To απόλυτο σοκολατένιο χριστουγεννιάτικο γλυκό!
Έχετε και εσείς αδυναμία στη σοκολάτα; Τότε η σημερινή μας συνταγή είναι ό,τι ακριβώς ψάχνετε για να σερβίρετε στο εορταστικό …
Έχετε και εσείς αδυναμία στη σοκολάτα; Τότε η σημερινή μας συνταγή είναι ό,τι ακριβώς ψάχνετε για να σερβίρετε στο εορταστικό …
Η εμφάνισή του carrot cake στην ιστορία της ζαχαροπλαστικής, ανάγεται περίπου στον ύστερο Μεσαίωνα, με τη μορφή πουτίγκας καρότου και …
Σήμερα κάνουμε κάτι με λιγότερες θερμίδες, μιας και έχουμε μπει όλοι σε διατροφή. ) Αν έχεις τα παντζάρια έτοιμα, είναι …
Αυτή η τάρτα είναι για μένα ένα από τα καλύτερα επιδόρπια που θα μπορούσα να προσφέρω στα αγαπημένα μου πρόσωπα …
Ένα κέικ κολοκύθας με μπαχαρικά, καρύδια και ξύσμα πορτοκαλιού, κι επικάλυψη τυριού κρέμας και φρέσκιας βανίλιας. Ένα υγρό, μαλακό και …
Η ζύμη για τις μικρές αυτές τάρτες είναι pâte sucrée (ζύμη για γλυκιές τάρτες) με προσθήκη τριμμένης αμυγδαλόψιχας η οποία …
Χαριτωμένες φωλίτσες από τραγανό φύλλο κρούστας, βυθισμένες στην πιο απαλή και βελούδινη κρέμα!
150 γρ. αμύγδαλο σε σκόνη 150 γρ. ζάχαρη άχνη 150 γρ. ασπράδια αβγού 40 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική 250 γρ. Αrla …
Υλικά: 800 γρ. κάστανα 1 κιλό ζάχαρη 1/2 λίτρο νερό 2 βανιλίνες ή το λοβό απο μια φρέσκια βανίλια φλούδα …
Η τάρτα της γιαγιάς, στα ιταλικά “torta della nonna” είναι μια τάρτα με κρέμα βανίλιας και κουκουνάρια…Υπάρχουν δύο παραλλαγές: η …
Κάθε χρόνο στο σπιτικό μας κάνουμε δύο ειδών βασιλόπιτες μία βασιλόπιτα τύπου κέικ και μια αλμυρή τραχανόπιτα με φύλλο. Υλικά …
Για τους κουραμπιέδες σοκολάτας , λιώνετε κουβερτούρα γάλακτος , αφήνετε λίγο να κρυώσει και μετά το ράντισμα με το ανθόνερο , κάνετε …
6 αχλάδια 625 ml νερό 220 γρ. ζάχαρη Φλούδα από 1 λεμόνι 1 λοβό βανίλιας 125 γρ. βούτυρο Lurpak 160 …
Ένα εξαιρετικό γλυκό κουταλιού! Αφού απολαύσουμε την κατακόκκινη σάρκα του καρπουζιού, δεν πετάμε τις φλοίδες του. Τις μαζεύουμε και τις …
Υλικά : 8 φέτες τσουρεκιού (300 γρ) που μας έχει περισσέψει από το Πάσχα 250 ml κρέμα γάλακτος 100 ml φρέσκο γάλα 150 …
,1½ κιλό μήλα κόκκινα 125 γρ. ζάχαρη 75 γρ. μαργαρίνη με 25% βούτυρο Flora 2 αβγά & 1 κρόκο 100 …
Μια μαρμελάδα με ένα εκπληκτικό, λαμπερό, σκούρο κόκκινο χρώμα!Για να την φτιάξουμε πρέπει να διαλέξουμε τα κανονικά δαμάσκηνα, αυτά που …
υλικά για τη κρέμα κάστανο 120 γρ κάστανα έτοιμα βρασμένα και καθαρισμένα 1 κουταλιά ζάχαρη άχνη 1 λοβό βανίλιας σχισμένο …
Κολόμπα (colomba), δηλαδή περιστέρι, ή αλλιως το δημοφιλέστερο γλυκο ψωμι, που παρασκευαζεται αποκλειστικά κατα την περίοδο του Πάσχα, στην γειτονική …
Ένας χαλβάς διαφορετικός, χρυσαφένιος, αρωματικός, νηστίσιμος, ελαφρύς αλλά πολύ γευστικός! Μοιάζει πολύ στην υφή με το Χαλβά Φαρσάλων αλλά έχει …