Μακαρονάδα με κρεμώδη σάλτσα κολοκύθας
Στους λογαριασμούς που παρακολουθώ στο ίνσταγκραμ γίνεται της κολοκύθας το κάγκελο, με το συμπάθειο. Δεν ξέρω, αλλά αν ήμουν στη …
Στους λογαριασμούς που παρακολουθώ στο ίνσταγκραμ γίνεται της κολοκύθας το κάγκελο, με το συμπάθειο. Δεν ξέρω, αλλά αν ήμουν στη …
Στην γαλλική κουζίνα η ντεμί-γκλας (demi-glace) είναι η πιο πλούσια, συμπυκνωμένη σάλτσα από σκούρο ζωμό κρέατος, με πυκνή ζελατινώδη υφή. …
Μια παραδοσιακή συνταγή για τους πιο νόστιμους γίγαντες στο φούρνο!! Αν θέλουμε τηγανίζουμε ελαφρά χοντρές ροδέλες χωριάτικου λουκάνικου και προσθέτουμε …
Νηστίσιμο παστίτσιο, κι όμως υπάρχει! Ετοιμάζεται με πλούσια σάλτσα λαχανικών, κρέμα μπεσαμέλ με φυτικό γάλα και μια τραγανή κι αρωματική …
Ένα κλασικό πιάτο κατσαρόλας, σε εκδοχή φουρνιστή! Ο συνδυασμός των συνοδευτικών λαχανικών του σε σωταρισμένη και ωμή μορφή, οδηγεί σε …
Αγαπημένη παραδοσιακή συνταγή!
Η πολύ καλή μου φίλη από την Αθήνα κα Κατερίνα έγραψε: “Σοφία, σάς στέλνω το αγαπημένο μου φαγάκι”. Για να …
υλικά 150ml ελαιόλαδο 2 κρεμμύδια ξερά (200γρ) 2 σκελίδες σκόρδο 2 μέτρια καρότα 2 κοτσάνια σέλερι 1 γλυκοπατάτα άσπρη (360γρ) …
Η πίτα του βοσκού (γνωστή κι ως shepherd’s pie) είναι ένα θεσπέσιο οικογενειακό φαγητό που περιλαμβάνει λαχανικά με κοκκινιστό κιμά …
Μία πολύ πλούσια κιμαδόπιτα, βασισμένη στην παραδοσιακή πρωτοχρονιάτικη εκδοχή που φτιάχνουν στη Θεσσαλία παραμονή Πρωτοχρονιάς, όπου μάλιστα την ανάγουν σε …
Υλικά για 2 άτομα: 4 κολολυθάκια μέτρια προς μεγάλα 350 γρ. κιμάς από κοτόπουλο 200 γρ. ντομάτες τριμμένες 1/2 κρεμμύδι …
Κουνελάκι στη γάστρα με λικέρ μαστίχας ξύδι βαλσάμικο,δεντρολίβανο πιπερια φλωρίνης καροτάκια και μαϊντανό!!
Αυτό το εύκολο και πολύ νόστιμο σουφλέ, έχει κάτι το διαφορετικό!Ποιο είναι αυτό??Τυριά, αλλαντικά και μανιτάρια που αλέθονται όλα μαζί, …
Ένα πιάτο που θα σας κάνει να γλείφετε τα δάχτυλά σας. Η γεύση του; Μοναδική!
Αγαπημένο μαμαδίστικο φαγητό !!
Υλικά • 1 χταπόδι μεγάλο (1200 γραμ. ή 8 – 10 μικρά) φρέσκο ή κατεψυγμένο • 2 ώριμες ντομάτες στο …
Αυτή είναι μία διαφορετική εκδοχή της πρασο-κιμαδόπιτας από την παραδοσιακή της Θεσσαλίας που είδαμε μαζί λίγο διάστημα πριν.Σε αυτήν η παρουσία …
Ένα γιουβέτσι διαφορετικό που θα πλημμυρίσει το σπίτι σας με αρώματα!!
Μία πολύ πλούσια κιμαδόπιτα, βασισμένη στην παραδοσιακή πρωτοχρονιάτικη εκδοχή που φτιάχνουν στη Θεσσαλία παραμονή Πρωτοχρονιάς, όπου μάλιστα την ανάγουν σε …
Η πολυφωνία υλικών σ΄ αυτή τη συνταγή δεν έχει ως αποτέλεσμα έναν αχταρμά, αλλά μια έκρηξη γεύσης. Οι ισορροπίες είναι …