Και Μοσχοβόλησε το σπίτι…. Μελομακάρονα!!!
Υλικά (40 – 50 κομμάτια ανάλογα το μέγεθος) Στερεά Υλικά 3 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις (μπορείτε να χρησιμοποιήσετε …
Υλικά (40 – 50 κομμάτια ανάλογα το μέγεθος) Στερεά Υλικά 3 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις (μπορείτε να χρησιμοποιήσετε …
Σοκολατένια ζύμη σκέτος αφρός, λουσμένη σε ελαφρύ σιρόπι με βάση το λικέρ Cointrau (πορτοκάλι &καφές), σερβίρεται με υπέροχη μους πικρής …
Ελάτε να φτιάξουμε ακόμα ένα κέικ που θα αγαπήσουν τα παιδιά. Η σημερινή μας γευστική πρόταση συνδυάζει τα αμύγδαλα με ένα …
Η πιο απολαυστική, η πιο αρωματική, η πιο ζουμερή πορτοκαλόπιτα είναι πλέον γεγονός. Η συνταγή θα σας εντυπωσιάσει ενώ όλοι …
Ένα όμορφο απόγευμα του Φθινοπώρου μας, θέλοντας κάτι γλυκό αλλά να μην έχει ζάχαρη, άρχισα να αραδιάζω υλικά στον πάγκο …
Το μήλο που βλέπετε να ποζάρει πλάι-πλάι με το αδελφάκι του, έκανε πολύ δρόμο μέχρι να βρεθεί στην κουζίνα μου. …
Κάποια στιγμή συγκεντρώθηκαν όμως στο ψυγείο μου διάφορα υλικά τα οποία έπρεπε να καταναλωθούν άμεσα και αν ήταν δυνατόν συνδυασμένα …
Έκπληξη πρώτη: Κουραμπιέδες και μπισκοτάκια με την ίδια ζύμη… γιατί και ο κουραμπιές ένα μπισκότο είναι …λίγο πιο αφράτο και …
Σήμερα είμαστε καλεσμένοι στης Donatella και στο blog της L’ingrediente perduto (το χαμένο συστατικό) για να φτιάξουμε όλες μαζί ένα …
Τα μελομακάρονα μου είναι πάντα από αυτά που λιώνουν στο στόμα, δεν είναι σκληρά σαν πέτρες, μελωμένα όσο πρέπει και …
Υλικά: 11/2 κιλά ροδάκινα ή νεκταρίνια (για 1 κιλό φρούτα χωρίς κουκούτσι) 1 λεμόνι 1 φύλο ζελατίνης 1 κιλό ζάχαρη …
Χρόνια Πολλά! Ελπίζω να είχατε υπέροχα Χριστούγεννα με πεντανόστιμα φαγητά και αγαπημένους ανθρώπους.Τα δικά μου Χριστούγεννα ήταν γευστικότατα, με ψητή …
Ε να μην φτιάξω μελομακάρονα ? Παρα το τρέξιμο που είχα ζήλεψα και έκανα μια πολύ απλή και σύντομη συνταγή …
Καθώς πλησιάζουμε σιγά σιγά στις γιορτές, οι γλυκιές συνταγές του laboratorio θα είναι και αυτές μέσα στο γιορτινό, χριστουγεννιάτικο πνεύμα! …
Το pampepato, pampapato ή panpepato είναι ενα παραδοσιακό γλυκάκι, που το συναντάμε στην Κεντρική και Βόρεια Ιταλία (στην Sabina, Ciociaria, …
με γέμιση cream cheese και τραγανή επικάλυψη (crumble) απο φυστίκια Αιγίνης και Cranberries! Ποιο μονδέρνο 🙂 και πιο γιορτινό δεν …
Πορτοκαλόπιτα με ψημένο φύλλο κρούστας και στραγγιστό γιαούρτι. Ζουμερή και αφράτη, με έντονη τη γεύση του πορτοκαλιού και σιροπιασμένη τόσο …
Κλασσικό γλυκάκι της ελληνικής κουζίνας η φανουρόπιτα, ιδιαίτερα δημοφιλές σε περιόδους νηστείας, την φτιάχνουμε απαραιτήτητως στις 27 Αυγουστου, που εορτάζει …
Μια υπέροχη γιαννιώτικη γαλατόπιτα με χειροποίητο φύλλο και σερβιρισμένη με σπιτική σάλτσα πορτοκάλι.
Σοκολατογλυκό με άρωμα κανέλας, υπέροχη παγωμένη κρέμα μπανάνας και για το σερβίρισμα κακάο και σιρόπι καραμέλας. Ένα υπέροχο και δροσιστικό …