Πάστα ταψιού κωκ
Παντεσπάνι 5 αυγά 100 γρ ζάχαρη 70 γρ φαρίνα 1 κουταλιά νερό 10 γρ μπέικιν 2 βανίλιες Κρέμα 200 γρ …
Παντεσπάνι 5 αυγά 100 γρ ζάχαρη 70 γρ φαρίνα 1 κουταλιά νερό 10 γρ μπέικιν 2 βανίλιες Κρέμα 200 γρ …
ΤΑΡΤΑ ΜΗΛΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΣΑΤΙΑ Η tarte aux pommes alsacienne, είναι ένα κλασσικό γλυκάκι στην περιοχή της Αλσατίας, με πολύ …
Υλικά για 8 ατομικές φόρμες ή για ταρτιέρα 25 εκ.: Ζύμη 250 γρ. αλεύρι μαλακό ή για όλες τις χρήσεις, κοσκινισμένο 10 …
Έχετε και εσείς αδυναμία στη σοκολάτα; Τότε η σημερινή μας συνταγή είναι ό,τι ακριβώς ψάχνετε για να σερβίρετε στο εορταστικό …
Λίγο εκτός εποχής σήμερα, αλλά η κολοκύθα ήταν στη βεράντα μήνες έπρεπε να χρησιμοποιηθεί, κρίμα να την πετάξω. Είναι δε …
Όταν τα πιο νόστιμα αντίθετα αποφασίσουν να δελεάσουν μάτια και ουρανίσκο, χρησιμοποιούν σοκολάτα σε πλούσια γεύση και κάθε δυνατή υφή. …
Κι εγώ αυτοσχεδίασα φτιάχνοντας αυτά τα ταρτάκια, έβαλα μέσα την μαρμελάδα και διακόσμησα με μια φράουλα από τις καλύτερες φράουλες …
Υπάρχει άνθρωπος που δεν του αρέσει η σοκολάτα; Πραγματικά δεν μπορώ να φανταστώ ότι υπάρχει έστω και ένας. Κάποιες φορές …
Ένα ακόμα εθιστικό για τους λάτρεις της σοκολάτας brownies ήρθε να σας ξεσηκώσει. Αυτή τη φορά δημιούργησα brownies με βάση …
Καρύδι, κανέλα, γαρίφαλο, άρωμα Χριστουγέννων έρχεται από την κουζίνα. Μην ξεχνιόμαστε… οι μέρες τρέχουν, η μεγάλη γιορτή πλησιάζει και μαζί …
Οι γλυκιές τάρτες είναι ένας πειρασμός που αξίζει να υποκύψετε αλλά προσοχή γιατί είναι ένα μπελαλίδικο έδεσμα που απαιτεί μπόλικη …
Υλικά Για την βάση 100 γρ. ζάχαρη άχνη 200 γρ ανάλατο βούτυρο ή μαργαρίνη 300 γρ. αλεύρι 1 αυγό 50 …
Η ζύμη για τις μικρές αυτές τάρτες είναι pâte sucrée (ζύμη για γλυκιές τάρτες) με προσθήκη τριμμένης αμυγδαλόψιχας η οποία …
Πάτ μπριζέ – “ατίθαση” ζύμη που τρίβεται και σπάει εύκολα (όπως λέει και το όνομά της pâte=ζύμη, brisée=σπασμένη) και μας …
Εξαιρετική τάρτα φράουλας. Η συνταγή είναι για φόρμα 23εκ αλλά εγώ την έκανα σε 28εκ και ήταν μια χαρά. 150 …
Ενα πεντανοστιμο γλυκο με υλικα που δενουν απολυτα μεταξυ τους,και εξιταρουν τον ουρανισκο. Απολαυστε το!!! ΥΛΙΚΑ(6-7 κομματια) Για την ζυμη …
Eκλεπτυσμένη τάρτα, με κρέμα λεμονιού και με μία ιδιαίτερη ζύμη, που οι Ιταλοί τη λένε “pasta frolla” (πάστα φρόλλα) και …
Υλικά Ζύμη 250 γρ. αλεύρι μαλακό ή για όλες τις χρήσεις, κοσκινισμένο 10 γρ. κακάο, κοσκινισμένο 200 γρ. βούτυρο αγελάδας …
Κρέμα 100 ml. κρέμα γάλακτος 1 βανίλια 20 γρ. ζάχαρη 50 γρ. λευκή σοκολάτα επιπλέον 150 ml. κρέμα γάλακτος Σάλτσα …
Υλικά Τραγανή τάρτα 150 γραμ. μπισκότα βουτύρου 2 κουταλιές σούπας ζάχαρη 90 γραμ. βούτυρο (σε θερμοκρασία δωματίου Γέμιση : 3 …