Ζεστή σούπα για τις κρύες μέρες
Σε μία κατσαρόλα βάζουμε το μοσχαράκι κομένο σε κομμάτια, το σκεπάζουμε με νερό, ελαιόλαδο και το βράζουμε μέχρι να μαλακώσει. …
Σε μία κατσαρόλα βάζουμε το μοσχαράκι κομένο σε κομμάτια, το σκεπάζουμε με νερό, ελαιόλαδο και το βράζουμε μέχρι να μαλακώσει. …
Μπορεί να είναι ένα κλασικό χειμωνιάτικο φαγητό αλλά σίγουρα είναι και ταυτισμένο με την παράδοση των φαγητών της Πρωτοχρονιάς για …
Η γέννηση της συνταγής αυτής προέκυψε από τον περιορισμένο χρόνο που οι περισσότεροι από εμάς διαθέτουμε καθώς κι από την …
Ποιος μπορεί να αντισταθεί σε ένα πιάτο ζεστής αυγοκομμένης σούπας που μοσχοβολάει? Εγώ σίγουρα όχι. Και η συγκεκριμένη σούπα είναι …
Ένα χειμωνιάτικο αγαπημένο φαγάκι, εξίσου νόστιμο και χωρίς την προσθήκη κρέατος. Δοκιμάστε το και λατρέψτε το! Λίγα μυστικά ακόμα Οι …
Πίτα γεμάτη νοστιμιά και γεύση που την κάνω γιορτές συνήθως σαν κυρίως γεύμα! Είναι τόσο πλούσια και χορταστική που στέκεται …
Παραδοσιακο, μαμαδιστικο, χειμωνιατικο,πεντανοστιμο φαγητο..ΧΟΙΡΙΝΟ ΜΕ ΠΡΑΣΑ ιδανικο και για το γιορτινο μας τραπεζι….
Η πρώτη από τις προτάσεις μας για τα φετινά γιορτινά τραπέζια! Όσο κι αν ενδίδουμε πλέον σε άλλα είδη …
Υπάρχουν κάποια φαγητά, όπως το χοιρινό με τη σελινόριζα αυγολέμονο, που για μένα ανήκουν σ΄αυτό που θα λέγαμε τα φαγητά …
Υλικά 1 κιλό χοιρινή σπάλα, κομμένη σε κύβους περίπου 5 εκ. 200 γρ. σέλινο (τρυφερά κλωνάρια και φύλλα), χοντροκομμένα (ροδέλες …
Γιουβαρλάκια προφανώς και έχουμε φτιάξει και θα τα βρείτε στο blog μας εδώ. Σήμερα όμως τα ξαναμαγειρεύουμε σε μία παραλλαγή. …
Η σούπα αυγολέμονη όπως τη λένε στη Κύπρο, δεν είναι άλλη από την δική μας κοτόσουπα αυγολέμονο, καμωμένη τις περισσότερες …
Είναι ένα φαγητό πεντανόστιμο. Είναι γεύση συνυφασμένη με γιορτινές αναμνήσεις των παιδικών μου χρόνων. Το έφτιαχνε η μητέρα μου, ίσως …
Εύκολο δεν το λες, γρήγορο δεν το λες, το λες όμως πεντανόστιμο!!!!!! Μυρίζει πάντα “αλημιάς” και η δεύτερη μερίδα που …
Υλικά 1+1/2 κιλά κότα 2-3 καρότα κομμένα σε μεγάλα κομμάτια 1 κλαδάκι σέλινο με την ρίζα [κομμένο] 1/2 φλιτζάνι τσαγιού …
Οι κάτοικοι των Κυκλάδων τα μαγειρεύουν με χοιρινό, συνήθως κάνοντας και αυγολέμονο. Οι προβάτσες μαζεύονται συνήθως σε κτήματα ακαλλιέργητα ή …
Νόστιμο φαγητό για το χειμώνα με στοιχεία από ζεστή σούπα και τη νοστιμιά από το κοτόπουλο και το σέλινο. Κι …
Τόσο νόστιμη και θρεπτική, διαχρονική σουπίτσα με κοκκινόψαρο για να την απολαύσετε τις κρύες μέρες και νύχτες του χειμώνα. Υλικά: …
Γιουβαρλάκια αυγολέμονο (της Μίκας) Από τις πιο νόστιμες και αγαπημένες σουπίτσες, μικρών και μεγάλων. Ότι πρέπει για τις μέρες του …
Υλικά 1 κ. πράσα 4-5 ματσάκια σέλινο με κοτσάνι 1 ματσάκι άνηθος 1-2 ξερά κρεμμύδια 4-5 φρέσκα κρεμμυδάκια 2-3 καρότα …