Διαφορετική γαλοπούλα γεμιστή με δαμάσκηνα, βερίκοκα και ξηρούς καρπούς
Η συνταγή για την πιο νόστιμη γαλοπούλα που έχετε φάει ποτέ. Γεμιστή με δαμάσκηνα, βερίκοκα και ξηρούς καρπούς. Ιδανική για …
Η συνταγή για την πιο νόστιμη γαλοπούλα που έχετε φάει ποτέ. Γεμιστή με δαμάσκηνα, βερίκοκα και ξηρούς καρπούς. Ιδανική για …
Η χαρά της άδειας κατσαρόλας και του παιδιού βρίσκουν παγκόσμιο σημείο συνάντησης σ’ ένα μπολ ρυζόγαλο. Το αγαπημένο, κοινό γλυκό …
Υλικά για τα κοπανάκια 10 κοπανάκια κοτόπουλου 1/3 φλ. ελαιόλαδο 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο 2 σκ. σκόρδο 1/2 φλ. λευκό κρασί χυμός από …
Μια συνταγή γέμισης για το Χριστουγεννιάτικο κοτόπουλο ή τη γαλοπούλα, με παραδοσιακή γέμιση κιμά (κι όχι με συκωτάκια), καβουρντισμένο κουκουνάρι, …
Αντί να χρησιμοποιήσουμε μια τεράστια γαλοπούλα, το καλύτερο είναι να χρησιμοποιήσουμε το στήθος της γαλοπούλα και να το γεμίσουμε και …
Κατσικάκι γεμιστό… μπουκιά και συχώριο! Κλασικό παραδοσιακό φαγητό της ελληνικής κουζίνας για την μέρα του Πάσχα αλλά και κάθε γιορτινής …
Το γιορτινό έξτρα αρωματικό ρύζι που ακολουθεί είναι το συνοδευτικό που μας έχει κλέψει την καρδιά οικογενειακώς και -μετά από …
Μια συνταγή που προέρχεται από την θρησκευτική παράδοση του τόπου μας. Δοκιμάστε την και μοιραστείτε την με τρεις τουλάχιστον φιλικές …
Μετά τα μυστικά, η αυθεντική συνταγή για καθαρόαιμα γεμιστά πολίτικα. Ντομάτες και πιπεριές γεμιστές με ρύζι, σταφίδα και κουκουνάρι, με …
Πρωτότυπο γλύκισμα που περιέχει ρύζι, γάλα, αυγά αλλά και μέλι με ξηρούς καρπούς. Γι’αυτόν ακριβώς το λόγο είναι πολύ υγιεινό, …
Υλικά – 1 λίτρο γάλα σόγιας ή φρέσκο – 2 κ.γ. ζάχαρη – ¼ κ.γ. κανέλα – 1 βανίλια – …
Υλικά – 1 γαλοπούλα (περίπου 4 κιλά) – 400 γρ. κιμάς μοσχαρίσιος – 1 φλ. ελαιόλαδο – ½ φλ. κρασί …
Ένα παραδοσιακό καλοκαιρινό φαγητό, αλλαγμένο για να είναι υγιεινό. Η γέμιση περιέχει καστανό ρύζι και ροζ φακές, αντί για λευκό …
Υλικά 250 γρ. κιμά μοσχαρίσιο 250 γρ. κιμά χοιρινό 1 φλ. ρύζι μισοβρασμένο 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα 12 κάστανα ψημένα 1/2 …
Υλικά συνταγής 2 φλιτζ. ρύζι μπονέτ 5 φλιτζ. ζωμός κότας ή λαχανικών 250γρ. συκώτι μοσχαρίσιο κομμένο σε ζάρια 2 σφηνοπότηρα …
ΥΛΙΚΑ (για το φύλλο) 1 κιλό αλεύρι 2 κούπες χλιαρό νερό 1 κτΣ αλάτι 1 φλιτζάνι του καφέ ελαιόλαδο 1 …
Υλικά ½ κιλό εντόσθια πουλερικών 3 κουτ. Βούτυρο ½ φλιτζ. Ρύζι 1 φλιτζ. Νερό ½ φλιτζ. Κρασί 1 κουτ. Γλυκού …
Μολόχες μαγειρεμένες με κοτόπουλο ή αρνάκι με ρύζι συνοδευτικό! 200 γρ αποξηραμένες μολόχες ή 4-5 μάτσες φρέσκες 600-700 γρ φιλέτο …
Στον τόπο καταγωγής μου τα Δωδεκάνησα, το γεμιστό αρνί ή κατσίκι αποτελεί απαράβατο έθιμο για το Πασχαλινό τραπέζι.Στην Κάρπαθο το …
ΥΛΙΚΑ 2 φλ. ρύζι βρασμένο (πιλάφι) 2 αβγά 2 1/2 φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις 1 ½ κ.γ. μπέικιν …