Κρέας κατσαρόλας για το Πρωτοχρονιάτικο τραπέζι σας
Σε μία κατσαρόλα ρίχνουμε ελαιόλαδο και θωρακίζουμε το κρέας. Όταν πάρει χρώμα από όλες τις πλευρές το βγάζουμε. Στο ίδιο …
Σε μία κατσαρόλα ρίχνουμε ελαιόλαδο και θωρακίζουμε το κρέας. Όταν πάρει χρώμα από όλες τις πλευρές το βγάζουμε. Στο ίδιο …
Καθαρίζουμε και κόβουμε σε κυβάκια τα καρότα. Σε καυτό ελαιόλαδο θωρακίζουμε καλά το κρές που είναι κομένο σε κομμάτια. Τα …
Οι φακές “παίζουν” δυνατά και το καλοκαίρι, ειδικά σε δροσερές σαλάτες ή μαγειρεμένες με διαφορετικό τρόπο όπως η συνταγή με …
…
Το μοσχάρι κοκκινιστό είναι από τα πιο νόστιμα και πιο θρεπτικά μαγειρευτά φαγητά. Είναι ιδανικό για όσους έχουν χαμηλό αιματοκρίτη, …
Το χταπόδι με κοφτό μακαρονάκι είναι μια παραδοσιακή Ελληνική συνταγή που παίρνει τα πάνω της κατά τις νηστείες αλλά και… …
Πολύ νόστιμη συνταγή, με απλά υλικά….
Αυτές τις πεντανόστιμες πατάτες τις μαγηρεύουν στην περιοχή της Μακεδονίας Έδεσσα , Αριδαία , Κοζάνη κλπ οι ντόπιοι για να …
Υλικά συνταγής κουνέλι: 1 περίπου 1,5- 2 κιλά, κομμένο σε μερίδες κρεμμυδάκια για στιφάδο: 1 κιλό καθαρισμένα, ολόκληρα ζωμός κότας …
Άγριο ρύζι, κίτρινο και basmati δεμένα με κόκκινη σάλτσα, μανιτάρια και άρωμα κρασιού! Ρίξ’τε μια ματιά και θα “κολλήσετε”..! Λίγα …
Υλικά συνταγής 1 κιλό κρέας για κοκκινιστό κομμένο σε μικρές μερίδες(σπάλα, κιλότο, ελιά, χτένι) 1 κρεμμύδι μεγάλο ψιλοκομμένο 1 καρότο …
Υπήρξαν κάποιες συνταγές και υλικά που ήταν ο λόγος που ξεκίνησα να μαγειρεύω από πολύ μικρή.
Υλικά συνταγής για τα νιόκι 500γρ. πατάτες 2 λίτρα νερό 500γρ. αλάτι χοντρό 100γρ. αλεύρι τύπου “00” (για πίτσα) για …
Το γιουβέτσι είναι ίσως η επιτομή του Ελληνικού comfort food. Ένα φαγητό που κάνω συχνά, ορέγομαι συχνότερα και το σερβίρω… …
Ένα φαγητό μαμαδίστικο μπορώ να πω. Χειμωνιάτικο χουχουλιαστό. Όταν το μαγείρευα αυτή η εικόνα μου ήρθε στο νου. Χειμώνας, κρύο …
Η μπουγιαμπέσα δεν είναι ένα πιάτο γκουρμέ. Τα υλικά είναι ελάχιστα, τον πρωταγωνιστικό ρόλο τον παίζει βέβαια το ψάρι και …
Υλικά συνταγής 1 κοτόπουλο γύρω στα 2 κιλά σε μερίδες 2 κιλά κρεμμυδάκι για στιφάδο 500γρ. σάλτσα ντομάτας 2 φλιτζ. …
Υλικά συνταγής 1½ κιλό βουβαλίσιο κρέας για μαγειρευτό κομμένο σε μερίδες 250γρ. μανιτάρια λευκά 2 καρότα κομμένα σε ζάρια 500ml …
Ένα φαγάκι που αξίζει να δοκιμάσετε!Λαζάνια γεμιστά με κιμά κοτόπουλου, και περιχυμένα με μπεσαμέλ γιαουρτιού.Γεύσεις και αρώματα, ενωμένα αρμονικά σε …
Πολλές φορές όσο μαγειρεύω συλλαμβάνω τον εαυτό μου να προσθέτει στο φαγητό υλικά άγνωστα προς την Ελληνική κουζίνα. Μας έχει …