ΝΗΣΤΙΣΙΜΟ ΣΟΚΟΛΑΤΕΝΙΟ CAKE ΜΕ ΚΑΡΥΔΙΑ, ΧΟΥΡΜΑΔΕΣ ΚΑΙ ΓΛΑΣΟ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ
Ποιος είπε ότι την περίοδο της νηστείας δεν μπορούμε να φάμε ένα γλυκό; Ας είμαστε ειλικρινείς, είναι πολλές οι μέρες …
Ποιος είπε ότι την περίοδο της νηστείας δεν μπορούμε να φάμε ένα γλυκό; Ας είμαστε ειλικρινείς, είναι πολλές οι μέρες …
Συνηθίζεται να φτιάχνεται πριν από 1-2 ημέρες ανήμερα Χριστουγέννων. Την επιφάνειά του την στολίζουν με Σταυρό, ολόκληρα καρύδια με το …
Το τζέλτεν το είχαμε δοκιμάσει πριν 2 χρόνια, στην τιρολέζικη παραλλαγή του (συνταγή εδώ) και μας είχε αρέσει πολύ. Σήμερα …
Τα ροξάκια είναι παντώς καιρού και γεμάτα νοσταλγία. Η παρασκευή τους είναι σχετικά εύκολη, η μόνη δυσκολία τους είναι … …
Παλιότερα είχα φτιάξει ατομικούς μπαμπάδες με ρούμι. Τώρα έφτιαξα αυτό το μπαμπά λίγο πιο εορταστικό μιας και οι μέρες το …
μια συνταγούλα αλλιώτικη από τα κλασικά χριστόψωμα! είναι μια πολύ αγαπημένη μου συνταγή που την κάνω πάντα και φέτος είπα …
Υλικά 1 1/2 κούπα αλεύρι δυνατό 2 κουταλιές σιμιγδάλι ψιλό 1/2 κουταλάκι αλάτι 1 1/4 κούπας νερό 1 κουταλιά ζάχαρη …
Πρόκειται λοιπόν για ένα από τα αγαπημένα μου ψωμιά, ψωμί σικάλεως, καθώς λατρεύω τη γεύση του αλευριού σίκαλης. Μοιάζει πολύ …
Με πασχαλινή διάθεση, έφτιαξα ένα κέικ καρότου που το διακόσμησα με καροτάκια τα οποία έφτιαξα με ζαχαρόπαστα.Το σπίτι μοσχομύρισε και …
Από το ζύμωμα έως το ψήσιμο θα σας σπάσουν τη μύτη! Ζύμη που λειώνει στο στόμα και αφήνει ευωδιά και …
Το ψωμί του Χριστού, ή αλλιώς Σταυρόψωμο όπως λέγεται, είναι ένα γλυκό ψωμί, που οι νοικοκυρές, παρασκευάζουν συνήθως, την παραμονή, …
Πεντανόστιμη μηλόπιτα διαίτης!! Θρεπτική και πολύ υγιεινή! Με στέβια. 300 γρ. αλεύρι ολικής αλέσεως 100 γρ. αλεύρι σκληρό ή για …
Υλικά 1 1/2 φλιτζ. αλεύρι δυνατό 2 κουταλιές σιμιγδάλι ψιλό 1/2 κουταλάκι γλυκού αλάτι 1 1/4 φλιτζ. νερό 1 κουταλιά …
Μουσταλευριά, συνταγήΧρειαζόμαστε:Για 5 ποτήρια μούστο 1 ποτήρι αλεύρι για όλες τις χρήσεις( κάθε περιοχή έχει και την παραλλαγή της, το …
Χαριτωμένα “λουλουδάκια” φτιαγμένα με ζύμη μαγιάς και γέμιση με ταχίνι και καρύδια. Υπέροχα για το πρωϊνο, αλλα και για όλες …
Μια μηχανή ζυμαρικών περίμενε μάλλον χρόνια στο ντουλάπι και ήρθε η ώρα να χρησιμοποιηθεί. Βέβαια και χωρίς αυτή μπορούμε να …
Η piada dei morti (πιάντα ντέϊ μόρτι) πού θα δούμε σήμερα, είναι το χαρακτηριστικό γλυκό της παράδοσης των Ognissanti στο …