Κότα γεμιστή με ρύζι, σταφίδες και μπαχαρικά
Κότα γεμιστή με ρύζι, σταφίδες και μπαχαρικά, υπέροχο φαγητό για εορταστικά δείπνα. Βάζουμε το σαφράν στον ζεστό ζωμό κι αφήνουμε …
Κότα γεμιστή με ρύζι, σταφίδες και μπαχαρικά, υπέροχο φαγητό για εορταστικά δείπνα. Βάζουμε το σαφράν στον ζεστό ζωμό κι αφήνουμε …
Ρύζι μπιριάνι ή μπιργιάνι με λαχανικά και οπωσδήποτε Vegan Βiryani, το ινδικό αυτό πιάτο με τις πάμπολλες παραλλαγές, μαγειρεύεται πανεύκολα …
Είναι πραγματικά το απόλυτο crunchy φαλάφελ για κάποιον που τρώει το ψωμένιο τελείωμα της πίτσας, τις γωνίες από την πίτα, …
Το χταπόδι με κοφτό μακαρονάκι είναι μια παραδοσιακή Ελληνική συνταγή που παίρνει τα πάνω της κατά τις νηστείες αλλά και… …
Το Σαββατοκύριακο το τραπέζι μας ζητά ένα πιο ιδιαίτερο, πιο ξεχωριστό φαγάκι!Γι αυτό κι εγώ, μιας και μου το ζήτησε …
Βρήκα και μια απίθανη κολοκύθα μικρή και γλυκειά και όλα συνωμότησαν υπέρ της σούπας. Τα μπαχαρικά που χρησιμοποίησα είναι από …
Έμπνευση απ’ το εθνικό street food και η καλύτερη εκτέλεση. Πικάντικα τρυφερά και ζουμερά σουβλάκια κοτόπουλου μαριναρισμένα σε γιαούρτι με …
Μια πεντανόστιμη αραβική συνταγή Για το μείγμα μπαχαρικών 1/2 κ.γ. κανέλα 1/2 κ.γ. μοσχοκάρυδο 1/2 κ.γ. μπαχάρι 1/2 κ.γ. κύμινο …
Η παρακάτω συνταγή, έδωσε ένα από τα νοστιμότερα φαγητά που έχω φάει. Σας γράφω τις ποσότητες που έλεγε, αλλά εγώ …
200 γρ. φύλλα σπανάκι ¼ ματσ. μυρώνια ¼ ματσ. καυκαλήθρες ¼ ματσ. μαϊντανό ¼ ματσ. κάρδαμο 3 κλων. σέλερι …
Ένα αγαπημένο Κυριακάτικο φαγητό των παιδικών μου χρόνων! Πολύ συνηθιζόταν αυτή την εποχή στην περιοχή μου, ίσως διότι οι νοικοκυρές …
Πρόκειται για μετατροπή ενός από τα πιο καυτερά ινδικά πιάτα (η παρούσα παραλλαγή δεν είναι και τόσο, εκτός αν αυξήσουμε …
Η σεζόν αυτή χαρακτηρίζεται από μια “ινδομανία” στις μαγειρικές μας επιλογές! Έχουμε φτιάξει πολλά ινδικά πιάτα και με κάθε πιάτο …
Τα διάφορα πιάτα κάρυ γίνονται με άπειρους συνδυασμούς μπαχαρικών, υλικών και τρόπων μαγειρέματος. Βασικά μπαχαρικά όμως είναι το κάρυ, ο …
Οι συνδυασμοί κρέατος με όσπρια δεν είναι κάτι ασυνήθιστο στην ελληνική κουζίνα (π.χ. το κοκκινιστό μοσχαράκι με τα φασόλια από …
Το σημερινό είναι ένα πιάτο αραβικής προέλευσης, πολύ διαδεδομένο στη Βόρεια Αφρική και ιδιαίτερα στο Μαρόκο. Χρώματα, μυρωδιές και γεύσεις …