Ντοματοκεφτέδες Σαντορίνης
500 γρ ντοματάκια Σαντορίνης άνυδρα σφιχτά, ώριμα 500 γρ κρεμμύδια ξηρά λευκά ψιλοκομμένα 3 αβγά χωριάτικα (προαιρετικά) 1 κτσ μέλι …
500 γρ ντοματάκια Σαντορίνης άνυδρα σφιχτά, ώριμα 500 γρ κρεμμύδια ξηρά λευκά ψιλοκομμένα 3 αβγά χωριάτικα (προαιρετικά) 1 κτσ μέλι …
Μπατζίνα, παραδοσιακή πίτα της Θεσσαλίας χωρίς φύλλο, πανεύκολη, και τραγανή που πήρε το όνομά της από το τοπικό, σκληρό τυρί …
Η ζύμη κουρού λίγο πολύ είναι η ίδια. Άλλος βάζει μαργαρίνη, άλλος ηλιέλαιο, άλλος γάλα άλλος γιαούρτι και πάει λέγοντας. …
Ονομάζεται Kuku sabzi (κουκού σαμπζί) και κατά καιρούς έχω βρει διάφορες εκδοχές της αλλά αυτή είναι η αγαπημένη μου. Είναι …
Δεν μπορώ να πιστέψω ότι έφτασε κιόλας Πρωτομαγιά, ιδίως όταν ακούω στις Καναδικές ειδήσεις ότι υπάρχουν ακόμα μέρη που χιόνισε …
Πρόκειται για μία εύκολη συνταγή και καθόλου ακριβή! Δείτε τα υλικά και … καλή επιτυχία! Σουφλεδάκια με βιολογική φέτα (ατομικά) …
Τα ρεβυθοπιτάκια αυτά, είναι συνταγή της πολύ καλής μου φίλης, της Πηνελόπης. Γίνονται πολύ νόστιμα, είναι εύκολα στην παρασκευή τους …
Κολοκύθας νεώτερα…καθώς έχουμε μερικές μέρες να τα πούμε. Τριμμένη πορτοκαλί κολοκύθα περίμενε υπομονετικά τη σειρά της, στην κατάψυξη, να ξεμπερδέψω …
Τα ξερά φασόλια, εκτός από την κλασική μας φασολάδα, μπορούμε να τα κάνουμε και κροκέτες. Γίνονται ένας πολύ νόστιμος μεζές, …
Υλικά 3-4 Κολοκυθάκια τριμμένα στον χοντρό τρίφτη 1- Κρεμμύδι ξερά τριμμένα στο λεπτό τρίφτη Φέτα τριμμένη Μαϊντανός η δυόσμος 1 …
ΥΛΙΚΑ για 2 άτομα 4 αυγά μεγάλα 1 μέτριο κολοκύθι σε φέτες ψητό στο φούρνο ή τηγανιτό 3 φέτες καπνιστή …
Πανεύκολη, νοστιμότατη, χρυσαφένια και εξαιρετικά αφράτη τυρόπιτα, σαν σουφλέ με πολλά τυριά, και με υπέροχο άρωμα δυόσμου!Βασικά υλικά της δύο Ελληνικά τυριά και μια …
Συνήθως το βράδυ της Αναστάσεως, μαζί με την μαγειρίτσα ετοιμάζω και ένα δυο μεζεδάκια, για τους …. δύσκολους που δεν …
Βρήκα αυτή τη συνταγή για αλμυρά μαφινς και μου φάνηκε πολύ ωραία οπότε όπως πάντα είπα να την μοιραστώ μαζί …
Νόστιμες κουλούρες γεμιστές με ελιές, φέτα και ντομάτα.
Ένας μεζές που φτιάχνεται σε όλα τα μέρη της Ελλάδας, αλλά πιο ξακουστός είναι αυτός της Σαντορίνης, επειδή φτιάχνεται με …
Τώρα που υπάρχουν άφθονα φρέσκα κολοκυθάκια, δοκιμάστε υπέροχα κολοκυθομαφινάκια!!Αφράτα, ελαφριά και πολύ πολύ νόστιμα! Ένα μεζεδάκι άξιο να σταθεί και …
Υλικά Για τη ζύμη: 1 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις 1 φλιτζάνι του τσαγιού ελαιόλαδο (240 μλ) 3 κουταλάκια …
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΖΥΜΗ 200ΓΡ ΒΟΥΤΥΡΟ ΚΡΥΟ ΣΕ ΚΟΜΜΑΤΙΑ 200ΓΡ ΦΕΤΑ ΤΡΙΜΑ 150 ΓΡ ΠΑΡΜΕΖΑΝΑ Η ΚΕΡΥΓΚΟΛΝΤ Η Ο,ΤΙ ΑΛΛΟ …
Είναι κέικ και έιναι αλμυρό!!! Υλικά Γιαούρτι – 1 ποτήρι νερού στραγγιστό Αυγά – 3 τεμ Ηλιέλαιο – 1 ποτήρι …