Σισιλιάνικη καπονάτα – σάλτσα ή σαλάτα;
Αν δεν την γνωρίζετε ήδη, επιτρέψτε μου να σας την συστήσω. Σισιλιάνα, καπριτσιόζα, καλοκαιρινή, μεταμορφώνει ό,τι αγγίζει. Σερβίρετέ την σκέτη, …
Αν δεν την γνωρίζετε ήδη, επιτρέψτε μου να σας την συστήσω. Σισιλιάνα, καπριτσιόζα, καλοκαιρινή, μεταμορφώνει ό,τι αγγίζει. Σερβίρετέ την σκέτη, …
Ετούτη εδώ λοιπόν η συνταγή φτιάχνει ένα φαγάκι πολύ υγιεινό (τα λαχανικά μαλακώνουν αργά και απαλά στο τηγάνι), με …
Υλικά 2 μελιτζάνες 3 πατάτες μεγάλες 1 πράσινη πιπεριά 2 κόκκινες πιπεριές απλές η Φλωρίνης 4 κολοκυθάκια άνηθο μαιντανό 2 …
Σε αυτό το φαγητό το κουνουπίδι θα σας θυμίσει ρύζι, οπότε μπορεί να ξεγελάστε και τα παιδάκια σας αν αρνούνται …
Υλικά: 1 κιλό μελιτζάνες 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο 250γρ. κιμά 1 ντομάτα ψιλοκομμένη 1 κουταλιά μαϊντανό …
Μπριαμ η τουρλου στην κατσαρολα λαδερο φαγητο εκτος απο τα βασικα λαχανικα πατατες κολοκυθακια μελιτζανες πιπεριες σκορο κρεμμυδι ντοματα μπορουμε …
Ένας ελαφρύς και πολύ νόστιμος μουσακάς. 5 μεγάλες πατάτες 5 μεγάλες μελιτζάνες 1 κιλό κιμάς μοσχαρίσιος τριμμένη ντομάτα ή ντοματοχυμός …
Το κυρίως πιάτο είναι μιά εύκολη , κλασσική συνταγή που εγώ θα σας δώσω με τον δικό μου τρόπο. Είναι …
1/2 κιλό μελιτζάνες 1/2 κιλό κολοκυθάκια 250 γραμμάρια μανιτάρια 150 γραμμάρια γραβιέρα πικάντικη τριμμένη 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο 1 σκελίδα …
Υλικά Ντομάτες μεγάλες 5 τεμ Πιπεριές πράσινες στρογγυλές 6 τεμ Μελιτζάνες 4 τεμ Πλιγούρι 250 γρ Λουκάνικα 3 τεμ Κρεμμύδια …
Ο μουσακάς είναι αδιαμφισβήτητα το πιάτο-σταθμός που ιστορικά όρισε τη λόγια ελληνική κουζίνα.Ο μουσακάς είναι ένα πιάτο σύνθεσης τριών βασικών …
Το μπριάμ ή τουρλού είχα πάντα την αίσθηση ότι γίνεται με λαχανικά που δεν φτάνουν να χρησιμοποιηθούν μόνα τους, που …
Πιπεριές Φλωρίνης γεμιστές, μία συνταγή που είναι πολύ κοντά στην γνωστή μας συνταγή για τα κλασικά γεμιστά αλλά παρ΄όλα αυτά …
Tο φαγητό κατατάσσεται στα λαδερά φαγητά. Συνηθίζεται στην Ελλάδα , στην Τουρκία και στις χώρες των Βαλκανίων και παρόλο που …
Touiller = Η γαλλική λέξη που σημαίνει “πετάω φαγητό”. Tatouiller = ανακατεύω και Ratouiller = ανακινώ. Σας θυμίζουν κάτι όλα αυτά τα ρήματα? …
Ένα φαγητό που μαγειρεύεται όλες τις εποχές, αν και το καλοκαίρι του πάει περισσότερο. Βοηθάει στο να αδειάζουμε το ψυγείο …
Υλικά Μελιτζάνες΄ Φέτα τριμμένη ανακατεμένη με λίγο γάλα Ελαιόλαδο Αλάτι,πιπέρι,ρίγανη Για τη γέμιση Ντομάτες ψιλοκομμένες Κρεμμύδια ξερά ψιλοκομμένα Σκελίδες σκόρδο …
Mια πολύ νοστιμη συνταγή για τους λάτρεις της μελιτζάνας! 6 μελιτζάνες ελαιόλαδο αλεύρι για το τηγάνισμα 400 γρ. φέτα 1 …
Με φίνο άρωμα Ανατολής, μπαχάρια και μυρωδικά, μας ταξιδεύουν στην Πόλη για να απολαύσουμε ένα απίστευτης έντασης γευστικό πιάτο!
Οι μελιτζάνες σαβόρο ή σαβόρι, είναι ένα εξαιρετικό, καλοκαιρινό φαγάκι, που το φτιάχνουνε κυρίως στην Ηλεία. Το έφαγα πρώτη φορά …