ΚΕΪΚ ΜΕ ΑΧΛΑΔΙΑ ΚΑΙ ΣΟΚΟΛΑΤΑ
Το κέϊκ με αχλάδια και σοκολάτα έχει ωραία, μαλακή και υγρή υφή και ο συνδυασμός του αχλαδιού με την σοκολάτα …
Το κέϊκ με αχλάδια και σοκολάτα έχει ωραία, μαλακή και υγρή υφή και ο συνδυασμός του αχλαδιού με την σοκολάτα …
Υλικά Για το πρώτο μίγμα – 250 ml χυμός από φρέσκο πορτοκάλια – 500 γρ. ηλιέλαιο – 100 ml μέλι …
Υλικά 250γρ χυμό πορτοκάλι 500γρ ηλιέλαιο/σπορέλαιο/σογιέλαιο 100γρ μέλι 175γρ νερό 200γρ ζάχαρη 10γρ αμμωνία 10γρ κανέλα 5γρ γαρίφαλο 5γρ μοσχοκάρυδο …
Βασιλόπιτα με ξηρούς καρπούς, αρωματισμένη με πορτοκάλι και ρούμι, γεμιστή με σοκολάτα-καραμέλα, σύκα, και καρύδια. Δεν τελειώσαμε!!, και με επικάλυψη… …
ΥΛΙΚΑ 2φλ. λάδι (προτιμώ να βάζω ηλιέλαιο μισό μισό με ελαιόλαδο) 1φλ. ζάχαρη 1/2 φλ. πορτοκάλι χυμό ξύσμα από πορτοκάλι …
Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΠΑΛΙΟ ΦΟΥΡΝΟ ΣΤΗΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ!!! ΒΓΑΖΕΙ ΑΡΚΕΤΑ ΚΟΜΜΑΤΙΑ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΤΡΑΓΑΝΑ ΑΠ’ΕΞΩ ΜΑΛΑΚΑ ΑΠΟ ΜΕΣΑ… ΥΛΙΚΑ: 500 …
Η γιαγιά μου στα νιάτα της, τα έφτιαχνε μόνο με λάδι. Από τότε που χρησιμοποιήθηκαν ευρέως τα σπορέλαια, τα έβαλε …
Μια από πιο αγαπημένες μου ασχολίες αυτής της εποχής, είναι η παρασκευή των παραδοσιακών μας γλυκών. Ξεχωριστά γλυκά, συνδεδεμένα με …
Κέικ με καφέ και καραμέλα…απλά θεϊκό!! Υλικά 400 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις 1 κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα …
Την προτείνω ανεπιφύλακτα γιατί παρόλο που μ’ αρέσουν τα πιο τραγανά μελομακάρονα στο εσωτερικό αυτή η συνταγή με έπεισε γιατί …
Μελομακάρονα… για “γλυκά” Χριστούγεννα! Υλικά 350 γρ. αλεύρι 120 γρ. λάδι 75 γρ. ζάχαρη 50 γρ. χυμό πορτοκαλιού 3 γρ. …
Τα μελομακάρονα του Ηλία Μαμαλάκη
Υλικά για 6-8 άτομα Για το κέικ 2 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις 1 κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα …