Μελομακάρονα με σοκολάτα
Με άρωμα Χριστουγέννουν και γεύση σοκολάτας, τα κλασσικά μελομακάρονα λίγο διαφορετικά…. Υλικά για 80 τεμάχια 650 γραμμάρια αλεύρι μαλακό 130 γραμμάρια …
Με άρωμα Χριστουγέννουν και γεύση σοκολάτας, τα κλασσικά μελομακάρονα λίγο διαφορετικά…. Υλικά για 80 τεμάχια 650 γραμμάρια αλεύρι μαλακό 130 γραμμάρια …
Η συνταγή που σας παρουσιάζω σήμερα είναι του Luca Montersino από το βιβλίο του Le dolci tentazioni. Η διαδικασία είναι …
Ο μπαμπάς μου 40 χρόνια φούρναρης έχει ψήηηηηηησει…. τούτη λοιπόν είναι η συνταγή του για τα μελομακάρονα. Παιδάκι ακόμη και …
900 γρ. φύλλο κρούστας 500 γρ. καρύδι 350 γρ. μαργαρίνη 2 κουτ. γλυκού κανέλα 1 βανιλίνη 360 γρ. φρυγανιά τριμμένη …
Τα γλυκά είναι από τις αδυναμίες μικρών και μεγάλων οπότε καλό είναι αντί να επιλέγετε αυτά του εμπορίου καλό είναι …
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 38 κομμάτια 500 γρ. φύλλο για κανταΐφι σε θερμοκρασία δωματίου 1 κούπα αμύγδαλα και καρύδια ψιλοκομμένα η φυστικια …
Το κέϊκ με αχλάδια και σοκολάτα έχει ωραία, μαλακή και υγρή υφή και ο συνδυασμός του αχλαδιού με την σοκολάτα …
Σας παρουσιάζω μια υπέροχη διαφορετική συνταγή για γλυκό από τον φίλο chef Παναγιώτη Βαρδάκα.
* Ζύμη * 100 γρ. άχνη ζάχαρη * 200 γρ. βούτυρο αγελάδας * 300 γρ. αλεύρι μαλακό * 1 αυγό …
Tα μελομακάρονα είναι γλυκάκια με έντονα τα αρώματα της κανέλας, του γαρύφαλλου, των αιθέριων ελαίων του πορτοκαλιού, και το σιρόπιασμά …
1 ανανά 100 ml νερό 100 γρ. ζάχαρη 2 κ.σ. τριμμένο φρέσκο τζίντζερ 1 λέμονγκρας Φλούδες & χυμό από 1 …
Υλικά Για το πρώτο μίγμα – 250 ml χυμός από φρέσκο πορτοκάλια – 500 γρ. ηλιέλαιο – 100 ml μέλι …
100 γρ. βούτυρο ή μαργαρίνη σε θερμοκρασία δωματίου 100 γρ. καστανή ζάχαρη 25 γρ. σιρόπι από γλυκό κουταλιού ή σιρόπι …
Υλικά 1 κιλό φύλλο κρούστας 1/2 κιλό καρύδια χοντροαλεσμένα 1/2 κιλό αμύγδαλα χοντροαλεσμένα 3 κουταλιές κανέλα 1 κουταλιά τις σούπας …
Εφέτος οι πορτοκαλιές και οι λεμονιές μας στο χωριό, μας χάρισαν πολλούς καρπούς. Επειδή περίσσευαν αρκετά λεμόνια, αποφάσισα να φτιάξω …
Υλικά Πραλίνα φουντουκιού 100 γρ. ζάχαρη 200 γρ. φουντούκια Παρφέ πραλίνας 2 ασπράδια από μεγάλα αυγά 120 γρ. μέλι 30 …
Ονομάζεται ματζούν (macun) κι όπως λέει η παράδοση εφευρέθηκε το 1527 από το Σουλεϊμάν το Μεγαλοπρεπή για την ανάρρωση της …
Η πρότασή μας, λοιπόν, είναι μικρά γλυκίσματα-κεράσματα σαν καναπεδάκια με βάση από χειροποίητο παστέλι με κουκουνάρι και μία απλή κρέμα …
Υλικά 250γρ χυμό πορτοκάλι 500γρ ηλιέλαιο/σπορέλαιο/σογιέλαιο 100γρ μέλι 175γρ νερό 200γρ ζάχαρη 10γρ αμμωνία 10γρ κανέλα 5γρ γαρίφαλο 5γρ μοσχοκάρυδο …
Βασιλόπιτα με ξηρούς καρπούς, αρωματισμένη με πορτοκάλι και ρούμι, γεμιστή με σοκολάτα-καραμέλα, σύκα, και καρύδια. Δεν τελειώσαμε!!, και με επικάλυψη… …