Αγριογούρουνο Στιφάδο
Σήμερα σας προτείνω ένα καθαρά εορταστικό πιάτο με αγριογούρουνο, μαγειρευμένο με μια παραδοσιακή συνταγή από την ορεινή Φθιώτιδα, ελάχιστα “πειραγμένη” …
Σήμερα σας προτείνω ένα καθαρά εορταστικό πιάτο με αγριογούρουνο, μαγειρευμένο με μια παραδοσιακή συνταγή από την ορεινή Φθιώτιδα, ελάχιστα “πειραγμένη” …
Θα χρειαστούμε: 1 κιλό αγριογούρουνο κομμένο σε κομμάτια 1 κιλό κρεμμυδάκια για στιφάδο 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο 1 φλιτζάνι του …
Κιμαλίδικο, ακόμη μία συνταγή που προέρχεται από την πολίτικη κουζίνα. Είναι ένα είδος τάρτας, με βάση το ψωμί, γέμιση με …
Υλικά : 1 κιλό κρεμμυδάκια στιφάδου 1 κεφάλι σκόρδα με το φλούδι τους 1/2 φλυτζάνι κόκκινο κρασί 1/2 φλυτζάνι λάδι …
Το κρέας τους θυμίζει πάπια. Είναι σκούρο, μεταξένιο, συγκριτικά λίγο, αλλά πολύ νόστιμο. Όταν συνδυάζεται με τα πορφυρά λαχανικά γίνεται …
Βετούλι είναι το 1 χρόνου κατσικάκι (το αντίστοιχο ζυγούρι). Αντί για την κλασσική συνταγή της γάστρας, στην κατσαρόλα μαλακώνει πολύ …
Ένα υπέροχο, παραδοσιακό πιάτο για μερακλήδες που το κάνει ξεχωριστό το εξαιρετικής ποιότητας κρέας του κουνελιού. Η προετοιμασία του απαιτεί …
ΤΑΣ ΚΕΜΠΑΠΥλικά: 1) 1,200 γραμμάρια μοσχάρι (κατά προτίμιση ελιά) σε κομματάκια μεγέθους μικρής μπουκιάς.2) 500 γραμμάρια χυμό τομάτας συμπικνωμένο3) 1 κουταλάκι …
Το brasato al barolo (μπραζάτο αλ μπαρόλο), είναι μια απο τις πιο χαρακτηριστικές παραδοσιακές συνταγές της περιοχής του Πιεμόντε (Τορίνο). …
“Στρακόττο” (stracotto ή στο τοπικό ιδίωμα stracòt) στα ιταλικά σημαίνει παραβρασμένο. Ουσιαστικά, πρόκειται για ενα κοκκκινιστό μοσχαράκι, το οποίο ανακατεύτηκε …
3 κουταλιές ελαιόλαδο αλάτι και πιπέρι μαύρο κατά τη γεύση 4 χοιρινές μπριζόλες χωρίς κόκκαλο 1 φλιτζ. γλυκό κόκκινο κρασί …
Εάν δοκιμάσετε αυτό το στιφάδο, θα καταλάβετε πως δεν υστερεί καθόλου σε γεύση και εμφάνιση. Τα μανιτάρια γίνονται πεντανόστιμα και …
Πρόκειται για ένα από τα πιο αγαπημένα μου φαγητά! Και γενικά, συνταγές που περιέχουν μικρά γλυκά κρεμμυδάκια στιφάδου βρίσκονται πολύ …