Σαμουσάδες
Σαμουσάδες Μάνης με αρώματα από πορτοκάλι, γαρύφαλλο, σουσάμι καβουρδισμένο σε ένα τραγανό, σιροπιαστό γλυκό.
Σαμουσάδες Μάνης με αρώματα από πορτοκάλι, γαρύφαλλο, σουσάμι καβουρδισμένο σε ένα τραγανό, σιροπιαστό γλυκό.
ΥΛΙΚΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ 500 γρ. λεπτό φύλλο κρούστας για μπακλαβά (18 φύλλα περίπου) 250 γρ. φρέσκο αγελαδινό βούτυρο …
Ένα μοναδικό γλυκό κατευθείαν από τα βιβλία του Βυζαντίου μας γυρίζει σε κάποιες άλλες γευστικές εποχές…..
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 38 κομμάτια 500 γρ. φύλλο για κανταΐφι σε θερμοκρασία δωματίου 1 κούπα αμύγδαλα και καρύδια ψιλοκομμένα η φυστικια …
Υλικά συνταγής 500γρ. κανταΐφι 300γρ. φρέσκο βούτυρο λιωμένο 100γρ. ψιλοκομμένο φιστίκια Αιγίνης για το πασπάλισμα (προαιρετικά) Για την γέμιση 300γρ. …
Αν σας αρέσει το σαραγλί, τότε αυτό θα σας ξετρελλάνει. Ίσως να σας παραξενεύει το ρύζι στα υλικά της γέμισης, …
Αγαπημένο σε μικρούς και μεγάλους, δύσκολα μπορείς να αντισταθείς. Μικρές, γλυκιές και ζουμερές μπουκίτσες απόλαυσης, ιδανικές για να κλείσετε τα …
3 αυγά 1 φλ. γάλα 1 φλ. σπορέλαιο 1 φακελάκι μπέκιν πάουντερ 1 κ. σούπας ξύδι 1/2 κ. γλυκού αλάτι …
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 16-18 κομμάτια 500 γρ. φύλλο για κανταΐφι σε θερμοκρασία δωματίου 1 κούπα αμύγδαλα και καρύδια ψιλοκομμένα 1/2 κούπα …
1/2 κιλό φύλλο Βηρυτού 200 γραμμάρια φρέσκο βούτυρο βουβαλίσιο ή αγελαδινό λιωμένο 300 γραμμάρια αλεσμένη καρυδόψιχα 100 γραμμάρια τριμμένη φρυγανιά …
Το κανταίφι μετά τον μπακλαβά είναι τα πιο αγαπημένα σιροπιαστά γλυκά και παραδοσιακά δεν λείπουν ποτέ από τα εορταστικά τραπέζια …
Υλικά (γέμιση με καρύδι) 500 γραμμάρια φύλλο κρούστας 200 γραμμάρια βούτυρο φρέσκο λιωμένο 300 γραμμάρια καρυδόψιχα αλεσμένη 3 κουτ. σούπας …
Ένα αφράτο γαλακτομπούρεκο από τον Β. Καλίδη. Υλικά 1&1/2 λίτρο γάλα. 1 πακέτο λεπτό φύλλο. 200 γραμμάρια βούτυρο φρέσκο λιωμένο. …
Υλικά 5 φλυτζάνια γάλα φρέσκο 4 κουταλιές κορν φλάουρ ¾ του φλιτζανιού σιμιγδάλι 4 αυγά 2 κουταλιές της σούπας αρωματικό …
ΥΛΙΚΑ 500 γρ. κανταΐφι 300 γρ. φρέσκο βούτυρο 250 γρ. καρύδι χοντροκομμένο 1/2 κ. γλυκού γαρύφαλλο 1 κ. σούπας ζάχαρη …
Υπέροχο γαλακτομπούρεκο καλύτερο από τα εμφανιζόμενα σαν επαγγελματικά.