Σιροπιαστά μυρωδάτα ροξάκια
Η συνταγή της μαμάς για αφράτα, λαχταριστά ροξάκια. Το γλυκό που έχουμε αγαπήσει μικροί και μεγάλοι. Ειδικά τις Χριστουγεννιάτικες ημέρες …
Η συνταγή της μαμάς για αφράτα, λαχταριστά ροξάκια. Το γλυκό που έχουμε αγαπήσει μικροί και μεγάλοι. Ειδικά τις Χριστουγεννιάτικες ημέρες …
Η συνταγή αυτή είναι η βασική με μικρές αλλαγές της μητέρας μου στην εκτέλεση οι οποίες όμως το κάνουν πολύ …
Αναμειγνύουμε το νερό με την ζάχαρη και τα βάζουμε να βράσουν για 5 λεπτά (από την στιγμή που θα κοχλάζουν). …
Δεν έχετε φάει παρόμοιο.. ή το έχετε χρυσοπληρώσει.. Εδώ όλα τα μυστικά από τον Άκη Πετρετζίκη! Λίγα μυστικά ακόμα Την …
Γαλακτομπούρεκο, επαγγελματική μυστική συνταγή από ζαχαροπλαστείο. Δεν υπάρχει καλύτερο, δοκιμάστε το και μετά τα λέμε. Θα μουγγρίζετε απο ευχαρίστηση μμμμμμμ …
Να σας κεράσω… Υπέροχοι, λαχταριστοί, μοναδικοί Μπαμπάδες…
Υλικά:500 γρ.φύλλα κρούστας+ 250 γρ.φρέσκο βούτυρο για το αλοιμμαΓια την κρέμα:1+1/2 φλυτζάνι ζάχαρη700γρ.γάλα300 γρ.κρέμα γάλακτος4 αυγά1 φλυτζάνι σιμιγδάλι ψιλό3 κουταλιές …
Οδηγίες Ξεκινάμε ετοιμάζοντας το σιρόπι : Βάζουμε σε κατσαρόλα το νερό με την ζάχαρη , τον χυμό και το ξύσμα …
Υλικά1/2 κιλό κανταΐφι,1/2 πακέτο βούτυρο φρέσκοκρέμα:1 λίτρο γάλα,8 κουταλιές της σούπας κοφτές κορν φλάουρ,2 ποτήρια ζάχαρη,1/2 πακέτο βούτυρο,6 αυγά,4 βανίλιες
Υλικά 450 γρ φύλλα κρούστας για γλυκά 250 γρ βούτυρο λιωμένο (ή 125 βούτυρο,125 αραβοσιτέλαιο) Για την κρέμα 1 λίτρο …
Τώρα το πασχα οτι πρεπει να αξιοποιήσουμε το τσουρέκια που περισσεύει…
Απο τα καλύτερα Εκμέκ που έχω φάει και που μένοντας στο ψυγείο, γίνεται ακόμα πιο υπέροχο παραμένοντας η κρέμα του …
Η φίλη μου η Τάνια, μου στέλνει τη συνταγή της για μπαμπά, χωρίς μαγιά. Είναι ένας ελαφρύς και καθόλου λιγωτικός …
Λίγα μυστικά ακόμα Πρόκειται για μια συνταγή που έχω πάρει από την μητέρα μου. Είναι νόστιμο και εύκολο, αξίζει να …
ΥΛΙΚΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ 500 γρ. λεπτό φύλλο κρούστας για μπακλαβά (18 φύλλα περίπου) 250 γρ. φρέσκο αγελαδινό βούτυρο …
Αυτά τα μικρουλια γλυκακια μου φέρνουν πάντα νοσταλγία για κάποιον παράξενο λόγο… Το μόνο σίγουρο είναι ότι όταν δούλευα σε …