Prik Nam Pla (Ταϊλανδέζικη dipping sauce)
Υλικά 3 πιπεριές τσίλι ψιλοκομμένες 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο (προαιρετικά) 4 κουτ σούπας fish sauce Χυμός από 1 lime Εκτέλεση …
Υλικά 3 πιπεριές τσίλι ψιλοκομμένες 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο (προαιρετικά) 4 κουτ σούπας fish sauce Χυμός από 1 lime Εκτέλεση …
Μία κουταλιά που απλωνόταν επάνω στο ζεστό ψωμί και η λαχτάρα μου να δοκιμάσω ήταν απερίγραπτη. Βλέπεις έπρεπε να φτάσω …
Η αγαπημένη μας ταϊλανδέζικη κουζίνα φιλοξενείται για μια ακόμα φορά στο blog μας, με μία συνταγή για ψάρι. Τηγανιτό ψάρι …
Θα απολαύσεις ένα κοτόπουλο satay, ευρωπαϊκ ής… “απόχρωσης”. Όπως και να ΄ χει πρέπει να το δοκιμάσεις αν αρέσκεσαι σε …
Το satay ή sate είναι συνταγή που συναντάται πολύ στην Ινδονησία και τη Μαλαισία, και αναφέρεται συνήθως σε μαριναρισμένο κοτόπουλο, …
Ονομάζεται tom (σούπα) kha (γκαλάνγκαλ) kai (κοτόπουλο) και είναι ελαφρώς καυτερή αλλά όχι πολύ. Έχει γάλα καρύδας, αλλά αν θέλετε πιο πλούσια γεύση, …
Η σημερινή μας όμως σούπα έρχεται από την Ταϊλάνδη, και όχι από την Κίνα, ονομάζεται Tom Yum Gai και είναι …
Υλικά – 1 κ.γ. σκόνη τσίλι – 1/2 κ.γ. αλάτι – 1 κ.γ. κουρκουμά – 1/4 κ.σ. σπόρο κόλιανδρου – 1/4 …
Εμείς φτιάξαμε την “επίσημη” αυθεντική συνταγή με μία παραλλαγή. Αντί για αντζούγιες που δεν είχαμε, χρησιμοποιήσαμε ταϊλανδέζικη fish sauce! Σε …
250 γρ. stir fry rice noodles Oriental Express 200 γρ. baby corn Oriental Express 1 αγγούρι 1 κόκκινη πιπεριά 2 …
κεφτεδάκια: 700 γρ. ψάρι πέρκα, καθαρισμένο και κομματιασμένο 250 γρ. φασολάκια, κομμένα σε λεπτές φέτες 1 κ. σ. σάλτσα ψαριού …
* Το φτιάχνουμε στο μπλέντερ με 2 κοτσάνια κιτρονέλας, 1 κ. σ. galangal, 1 κ. γ. κύμινο, 125 κ. γ. …
150 γρ. σπαγγέτι από ρύζι (3 – 5 mm) που αφήνονται σε ζεστό νερό για να μαλακώσουν και να διπλωθούν …
Υλικά για 4 μερίδες 500 γρ. σπανάκι σε φύλλα 500 ραδίκια 2 κρεμμύδια κομμένα σε λεπτές φέτες 20 κλωναράκια ανάμεικτα …
Υλικά για 4 μερίδες 800 γρ. φιλέτο από στήθος κοτόπουλου 250 ml γάλα καρύδας 2 κουτ. σούπας πάστα πράσινου κάρυ …
Υλικά για 1 σαλάτα 500 γρ. φιλέτο από στήθος κοτόπουλου 500 γρ. φρέσκο σπανάκι 4 καρότα 2 αγγουράκια 2 κόκκινες …
Υλικά: Για τα αβγά: 4 αβγά βρασμένα σφιχτά 1/4 κ.γ. κουρκουμά Σησαμέλαιο για το τηγάνισμα Για τη σάλτσα: 250 gr. …
Για τη μαρινάδα 3 κ.σ. σάλτσα σόγιας 1 κ.γ. μαύρη ζάχαρη 1 κ.γ. κορν φλάουρ 400 γρ. μοσχάρι Για τη …
Το πιάτο αυτό να γίνει με οποιοδήποτε κρέας ή θαλασσινό. Είναι ένα κλασικό φαγητό της Ταϊλάνδης, το οποίο σερβίρεται με …
Καθώς τα πιάτα με κάρυ είναι ιδιαίτερα πικάντικα, συνήθως σερβίρονται με ρύζι. Επίσης συχνά συνοδεύονται και από διάφορα άλλα φαγητά …