Μακαρονάδα με κρεμώδη σάλτσα κολοκύθας
Στους λογαριασμούς που παρακολουθώ στο ίνσταγκραμ γίνεται της κολοκύθας το κάγκελο, με το συμπάθειο. Δεν ξέρω, αλλά αν ήμουν στη …
Στους λογαριασμούς που παρακολουθώ στο ίνσταγκραμ γίνεται της κολοκύθας το κάγκελο, με το συμπάθειο. Δεν ξέρω, αλλά αν ήμουν στη …
Μια παραδοσιακή συνταγή για τους πιο νόστιμους γίγαντες στο φούρνο!! Αν θέλουμε τηγανίζουμε ελαφρά χοντρές ροδέλες χωριάτικου λουκάνικου και προσθέτουμε …
Νηστίσιμο παστίτσιο, κι όμως υπάρχει! Ετοιμάζεται με πλούσια σάλτσα λαχανικών, κρέμα μπεσαμέλ με φυτικό γάλα και μια τραγανή κι αρωματική …
Αγαπημένη παραδοσιακή συνταγή!
Η πολύ καλή μου φίλη από την Αθήνα κα Κατερίνα έγραψε: “Σοφία, σάς στέλνω το αγαπημένο μου φαγάκι”. Για να …
υλικά 150ml ελαιόλαδο 2 κρεμμύδια ξερά (200γρ) 2 σκελίδες σκόρδο 2 μέτρια καρότα 2 κοτσάνια σέλερι 1 γλυκοπατάτα άσπρη (360γρ) …
Μία πολύ πλούσια κιμαδόπιτα, βασισμένη στην παραδοσιακή πρωτοχρονιάτικη εκδοχή που φτιάχνουν στη Θεσσαλία παραμονή Πρωτοχρονιάς, όπου μάλιστα την ανάγουν σε …
Κουνελάκι στη γάστρα με λικέρ μαστίχας ξύδι βαλσάμικο,δεντρολίβανο πιπερια φλωρίνης καροτάκια και μαϊντανό!!
Αυτό το εύκολο και πολύ νόστιμο σουφλέ, έχει κάτι το διαφορετικό!Ποιο είναι αυτό??Τυριά, αλλαντικά και μανιτάρια που αλέθονται όλα μαζί, …
Ένα πιάτο που θα σας κάνει να γλείφετε τα δάχτυλά σας. Η γεύση του; Μοναδική!
Αγαπημένο μαμαδίστικο φαγητό !!
Υλικά • 1 χταπόδι μεγάλο (1200 γραμ. ή 8 – 10 μικρά) φρέσκο ή κατεψυγμένο • 2 ώριμες ντομάτες στο …
Αυτή είναι μία διαφορετική εκδοχή της πρασο-κιμαδόπιτας από την παραδοσιακή της Θεσσαλίας που είδαμε μαζί λίγο διάστημα πριν.Σε αυτήν η παρουσία …
Μία πολύ πλούσια κιμαδόπιτα, βασισμένη στην παραδοσιακή πρωτοχρονιάτικη εκδοχή που φτιάχνουν στη Θεσσαλία παραμονή Πρωτοχρονιάς, όπου μάλιστα την ανάγουν σε …
Η πολυφωνία υλικών σ΄ αυτή τη συνταγή δεν έχει ως αποτέλεσμα έναν αχταρμά, αλλά μια έκρηξη γεύσης. Οι ισορροπίες είναι …
Τα πουλερικά ήταν ανέκαθεν οι πρωταγωνιστές στο τραπέζι των Χριστουγέννων.Καλοθρεμμένες κότες ή κοκόρια, πάπιες, χήνες και αργότερα γαλοπούλες γεμίζονταν με …
Σήμερα σας προτείνω ένα καθαρά εορταστικό πιάτο με αγριογούρουνο, μαγειρευμένο με μια παραδοσιακή συνταγή από την ορεινή Φθιώτιδα, ελάχιστα “πειραγμένη” …
Αυτό που την κάνει ιδιαίτερη είναι το άρωμα της χάρη στο κρασί, τα λίγα λαχανικά που δίνουν γλύκα κι έξτρα …
All time classic! Αξεπέραστο πιάτο της Ελληνικής κουζίνας (οι παλιοί το λέγανε συνήθως «γίγαντες πλακί»), που απαιτεί οπωσδήποτε καλή πρώτη ύλη: …
Αγαπημένη σούπα, πολύ νόστιμη και απολαυστική. Ονειρεμένη μαζί με το ψωμί ολικής!