Πάστα ταψιού κωκ
Παντεσπάνι 5 αυγά 100 γρ ζάχαρη 70 γρ φαρίνα 1 κουταλιά νερό 10 γρ μπέικιν 2 βανίλιες Κρέμα 200 γρ …
Παντεσπάνι 5 αυγά 100 γρ ζάχαρη 70 γρ φαρίνα 1 κουταλιά νερό 10 γρ μπέικιν 2 βανίλιες Κρέμα 200 γρ …
Η τάρτα είναι προσαρμοσμένη από κάποια που είχα φτιάξει παλιότερα με αμύγδαλα και αχλάδια.
ΤΑΡΤΑ ΜΕ ΚΡΕΜΑ ΦΡΑΝΤΖΙΠΑΝ ΚΑΙ ΒΥΣΣΙΝΑΥπέροχη τάρτα με πλούσια κρέμα φραντζιπάν (με αμύγδαλα και βούτυρο) και κομπόστα βύσσινο!Τα γλυκόξινα βύσσινα …
Lemon pie, η κλασσική αμερικάνικη τάρτα που με ξετρελαίνει με την βουτυράτη, τραγανή, υπέρλεπτη βάση της, τη θεϊκή, γλυκόξινη, λεμονάτη …
Στην εποχή των κερασιών και τι δεν φτιάχνουμε! Φτιάχνουμε γλυκό κουταλιού, μαρμελάδα, στολίζουμε κέικ και τούρτες, γεμίζουμε και τάρτες! Ας …
Αυτή, η υπέρτατη απόλαυση της ζεστής, τραγανής τάρτα από σφολιάτα που συνδυάζεται με «μελωμένα» φρούτα εποχής που λιώνουν στο στόμα …
Τροπική τάρτα με βάση τραγανό μπισκότο με άρωμα τζίντζερ, δροσερή κι ελαφριά κρέμα καρύδας για γέμιση, κομμένες μπανάνες και αποξηραμένη …
Η πάστα φλώρα είναι ένα μοναδικό γλυκό για όλες τις ώρες!! Ελαφριά και υγιεινή πάστα φλώρα με μαρμελάδα της επιλογής …
Σήμερα, θα μοιραστώ μαζί σας την Απόλυτη Σοκολατόπιτα του Άκη. Ναι, έχει πολλή σοκολάτα (Σοκολατόπιτα σου τάζω, και μάλιστα Απόλυτη), …
Αν έπρεπε να διαλέξω 5 αγαπημένα μου γλυκά σίγουρα αυτή η λίστα θα είχε στην πρώτη θέση την τάρτα λεμονιού …
ΤΑΡΤΑ ΜΗΛΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΣΑΤΙΑ Η tarte aux pommes alsacienne, είναι ένα κλασσικό γλυκάκι στην περιοχή της Αλσατίας, με πολύ …
Υλικά για στρογγυλή πίτα 26 εκ. ή ορθογώνια: 2 φύλλα σφολιάτα βουτύρου 600 γρ. ή φύλλο σφολιάτα χειροποίητο (δες συνταγή) …
Υλικά για 8 ατομικές φόρμες ή για ταρτιέρα 25 εκ.: Ζύμη 250 γρ. αλεύρι μαλακό ή για όλες τις χρήσεις, κοσκινισμένο 10 …
Η ισορροπία μεταξύ των γλυκών, όξινων και γήινων γεύσεων της τάρτας όπως και των ποικίλων υφών της είναι, για μένα, …
Φθινοπωρινό απόγευμα. .Και δεν ξέρεις τι να κάνεις. ..;; Υπάρχει λύση
Υλικά για τη γέμιση: 1 κιλό μήλα, καθαρισμένα και τριμμένα 4 μεγάλα μπισκότα ολικής αλέσεως, θρυμματισμένα 2/3 φλιτζ. …
Υλικά της συνταγής μας Ζύμη τάρτας (26 εκατοστών) 200 γρ. αλεύρι γ.χρ. 90 γρ. βούτυρο αγελάδας παγωμένο κομμένο σε μικρά …
Η πάστα φλώρα είναι ένας αγαπημένος και επιτυχημένος τρόπος για να “διώξετε” μαρμελάδες που έχουν περισσέψει, πριν φτιάξετε καινούρια σοδειά.Η …
Λίγο εκτός εποχής σήμερα, αλλά η κολοκύθα ήταν στη βεράντα μήνες έπρεπε να χρησιμοποιηθεί, κρίμα να την πετάξω. Είναι δε …
Η αγαπημένη μου πάστα φλώρα είναι τραγανή σαν μπισκότο. Με όποια μαρμελάδα έχω έτοιμη για κατανάλωση στο ντουλάπι μου. Αυτή …