Συνταγή για χριστόψωμο: Ο άρτος των Χριστουγέννων
Το ζύμωμά του αποτελεί μια ιεροτελεστία όπου οι γυναίκες τραγουδούν «Ο Χριστός γεννιέται, το φως ανεβαίνει, το προζύμι για να …
Το ζύμωμά του αποτελεί μια ιεροτελεστία όπου οι γυναίκες τραγουδούν «Ο Χριστός γεννιέται, το φως ανεβαίνει, το προζύμι για να …
Την ιδιαίτερη συνταγή για ωραία κρεατόπιτα, που στην Ανατολική Θράκη συνηθιζόταν ως πρωτοχρονιάτικη πίτα (αλμυρή βασιλόπιτα) έδωσε στη φίλη μας …
Συνηθίζεται να φτιάχνεται πριν από 1-2 ημέρες ανήμερα Χριστουγέννων. Την επιφάνειά του την στολίζουν με Σταυρό, ολόκληρα καρύδια με το …
Χωρίς προζύμι και παίδεμα στο ψήσιμο! Γευστικό που η ζύμη του μοιάζει σαν το ψωμί. Φτιάχνεται γρήγορα και γίνεται αφράτο! …
Η εμφάνισή του carrot cake στην ιστορία της ζαχαροπλαστικής, ανάγεται περίπου στον ύστερο Μεσαίωνα, με τη μορφή πουτίγκας καρότου και …
Περίπου 1 μήνας από την τελευταία μου ανάρτηση, πρέπει να είναι από τις λίγες φορές που πάει τόσος καιρός! Δεν …
Κορίτσια σηκωθείτε από καναπέδες, ντιβάνια, κρεβάτια τώρα! Σας έχω σούπερ γλυκάκι !!φτιάξτε το!!θα μοσχομυρίσει το σπίτι σας Χριστούγεννα!! Για να …
Το κέικ καρότου είναι ένα αρκετά διαδεδομένο γλύκισμα στο εξωτερικό. Εμείς εδώ στην Ελλάδα δεν το έχουμε τιμήσει όπως θα …
Υλικά για 1 στρογγυλή φόρμα 24 εκ. 500 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις 250 ml γάλα 1 φακελάκι ξερή …
Σήμερα είμαστε καλεσμένοι στης Donatella και στο blog της L’ingrediente perduto (το χαμένο συστατικό) για να φτιάξουμε όλες μαζί ένα …
Τα μελομακάρονα μου είναι πάντα από αυτά που λιώνουν στο στόμα, δεν είναι σκληρά σαν πέτρες, μελωμένα όσο πρέπει και …
Σήμερα θα σας παρουσιάσω μία αναθεωρημένη παραλλαγή της, χωρίς σιρόπι, με ρικόττα και κουάκερ. Τα ωραία χωριάτικα φυλλαράκια που χρησιμοποίησα, …
,½ κιλό κατεψυγμένες μπάμιες Ifantis ¼ φλ. κρέμα βαλσαμικού Kalamata Papadimitriou 2 κ.σ. μέλι 1/3 κ.σ. εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο Άλτις …
Στον τόπο καταγωγής μου τα Δωδεκάνησα, το γεμιστό αρνί ή κατσίκι αποτελεί απαράβατο έθιμο για το Πασχαλινό τραπέζι.Στην Κάρπαθο το …
Υλικά συνταγής 1 πακέτο φύλλο κρούστας 100 γρ. λιωμένο βούτυρο 100 γρ. σουσάμι Για τη γέμιση 500 γρ. κιμάς κ.σ. …
Ε να μην φτιάξω μελομακάρονα ? Παρα το τρέξιμο που είχα ζήλεψα και έκανα μια πολύ απλή και σύντομη συνταγή …
Το pampepato, pampapato ή panpepato είναι ενα παραδοσιακό γλυκάκι, που το συναντάμε στην Κεντρική και Βόρεια Ιταλία (στην Sabina, Ciociaria, …
Πράσινο τσάι, σταφίδες, καρύδια, κολοκυθόσπορος! Τέσσερα υλικά, τέσσερα στηρίγματα καλής υγείας και τα τέσσερα σ’ ένα γλυκό ψωμάκι που συνοδεύει …
Ρολό χωρίς να έχει έντονη τη γεύση της κίτρινης κολοκύθας (για όσους δεν αρέσει) με πολλά μπαχαρικά και γέμιση κρέμας …
Γευστικότατο ρολό χωρίς να έχει έντονη τη γεύση της κίτρινης κολοκύθας, με πολλά μπαχαρικά και γέμιση κρέμας τυριού!