Κοτόπουλο με Φυστικοβούτυρο και Καρύδα
Μία κουταλιά που απλωνόταν επάνω στο ζεστό ψωμί και η λαχτάρα μου να δοκιμάσω ήταν απερίγραπτη. Βλέπεις έπρεπε να φτάσω …
Μία κουταλιά που απλωνόταν επάνω στο ζεστό ψωμί και η λαχτάρα μου να δοκιμάσω ήταν απερίγραπτη. Βλέπεις έπρεπε να φτάσω …
Νι χάο, λοιπόν φίλοι μου, ελάτε να μαγειρέψουμε μαζί, σε ελάχιστο χρόνο, ένα Stir Fry με χοιρινό και ρύζι μπασμάτι!
Ονομάζεται tom (σούπα) kha (γκαλάνγκαλ) kai (κοτόπουλο) και είναι ελαφρώς καυτερή αλλά όχι πολύ. Έχει γάλα καρύδας, αλλά αν θέλετε πιο πλούσια γεύση, …
Η σημερινή μας όμως σούπα έρχεται από την Ταϊλάνδη, και όχι από την Κίνα, ονομάζεται Tom Yum Gai και είναι …
½ κιλό φτερούγες κοτόπουλου 300 γρ. Fouantre ψητή γαλοπούλα χωρίς γλουτένη Ifantis 150 γρ. noodles ρυζιού 1 ½ lt ζωμό …
60 γρ. ξερό κρεμμύδι 60 γρ. σκόρδο τριμμένο 60 γρ. κιτρονέλα ½ κ. σ. ρίζες κόλιανδρου ½ κ. σ. ρίζες …
Υλικά: 500 gr. κοτόπουλο φιλέτο σε μέτριους κύβους 2 lemongrass κομμένα σε 2-3 κομμάτια και κοπανισμένα 8 φύλλα λάιμ 1 …
Υλικά για 4 μερίδες 800 γρ. φιλέτο από στήθος κοτόπουλου 250 ml γάλα καρύδας 2 κουτ. σούπας πάστα πράσινου κάρυ …
Υλικά για 4 μερίδες 750 γρ. φιλέτο από στήθος κοτόπουλου 4 κόκκινες πιπεριές 12 candlenuts (ή μακαντέμια) 1 κουτ. γλυκού …
Υλικά για 4 μερίδες 4 λαβράκια ή κέφαλους Για την μαρινάδα με σκόρδο – τζίντζερ: 2 κουτ. γλυκού πολτό σκόρδου …
Ένα ψάρι με πινελιά ασιατική, που ευωδιάζει και νοστιμίζει από το τζίντζερ και το λεμόνι. 1 ψάρι ολόκληρο (λαβράκι, μυλοκόπι …
Αν έχετε χρόνο και όρεξη για μαγειρικούς πειραματισμούς και σας αρέσουν οι εξωτικές ασιατικές κουζίνες, αυτό το πιάτο είναι για …
Τόσο το λέμον γκρας όσο και τα φύλλα καφίρ λάιμ μπορείτε να τα βρείτε σε αγορές και καταστήματα με είδη …
Μια κλασική σούπα από την Ταϊλάνδη, εξωτική και νοστιμότατη, η οποία συνηθίζεται πολύ και στη Μαλαισία και στην Ινδονησία !Ετοιμάζεται …
Η σούπα θα πρέπει να έχει μια ελαφριά ξινή γεύση , αμυδρά αλμυρή και να είναι κρεμώδης, από το γάλα …
Αυτό το πιάτο έχει πολλές παραλλαγές και είναι πολύ δημοφιλές σε όσους αρέσει το ποτό, καθώς η πικάντικη γεύση του …
500 γρ. φτερούγες κοτόπουλο 3 κλωνάρια λεμονόχορτο 3 ταϊλανδέζικες κόκκινες πιπεριές τσίλι 50 ml. σάλτσα oyster 15 ml. σάλτσα ψαριού …
Αρωματική και πεντανόστιμη ασιατική συνταγή που μπορεί να γίνει και με ψάρι ή γαρίδες.
800 γρ. φιλέτο ψαριού με σφιχτή σάρκα 8 σκελίδες σκόρδο 5 μικρές κόκκινες πιπεριές τσίλι 4 λάιμ 5 κλωνάρια κολίανδρος …
Από τον Chef Χρόνη Δαμαλά. 500 γρ. κοτόπουλο φιλέτο1 σκελ. σκόρδο3 πιπεριές τσίλι 1 ματσ. κόλιανδρο…