ΜΟΥΣΑΚΑΣ
Υλικά για 5-6 μερίδες: Για τηγάνισμα: 6 πατάτες 3 μελιτζάνες φλάσκες (μαύρες) 6-8 κολοκυθάκια (ανάλογα το μέγεθος) Για το κιμά: …
Ένας ελαφρύς και πολύ νόστιμος μουσακάς. 5 μεγάλες πατάτες 5 μεγάλες μελιτζάνες 1 κιλό κιμάς μοσχαρίσιος τριμμένη ντομάτα ή ντοματοχυμός …
Για μένα αυτός ο μουσακάς είναι και ο καλύτερος. Οι διαφορετικές στρώσεις από κολοκυθάκια, πατάτες και μελιτζάνες που εναλλάσσονται με …
Κλασικό ελληνικό καλοκαιρινό πιάτο, που αναγνωρίζουν άλλωστε και όλοι οι ξένοι και αναφωνούν mousaka μόλις δουν Έλληνα στην πατρίδα τους. …
Για όλους όσους τους αρέσει ο μουσακάς , αλλά όχι και οι μελιτζάνες…. Για μεσαίο ταψί: 8 πατάτες Μισό …
Θα σας ομολογήσω ότι είμαι πολύ περήφανη γι αυτήν την συνταγή μου! Πριν κάποιους μήνες πήρα μέρος με αυτήν την …
Αγαπημενο και φημισμενο φαγητο σε πολλους ο μουσακας,αλλα τυλιγμενος με φυλλο σφολιατας πιστευω πως ειναι και δινει μια αλλη εξαιρετικη …
Αυτός ομουσακάς είναι μούρλια! Τον έφτιαξα για την Τσικνοπέμπτη (γιατί μέχρι έναν «μουσακά»φτάνει το τσίκνισμα μας, παραπέρα δεν πάει…) και …
Υλικά Φασολάκια φρέσκα 1 κιλό Κιμά μοσχαρίσιο 1/2 κιλό Ντοματάκι ψιλοκομμένο 250 γρ Κρεμμύδι 1 μεγάλο Αλάτι – πιπέρι Κανέλα …
Υλικά συνταγής 1 πακέτο τζίτι ή ζίτι (μακαρόνια Νο2, 500γρ.) 400γρ. κιμάς ανάμεικτος (μοσχαρίσιος, χοιρινός) 750γρ. μελιτζάνες 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο …
Η γιαγιά μου και οι μισές φίλες της, τον έφτιαχναν και με πατάτες, ενώ οι άλλες μισές μόνο με μελιτζάνες. …
Ψευτομουσακας στην κατσαρολα πεντανοστιμος και αρκετα λαιτ θα ελεγα.. αφου τα λαχανικα ειναι ψημενα στο φουρνο και παραλειπεται η μπεσαμελ,χωρις …
Η ιστορία του μουσακά είναι περίπλοκη όπως και αυτή η εκδοχή! Ένας άλλος μουσακάς, όχι σαν τον κλασικό Ελληνικό που …
Υλικά συνταγής 2 κιλά κολοκυθάκια ελαιόλαδο για το τηγάνισμα 1 φλιτζ. κεφαλοτύρι 1 κ.γ. φρέσκο βούτυρο αλάτι για τη σάλτσα …
Υλικά συνταγής 1 κιλό μελιτζάνες φλάσκες 1 κιλό πατάτες ελαιόλαδο για το τηγάνισμα 1 φλιτζ. κεφαλοτύρι 1 κ.γ. φρέσκο βούτυρο …
Υλικά συνταγής 2 κιλά μελιτζάνες φλάσκες 1 φλιτζ. κεφαλοτύρι 1 κ.γ. φρέσκο βούτυρο ελαιόλαδο για το τηγάνισμα αλάτι για τη …
Τα λόγια είναι περιττά μπροστά σε ένα πιάτο μουσακά! Τα περισσότερα ελληνικά σπίτια μαγειρεύουν μουσακά τουλάχιστον μια φορά το χρόνο …