Σπανακόπιτα με εύκολο φύλλο
ΥΛΙΚΑ … Για τη ζύμη : 500 γραμ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις 1 φακελάκι ξερή μαγιά 1 κούπα χλιαρό νερό …
ΥΛΙΚΑ … Για τη ζύμη : 500 γραμ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις 1 φακελάκι ξερή μαγιά 1 κούπα χλιαρό νερό …
…
Το σπανάκι είναι στα πολύ καλά του πια… H χρήση του αδιαμφισβήτητα ευεργετική στην διατροφή μας! Είπα να κάνω λοιπόν …
Ως βέρα Γιαννιώτισσα με ηπειρώτικο ταπεραμέντο, δεν μπορώ παρά να κάνω μια πίτα… την εβδομάδα!Στα Γιάννενα τα χόρτα (σπανάκι, λάπατα, …
Σήμερα θα σας δείξω μία τάρτα αγαπημένη, που φτιάχνω πάντα με την πρώτη ευκαιρία!! Είναι εύκολη, μπορεί να γίνει και …
Ως βέρα Γιαννιώτισσα με ηπειρώτικο ταπεραμέντο, δεν μπορώ παρά να κάνω μια πίτα… την εβδομάδα!Στα Γιάννενα τα χόρτα (σπανάκι, λάπατα, …
Υλικά για στρογγυλό ταψί 30-32 εκ.: Για το φύλλο: 3 ποτήρια αλεύρι 1/4 κ.γλ. μαγιά 1 κρόκος αβγού 1 κ.γλ. …
Υλικά συνταγής για το φύλλο 750γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις ½ φλιτζ. ελαιόλαδο 2 κ.σ. ξύδι 1½ κ.γ. αλάτι …
Το φύλλο έγινε αρκετά λεπτό και, όταν ψήθηκε, τραγανό, νόστιμο και “ κράτησε” πολύ καλά τη γέμιση της πίτας! Δοκιμάστε …
Η εβδομάδα της Τυρινής κατέφθασε, και παραδοσιακά είθισται να φτιάχνουμε πίτες. Ποια άλλη πίτα θα μπορούσα λοιπόν να σας παρουσιάσω …
Μια απλή συνταγή για να φτιάξουμε μια χορταστική και πολύ γευστική σπανακόπιτα.
Καιρός για σπανάκι; Καιρός για σπανακοτυρόπια!!! Μία πίτα που τρώγεται όλη τη μέρα και για δεκατιανό και για απογευματινό, αλλά …
Μια εξαιρετική χωριάτικη πίτα, φτιαγμένη με σπιτικό φύλλο, σέσκουλα και κρεμμύδια. Γίνεται εύκολα, αφού δεν θέλει πολλά υλικά, είναι πάρα …
Υλικά της συνταγής μας Για την ζύμη μας 500 γρ. αλεύρι σταρένιο για ψωμί 1 1/2 -2 κούπες νερό 1 …
Εδώ και 10 χρόνια κάνω συχνά Πάσχα στην Θεσσαλία, αν και επειδή έχω μεγαλώσει σε επαρχία τα ήθη και τα …
Η μπακαλιαρόπιτα, φτιάχνεται κυριώς στα Επτάνησα, καθώς και στα παράλια της Πελοποννήσου και της Στερεάς Ελλάδας.Ανάλογα με την περιοχή, η …
Φύλλο τραγανό για πίτα, συνταγή της φίλης μας Βάνας την οποία ευχαριστώ πολύ. 1 ποτηράκι κρασιού ελαιόλαδο 2 1/2 ποτηράκια …
Υλικά: Για το φύλλο 750γρ αλεύρι 1 ποτηράκι κρασιού λάδι 1 κ.γ κοφτό αλάτι 2 κ.σ ξύδι νερό(όσο πάρει) Για …
Τραγανή και αφράτη, χορταστική, γεμάτη αρώματα. Ένα γευστικό ταξίδι σαν όνειρο, που δεν θέλεις να τελειώσει. Υλικά για το φύλλο: …
Απλή, νοστιμότατη και νηστίσιμη… το δε φύλλο, υπέροχο!!! Υλικά για ένα μεγάλο πυρέξ: Για το φύλλο: Μισό κιλό αλεύρι για …