Μοσχάρι Κυδωνάτο Σμυρνέϊκο, νεωτερικό
Το μοσχάρι κυδωνάτο είναι μια Μικρασιάτικη συνταγή, κυρίως των Ελλήνων της Σμύρνης που ήρθε με τους πρόσφυγες στην ηπειρωτική και …
Το μοσχάρι κυδωνάτο είναι μια Μικρασιάτικη συνταγή, κυρίως των Ελλήνων της Σμύρνης που ήρθε με τους πρόσφυγες στην ηπειρωτική και …
Θα ξετρελαθεί ο ουρανίσκος σας!!! Αν επιλέξετε ένα καλό χοιρινό κρέας, το μαρινάρετε 1 μέρα πριν στην άλμη και το …
Το περασμένο ηλιόλουστο Σάββατο το μυαλό μου πήγε σε μια σαλάτα ταμπουλέ με μπόλικο δυόσμο, μαϊντανό… και μερικά ρεβύθια που …
Μια υπέροχη κιμαδόπιτα με ιδιαίτερο συνδυασμό υλικών που ταιριάζει τέλεια σαν πρώτο πιάτο στο γιορτινό τραπέζι σας, αφού η γέμιση …
1) 600 γραμμάρια μοσχαρίσιο κιμά 2) 400 γραμμάρια ντοματάκια κονκασέ ψιλοκομμένα 3) 1 κουταλιά σούπας πελτέ ντομάτας 4) 1 μεγάλο …
ΥλικάΓια την επάλειψη της κότας1 κουταλιά σούπας μουστάρδα2 κουταλιές λευκό κρασί1 κουταλιά σάλτσα σόγιας1 κουταλιά μέλιαλατάκι κ πιπεράκι!!Όλα μαζί και …
Είναι εύκολο, νόστιμο και πολύ γευστικό! Συνοδεύεται με ζυμαρικά, με πατάτες, με ρύζι και πάει τέλεια με κους κους. Κους …
Όταν σέρβιρα το φαγητό στα πιάτα αναρωτήθηκαν όλοι γιατί άφησα τα κοτσάνια στις μελιτζάνες. Τέλος στα παπουτσάκια δεν παραλείπω ποτέ …
Αν υπάρχει ένα αρωματικό που πραγματικά με συνεπαίρνει, αυτό είναι ο φρέσκος κόλιαντρος. Όπου και να τον βάλει κανείς, αναβαθμίζεται …
Κοτόπουλο γιουβέτσι με σπιτικ ό μάλιστα κ οτόπουλο που έτυχε να έχω στην κατάψυξη . Το κριθαράκι πήρε όλη τη …
1000 γρ. κρέας βοδινό για βραστό σε κύβους 1-2 εκ. αλάτι, πιπέρι ελαιόλαδο 1 κ.γ. κανέλα 1/2 κ.γ. τζίντζερ 1 …
Το χοιρινό το απαιτούν οι γιορτές και ειδικά η Πρωτοχρονιά. Το κότσι είναι ένα μέρος του χοιρινού που αν φτιαχτεί …
Αυτή εδώ η πίτα μπήκε πρόσφατα στο συνταγολόγιό μου. Το μέλι που μπαίνει και στη γέμιση και στο σιρόπι αυτής …
200 γρ. Arla Αυθεντικό Δανέζικο Κεφαλοτύρι 2 κ.σ. βούτυρο Lurpak 2 μέτρια ξερά κρεμμύδια 2 κ.σ. ροζέ ξηρό κρασί Αγιωργίτικο …
Υλικά – 1 γαλοπούλα (περίπου 4 κιλά) – 400 γρ. κιμάς μοσχαρίσιος – 1 φλ. ελαιόλαδο – ½ φλ. κρασί …
Εύκολη, διαφορετική και κυρίως πεντανόστιμη! Δοκιμάστε την και θα με θυμηθείτε. 1 ψαρονέφρι σε φέτες 2-3 κ.σ. σόγια σως 1 …
Αυτή την εποχή ξεκινάνε οι γουρ’νοχαρές ένα παλιό ελληνικό έθιμο όπου κάποιες περιοχές της Ελλάδας ακόμη αναβιώνουν μέχρι και σήμερα.Στην …
Το επόμενό μου πλάνο ήταν να φτιάξω ένα κοκκινιστό μοσχάρι πιο ιδιαίτερο που να ταιριάζει σε ένα γιορτινό δείπνο. Τα …
Μια πίτα με κιμά, που όμως δεν θα μοιάζει με κλασική κιμαδόπιτα, ήταν η ιδέα που γυρόφερνα στο μυαλό μου, …
Υλικά για δύο 2 μπούτια κοτόπουλου Αλάτι και πιπέρι 80γρ φουντούκια 2 κουτ. σούπας μέλι Για τη μαρινάδα 1 κρεμμύδι …