Γιορτινό ρύζι (έξτρα αρωματικό)
Το γιορτινό έξτρα αρωματικό ρύζι που ακολουθεί είναι το συνοδευτικό που μας έχει κλέψει την καρδιά οικογενειακώς και -μετά από …
Το γιορτινό έξτρα αρωματικό ρύζι που ακολουθεί είναι το συνοδευτικό που μας έχει κλέψει την καρδιά οικογενειακώς και -μετά από …
Μετά τα μυστικά, η αυθεντική συνταγή για καθαρόαιμα γεμιστά πολίτικα. Ντομάτες και πιπεριές γεμιστές με ρύζι, σταφίδα και κουκουνάρι, με …
Ένα παραδοσιακό καλοκαιρινό φαγητό, αλλαγμένο για να είναι υγιεινό. Η γέμιση περιέχει καστανό ρύζι και ροζ φακές, αντί για λευκό …
Υλικά 250 γρ. κιμά μοσχαρίσιο 250 γρ. κιμά χοιρινό 1 φλ. ρύζι μισοβρασμένο 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα 12 κάστανα ψημένα 1/2 …
Υλικά συνταγής 2 φλιτζ. ρύζι μπονέτ 5 φλιτζ. ζωμός κότας ή λαχανικών 250γρ. συκώτι μοσχαρίσιο κομμένο σε ζάρια 2 σφηνοπότηρα …
ΥΛΙΚΑ (για το φύλλο) 1 κιλό αλεύρι 2 κούπες χλιαρό νερό 1 κτΣ αλάτι 1 φλιτζάνι του καφέ ελαιόλαδο 1 …
Υλικά ½ κιλό εντόσθια πουλερικών 3 κουτ. Βούτυρο ½ φλιτζ. Ρύζι 1 φλιτζ. Νερό ½ φλιτζ. Κρασί 1 κουτ. Γλυκού …
Μολόχες μαγειρεμένες με κοτόπουλο ή αρνάκι με ρύζι συνοδευτικό! 200 γρ αποξηραμένες μολόχες ή 4-5 μάτσες φρέσκες 600-700 γρ φιλέτο …
Στον τόπο καταγωγής μου τα Δωδεκάνησα, το γεμιστό αρνί ή κατσίκι αποτελεί απαράβατο έθιμο για το Πασχαλινό τραπέζι.Στην Κάρπαθο το …
Αυτή είναι η ναυαρχίδα της πολίτικης κουζίνας ή τουλάχιστον της δικής μας κουζίνας! Τα (λαδερά) γεμιστά στον φούρνο με το …
Μοιράζομαι μαζί σας μία από τις πιο αγαπημένες μου πίτες. Γλυκιά και αλμυρή ταυτόχρονα. Σίγουρα όμως πίτα για φαγητό. Η …
Υλικά Για το Ρυζόγαλο 250 γρ. ρύζι 1 λίτρο γάλα 100 γρ. ζάχαρη 1 πρέζα αλάτι Για τη μους σοκολάτας …
Ντολμαδάκια πρωτότυπα, νηστίσιμα αλλά πολύ νόστιμα και ευπαρουσίαστα για το καθημερινό τραπέζι ή για μπουφέ!!
Πρόκειται για ένα αμερικανικής προέλευσης πιάτο το οποίο λανθασμένα θεωρείται μεξικανικό. Έχει βέβαια τις βάσεις του στην μεξικανική κουζίνα όπου …
,1 κιλό φρέσκο σπανάκι 200 γρ. ρύζι μπασμάτι 100 γρ. ελαιόλαδο Άλτις 1 κρεμμύδι 2 φρέσκα κρεμμυδάκια 2 σκελ. σκόρδο …
Η Ιωάννα Παντελάκη, φίλη και chef κρητικής κουζίνας, έφερε τα δικά της μυστικά για τέλειους χανιώτικους λουκουμάδες. Έβαλε βρασμένο άμυλο …
Αυτή η συνταγή είναι μια μείξη Μαροκινο- Ελληνικής κουζίνας . Τα αρώματα της κανέλας, του τζίντζερ, του κουρκουμά , του …
Χρειαζόμαστε 450 γρ ψαχνό γαλοπούλας ή κοτόπουλου ή και τα δυο 5 κουταλιές λάδι 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο 1 κουταλιά …
Από τον Chef Ανδρέα Λαγό ,½ κ. καλαμαράκια ½ κ. baby πατάτες 6 σκελ. σκόρδο 40 γρ. ελαιόλαδο Άλτις 30 …
Κλασικό, αγαπημένο, ελαφρύ επιδόρπιο, όμορφα αρωματισμένο από το αιθέριο έλαιο του λάϊμ και πασπαλισμένο με φρέσκο, τραγανό φιστίκι Αιγίνης.Οι καρποί, …