Σαμουσάδες
Σαμουσάδες Μάνης με αρώματα από πορτοκάλι, γαρύφαλλο, σουσάμι καβουρδισμένο σε ένα τραγανό, σιροπιαστό γλυκό.
Σαμουσάδες Μάνης με αρώματα από πορτοκάλι, γαρύφαλλο, σουσάμι καβουρδισμένο σε ένα τραγανό, σιροπιαστό γλυκό.
Posted by Marialena I aim to express my passion about food sharing my day-to-day homemade recipes inspired both by Greek/Mediterranean …
Υλικά (40 – 50 κομμάτια ανάλογα το μέγεθος) Στερεά Υλικά 3 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις (μπορείτε να χρησιμοποιήσετε …
Υλικά για ταρτιέρα 25 εκ Για τη ζύμη (1/2 δόση από την παρακάτω ζύμη) 300 γρ αλεύρι για όλες τις …
Γλυκά ψωμιά Πρωινό – Brunch Έτσι για να τον γλυκάνω κι εγώ διάλεξα για πρώτη συνταγή μια υγιεινή νοστιμιά, που …
Το παραδοσιακό ψωμί που κοβόταν στο τραπέζι, ανήμερα των Χριστουγέννων. Είναι διακοσμημένο συνήθως με σταυρούς και η συγκεκριμένη συνταγή περιέχει …
Αυτή τη φορά θέλησα να φτιάξω μια με αγκινάρες, ναι ξέρω δεν είναι ακόμη η καταλληλότερη εποχή για αγκινάρες, αλλά …
Υλικά 250 γ. καρύδια και αμύγδαλα μαζί 250 γ. άχνη 250 γ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του 250 γ. δαμάσκηνα …
Έφτιαξα μια Κιμαδόπιτα γιορτινή, λίγο διαφορετική, και επειδή άκουσα πολύ καλά λόγια τη μοιράζομαι μαζί σας. Όπως κάθε φορά θα …
Μελομακάρονα χωρίς ψήσιμο, χωρίς σιρόπιασμα και χωρίς ζάχαρη και λάδι γιατί είναι ωμοφαγικά! Η ωμοφαγική διατροφή αφορά στην κατανάλωση κυρίως …
Σούπερ συνταγή απ’ αυτές που αγαπάω νηστίσιμη πολύ νόστιμη και πολύ εύκολη. Μπορείτε να φτιάξετε μικρά ή πιο μεγάλα ρολά …
Μια συνταγή για ένα μοναδικό ορεκτικό. Δοκιμάστε οπωσδήποτε το πεντανόστιμο, Λιβανέζικο λαχματζούν με κοτόπουλο και θα εκπλαγείτε. Το λαχματζούν είναι …
Πρωτότυπη σαλάτα άισμπεργκ με κινόα και ρεβίθια, αλλά και μαρούλι και καρότα. Το καλύτερο όμως σε αυτή τη συνταγή είναι …
Πάντα το Πάσχα περισσεύουν αβγά κόκκινα. Ο καλύτερος τρόπος να τα καταναλώσουμε είναι μέσα σε μια πασχαλινή πράσινη σαλάτα.
Υλικά Διάφορα φύλλα πράσινης σαλάτας (σπανάκι, ρόκα, παντζαρόφυλλα) 10 φράουλες κομμένες σε φέτες 1/2 ξερό κρεμμύδι σε φέτες 80 γρ …
Πρωτότυπη σαλάτα με κινόα και ρεβίθια, αλλά και καρότα. Το καλύτερο όμως σε αυτή τη συνταγή είναι το ντρέσινγκ με …
Βάζουμε χρώμα στο τραπέζι μας με μια σαλάτα με μωβ λάχανο και πορτοκάλια.Συνοδεύει κρέας ή κοτόπουλο. Επίσης είναι ιδανική για …
Αυτή η εκπληκτική χειμερινή σαλάτα με παντζάρια και κατσικίσιο τυρί παίρνει τη γλυκιά, γήινη γεύση της από ψητά παντζάρια και …
Από τις πιο αγαπημένες μου συνοδευτικές σάλτσες για τα ζυμαρικά είναι το πέστο. Είναι μια σάλτσα που πραγματικά είναι πολύ …
Ας ξεκινήσω πρώτα με τον ορισμό. «Πέστο» στα ιταλικά, ουσιαστικά είναι ένας όρος που αναφέρεται σε οτιδήποτε χτυπιέται σε ένα …