Ντεμί-γκλας σάλτσα και σκούρος ζωμός κρέατος
Στην γαλλική κουζίνα η ντεμί-γκλας (demi-glace) είναι η πιο πλούσια, συμπυκνωμένη σάλτσα από σκούρο ζωμό κρέατος, με πυκνή ζελατινώδη υφή. …
Στην γαλλική κουζίνα η ντεμί-γκλας (demi-glace) είναι η πιο πλούσια, συμπυκνωμένη σάλτσα από σκούρο ζωμό κρέατος, με πυκνή ζελατινώδη υφή. …
Μια παραδοσιακή συνταγή για τους πιο νόστιμους γίγαντες στο φούρνο!! Αν θέλουμε τηγανίζουμε ελαφρά χοντρές ροδέλες χωριάτικου λουκάνικου και προσθέτουμε …
Νηστίσιμο παστίτσιο, κι όμως υπάρχει! Ετοιμάζεται με πλούσια σάλτσα λαχανικών, κρέμα μπεσαμέλ με φυτικό γάλα και μια τραγανή κι αρωματική …
Η πολύ καλή μου φίλη από την Αθήνα κα Κατερίνα έγραψε: “Σοφία, σάς στέλνω το αγαπημένο μου φαγάκι”. Για να …
υλικά 150ml ελαιόλαδο 2 κρεμμύδια ξερά (200γρ) 2 σκελίδες σκόρδο 2 μέτρια καρότα 2 κοτσάνια σέλερι 1 γλυκοπατάτα άσπρη (360γρ) …
Η πίτα του βοσκού (γνωστή κι ως shepherd’s pie) είναι ένα θεσπέσιο οικογενειακό φαγητό που περιλαμβάνει λαχανικά με κοκκινιστό κιμά …
Μία πολύ πλούσια κιμαδόπιτα, βασισμένη στην παραδοσιακή πρωτοχρονιάτικη εκδοχή που φτιάχνουν στη Θεσσαλία παραμονή Πρωτοχρονιάς, όπου μάλιστα την ανάγουν σε …
Υλικά για 2 άτομα: 4 κολολυθάκια μέτρια προς μεγάλα 350 γρ. κιμάς από κοτόπουλο 200 γρ. ντομάτες τριμμένες 1/2 κρεμμύδι …
Ένα πιάτο που θα σας κάνει να γλείφετε τα δάχτυλά σας. Η γεύση του; Μοναδική!
Υλικά • 1 χταπόδι μεγάλο (1200 γραμ. ή 8 – 10 μικρά) φρέσκο ή κατεψυγμένο • 2 ώριμες ντομάτες στο …
Αυτή είναι μία διαφορετική εκδοχή της πρασο-κιμαδόπιτας από την παραδοσιακή της Θεσσαλίας που είδαμε μαζί λίγο διάστημα πριν.Σε αυτήν η παρουσία …
Ένα γιουβέτσι διαφορετικό που θα πλημμυρίσει το σπίτι σας με αρώματα!!
Μία πολύ πλούσια κιμαδόπιτα, βασισμένη στην παραδοσιακή πρωτοχρονιάτικη εκδοχή που φτιάχνουν στη Θεσσαλία παραμονή Πρωτοχρονιάς, όπου μάλιστα την ανάγουν σε …
Αυτό που την κάνει ιδιαίτερη είναι το άρωμα της χάρη στο κρασί, τα λίγα λαχανικά που δίνουν γλύκα κι έξτρα …
Αγαπημένη σούπα, πολύ νόστιμη και απολαυστική. Ονειρεμένη μαζί με το ψωμί ολικής!
4 ΝΤΟΜΑΤΕΣ 1 ΜΕΓΑΛΟ ΚΡΕΜΜΥΔΙ 1 ΚΟΚΚΙΝΗ ΠΙΠΕΡΙΑ 1 ΚΙΤΡΙΝΗ ΠΙΠΕΡΙΑ 2 ΚΟΛΟΚΥΘΙΑ 1 ΜΕΛΙΤΖΑΝΑ 3 Κ.Σ. ΚΡΕΜΑ ΒΑΛΣΑΜΙΚΟΥ ΜΕ …
Το Κυριακάτικο τραπέζι αυτής της εβδομάδας θα έχει μια ξεχωριστή γεύση καθώς πεθυμήσαμε να φτιάξουμε αρνίσια σουβλάκια. Πρόκειται για τα …
Για τη ζύμη 20 γρ. αλάτι 10 γρ. κρυσταλλική ζάχαρη 40 γρ. νωπή μαγιά 50 γρ. λιωμένο βιτάμ 500 γρ. …
Υλικά : Για το κοτόπουλο: 4 φιλέτα από στήθος κοτόπουλου 1/4 φλιτζανιού αλεύρι 2 ½ φλιτζάνια τριμμένη παρμεζάνα 3 ασπράδια …
Όταν ακούμε για φαγητό με κουνέλι ή λαγό, που πάει το μυαλό μας; Ναι, ακριβώς· η πρώτη σκέψη είναι να …