Δούλκιο ή Βυζαντινό !!!
Ένα μοναδικό γλυκό κατευθείαν από τα βιβλία του Βυζαντίου μας γυρίζει σε κάποιες άλλες γευστικές εποχές…..
Ένα μοναδικό γλυκό κατευθείαν από τα βιβλία του Βυζαντίου μας γυρίζει σε κάποιες άλλες γευστικές εποχές…..
Υλικά για Σαμαλι ½ κιλό σιμιγδάλι ψιλό ½ κιλό σιμιγδάλι χονδρό 1 γιαούρτι (ή, 200 gr στραγγιστό γιαούρτι) 2 νεροπότηρα …
ΥΛΙΚΑ Σιμιγδάλι χοντρό 280γρ Σιμιγδάλι ψιλό 160γρ Ζάχαρη 150γρ Χυμό πορτοκαλιού 400γρ Νερό 100γρ 2 κ/γ. Μπεικιν 1 κ.γ. σόδα …
Αν σας αρέσει ο μπαμπάς, θα αγαπήσετε τούτη τη συνταγή, το γλυκάκι είναι ανάλαφρο και σιροπιασμένο μέχρι μέσα χωρίς να είναι λιγωτικό!
Η αλήθεια είναι ότι ο χασλαμάς μοιάζει με το μελομακάρονο κι αν σκεφτώ ότι σε κάποιες περιοχές έβαζαν και καρύδια …
Υλικά : 4 αυγά 2 κούπες σιμιγδάλι χοντρό 1 κούπα αλεύρι 1 κούπα ζάχαρη 1 κούπα σπορέλαιο 1 κεσεδάκι στραγγιστό …
Σιμιγδάλι χοντρό 280γρ Σιμιγδαλι ψιλό 160γρ Ζάχαρη 150γρ… Χυμό πορτοκαλιού 400γρ Νερό 100γρ 2 κ/ γ. Μπεικιν 1 κ.γ. σόδα …
ΥΛΙΚΑ : 1 φλιτζάνι του τσαγιού σιμιγδάλι ψιλό 1 φλιτζάνι του τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις 1 φακελάκι μπεικιν …
Η σημερινή γλυκιά σιροπιαστή πίτα, η πατσαβούρα, έρχεται από την Βόρεια Ελλάδα φτιάχνεται πανεύκολα, μυρίζει υπέροχα και θα την λατρέψετε!
Καλησπέρα σας, η σημερινή συνταγή είναι ένα παραδοσιακό πολίτικο γλυκό, νόστιμο και μυρωδάτο, το σάμαλι. Για όσους δεν γνωρίζουν το …
Το ραβανί ή ρεβανί, όπως αλλιώς λέγεται, είναι ένα από τα πολύ παλιά γλυκά, που έχει έρθει ως τις μέρες …
Για να ξεκινήσουμε «γλυκά» την νέα χρονιά, ετοίμασα ένα από τα πιο αγαπημένα μου σιροπιαστά γλυκάκια σε μέγεθος μπουκίτσας, τα …
Για σήμερα, λοιπόν, ένα ρεβανί νοστιμότατο, γλυκύτατο και μαμαδίστικο…σχεδόν τρυφερό! Μια εκδοχή κλασσική, διαχρονική αλλά καθόλου βαρετή γιατί ποιος μπορεί …
ΥΛΙΚΑ για 1 λαμαρίνα φούρνου Για τη ζύμη 250 γρ. βούτυρο αγελάδος (ή μαργαρίνη με άρωμα βουτύρου), σε θερμοκρασία δωματίου …
Αν και το ραβανί που όλοι γνωρίζουμε είναι λευκό εγώ θα σας προτείνω μία λίγο διαφορετική συνταγή που θα σας …