιροπιαστό γλυκό.
Υλικά250 γραμμάρια φύλλο καταΐφι 100 γραμμάρια φρέσκο βούτυρο λιωμένο Φιστίκι Αιγίνης θρυμματισμένο για πασπάλισμα (εναλλακτικά φιλέ αμυγδάλου) Για τη σαντιγί …
Γαλακτομπούρεκο, επαγγελματική μυστική συνταγή από ζαχαροπλαστείο. Δεν υπάρχει καλύτερο, δοκιμάστε το και μετά τα λέμε. Θα μουγγρίζετε απο ευχαρίστηση μμμμμμμ …
ΥΛΙΚΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ 500 γρ. λεπτό φύλλο κρούστας για μπακλαβά (18 φύλλα περίπου) 250 γρ. φρέσκο αγελαδινό βούτυρο …
Ένα μοναδικό γλυκό κατευθείαν από τα βιβλία του Βυζαντίου μας γυρίζει σε κάποιες άλλες γευστικές εποχές…..
ΥΛΙΚΑ 200 γρ.βούτυρο αγελαδινό λιωμένο 1 πακέτο φύλλο κρούστας 1 λίτρο γάλα φρέσκο 4 αυγά σε θερμ.δωμ. 1 κούπα ζάχαρη …
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 38 κομμάτια 500 γρ. φύλλο για κανταΐφι σε θερμοκρασία δωματίου 1 κούπα αμύγδαλα και καρύδια ψιλοκομμένα η φυστικια …
Υλικά συνταγής 500γρ. κανταΐφι 300γρ. φρέσκο βούτυρο λιωμένο 100γρ. ψιλοκομμένο φιστίκια Αιγίνης για το πασπάλισμα (προαιρετικά) Για την γέμιση 300γρ. …
Αν σας αρέσει το σαραγλί, τότε αυτό θα σας ξετρελλάνει. Ίσως να σας παραξενεύει το ρύζι στα υλικά της γέμισης, …
Αγαπημένο σε μικρούς και μεγάλους, δύσκολα μπορείς να αντισταθείς. Μικρές, γλυκιές και ζουμερές μπουκίτσες απόλαυσης, ιδανικές για να κλείσετε τα …
3 αυγά 1 φλ. γάλα 1 φλ. σπορέλαιο 1 φακελάκι μπέκιν πάουντερ 1 κ. σούπας ξύδι 1/2 κ. γλυκού αλάτι …
ΥΛΙΚΑ (για περίπου 30 κομμάτια) Για την κρέμα 1 λίτρο γάλα 220 γρ. ζάχαρη 2 αβγά 30 γρ. βούτυρο αγελάδος …
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 16-18 κομμάτια 500 γρ. φύλλο για κανταΐφι σε θερμοκρασία δωματίου 1 κούπα αμύγδαλα και καρύδια ψιλοκομμένα 1/2 κούπα …
1/2 κιλό φύλλο Βηρυτού 200 γραμμάρια φρέσκο βούτυρο βουβαλίσιο ή αγελαδινό λιωμένο 300 γραμμάρια αλεσμένη καρυδόψιχα 100 γραμμάρια τριμμένη φρυγανιά …
Υπέροχο τρεμουλιαστό και απολαυστικό! 4 φλ. γάλα 1 φλ. ζάχαρη φλούδα από 1 μέτριο ακέρωτο λεμόνι 2 βανίλιες 2 πρέζες …
Υλικά (γέμιση με καρύδι) 500 γραμμάρια φύλλο κρούστας 200 γραμμάρια βούτυρο φρέσκο λιωμένο 300 γραμμάρια καρυδόψιχα αλεσμένη 3 κουτ. σούπας …
Τα Σεκέρ Παρέ είναι ένα λαχταριστό αλλά όχι ιδιαίτερα βαρύ σιροπιαστό γλυκάκι ιδανικό για κέρασμα. Όσο για τους λάτρεις των …
Μπακλαβάς με γέμιση καρυδιού, φιστίκι Αιγίνης, και… τριμμένα μπισκότα oreo!! Τέτοια γεύση σε μπακλαβά, δεν θα την βρείτε πουθενά!! Ακόμα …
Αυτά τα τυλιχτά «σαλιγκαράκια» τα Χριστούγεννα έκλεψαν την παράσταση! Όλοι τα λατρέψαμε και τα τιμήσαμε δεόντως! Πώς μπορούσαμε να τους …