Βασιλόπιτα με δαμάσκηνα και ξηρούς καρπούς
Υλικά 250 γ. καρύδια και αμύγδαλα μαζί 250 γ. άχνη 250 γ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του 250 γ. δαμάσκηνα …
Υλικά 250 γ. καρύδια και αμύγδαλα μαζί 250 γ. άχνη 250 γ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του 250 γ. δαμάσκηνα …
Συνηθίζεται να φτιάχνεται πριν από 1-2 ημέρες ανήμερα Χριστουγέννων. Την επιφάνειά του την στολίζουν με Σταυρό, ολόκληρα καρύδια με το …
ίπαμε να διευρύνουμε αυτό το γευστικό θέμα, φθινόπωρο που είναι, με μια μηλόπιτα μιας τρίτης, εντελώς διαφορετικής λογικής, με καταγωγή …
Υλικά 1 κιλό φύλο κρούστας 1/2 κιλό αμύγδαλα 1/2 κιλό καρύδια 1 φλ. φρυγανιά 1 φλ. αραβοσιτέλαιο 1/2 κουταλάκι κανέλα …
Αυτός ο τρόπος είναι πιο εύκολος από τον προηγούμενο που είχα δημοσιεύσει. Εκτός από το σιτάρι και τη ζάχαρη τα …
Σπιτική Granola Σοκολάτα Φράουλα Δυναμωτικό, νόστιμο και θρεπτικό πρωινό ή σνακ, πόσο μάλλον όταν το έχεις φτιάξει με τα χεράκια …
Ένας πλούσιος μπακλαβάς … από κείνους που όταν αρχίσεις δεν μπορείς να σταματήσεις το πηρούνι να παίρνει το δρόμο προς …
Υλικά 100γρ γλυκό κουταλιού κεράσι, στραγγισμένα από το σιρόπι τους και κομμένα στην μέση 100γρ κορινθιακή σταφίδα ξανθιά …
Υλικά 1 κιλό φύλο κρούστας 1/2 κιλό αμύγδαλα 1/2 κιλό καρύδια 1 φλ. φρυγανιά 1 φλ. αραβοσιτέλαιο 1/2 κουταλάκι κανέλα …
Επειδή το προηγούμενο Σάββατο τέλειωσα τα κόλλυβα με το στόλισμά τους λίγο πριν πάω στην εκκλησία το πρωί, δεν ήταν …
Ο Μεσσαρήτικος Τζουλαμάς είναι η παραδοσιακή συνταγή της περιοχής και έχει τις ρίζες του εκατοντάδες χρόνια πίσω. Ο Τζουλαμάς αποτελείται …
Αυτή η γέμιση αρέσει πολύ στα παιδιά μου. Κάθε χρόνο τη φτιάχνω και δε βαριούνται να την τρώνε ακόμη και …
Σπιτικό Muesli, θρεπτικό & νόστιμο! …και χωρίς ζάχαρη! Φτιάξαμε μια συνταγή πρωινού, ιδανική για να ξεκινήσει η ημέρα με ένα …
1,5 κιλό γλυκοκολοκύθα 3 Κρεμμύδια φρέσκα 50 γρ. Αμύγδαλο άσπρο 50 γρ Φουντούκι ΚΑΛΑΘΕΡΗΣ 50 γρ. Καρύδι 40 γρ. Μαύρη …
Καρυδόπιτα με μπόλικη σοκολάτα, αμύγδαλα και φουντούκια! 230 γρ. σιμιγδάλι ψιλό 50 γρ. αλεύρι μαλακό 40 γρ. κακάο 2 κουταλάκια …
Αυτό το γλυκό συνηθίζουν να το φτιάχνουν στο νομό Σερρών. Είναι με φύλλο κρούστας, σουσάμι και ξηρούς καρπούς, σιροπιαστό.
Το pampepato, pampapato ή panpepato είναι ενα παραδοσιακό γλυκάκι, που το συναντάμε στην Κεντρική και Βόρεια Ιταλία (στην Sabina, Ciociaria, …
Παραδοσιακά ανεβατά Λαζαράκια που τρώγονται και σαν απλά σταφιδόψωμα…
Ομολογουμένως είναι ένα κέικ πολύ καλόβολο… ταιριάζει στο ταπεράκι του παιδιού για το σχολείο, στο ταπεράκι της μαμάς ή του …