ΑΡΝΙ ΚΟΚΚΙΝΙΣΤΟ ΜΕ ΡΥΖΙ ΑΒΓΟΛΕΜΟΝΟ
Όπως θα διαβάσατε και στον τίτλο της συνταγής, το σημερινό φαγητό συνδυάζει το κλασικό κοκκινιστό που όλοι γνωρίζουμε, με το …
Όπως θα διαβάσατε και στον τίτλο της συνταγής, το σημερινό φαγητό συνδυάζει το κλασικό κοκκινιστό που όλοι γνωρίζουμε, με το …
Υλικά Για τα γιουβαρλάκια 500 γρ κιμάς μοσχαρίσιος 1/4 φλιτζανιού ρύζι νυχάκι μαϊντανός ψιλοκομμένος 1 αυγό αλάτι,μαύρο πιπέρι Αλεύρι για …
Η μαγειριτσα από την μανούλα θα πέσει……
Μια μαγειρίτσα αυγολέμονο από την Γεωργία, ελαφρώς διαφορετική από τις συνηθισμένες!
Ποιος δεν έχει δοκιμάσει αυτό το υπέροχο μαμαδίστικο φαγάκι??Το απόλυτο χουχουλιάρικο, χειμωνιάτικο comfort food, αν κι εγώ το μαγειρεύω χειμώνα-καλοκαίρι, …
Υλικά 6 μερίδες 1 1/2 κιλό χοιρινή σπάλα άπαχη 2 κιλά σέλερι 4-5 πράσα 1 1/2 σελινόριζα 1 ποτήρι λευκό …
Υπάρχουν κάποια φαγητά, όπως το χοιρινό με τη σελινόριζα αυγολέμονο, που για μένα ανήκουν σ΄αυτό που θα λέγαμε τα φαγητά …
Υλικά 1,5 κ. κατσικάκι σε μερίδες 1 κ. φρέσκος αρακάς 4 πατάτες 4 καρότα 4-5 κολοκύθια 1 ξερό κρεμμύδι 1 …
Είναι ένα φαγητό πεντανόστιμο. Είναι γεύση συνυφασμένη με γιορτινές αναμνήσεις των παιδικών μου χρόνων. Το έφτιαχνε η μητέρα μου, ίσως …
Οι κάτοικοι των Κυκλάδων τα μαγειρεύουν με χοιρινό, συνήθως κάνοντας και αυγολέμονο. Οι προβάτσες μαζεύονται συνήθως σε κτήματα ακαλλιέργητα ή …
Το πιο αρωματικό φρικασέ της εποχής! Επιτέλους έχουμε άφθονα χόρτα! Μια γαλατσίδα, 1-2 ασκολύμπροι, 3-4 παραπάνω αγριοπρασάκια, 5-6 καυκαλίθρες …
Υλικά – 1 κιλό κρέας χοιρινό σε μερίδες χωρίς κόκκαλο – 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα – 1 ½ κιλό σέλινο (ρίζα …
Αυτό το φαγητό μπορεί κάλλιστα να αντικαταστήσει τη μαγειρίτσα της Ανάστασης για όσους δεν την τρώνε, αλλά εννοείται ότι μπορείτε …
Τα κεφτεδάκια αυγολέμονο, είναι ένα φαγάκι από εκείνα που μας έφτιαχναν οι γιαγιάδες μας και ήταν πάντα πάρα πολύ νόστιμα. …
Η προσθήκη γιαουρτιού στο αυγολέμονο κάνει τη σάλτσα πολύ πιο φίνα. Ο συνδυασμός πράσα-σέλινο-χοιρινό είναι κλασικός χειμωνιάτικος και συνηθίζεται σε …
800 γρ. χοιρινή σπάλα PORKY 2 ξερά κρεμμύδια ψιλοκομμένα 100 ml. λευκό ξηρό κρασί 500 ml. ζωμό κοτόπουλο 5 φρέσκα …
300 γρ. μοσχάρι (ποντίκι ή νουά) 500 γρ. χόρτα (σπανάκι, μαρούλι, πράσο, μαϊντανός, σέλινο) 2 καρότα 1 πιπεριά πράσινι και …
Από τα πολύ ωραία πιάτα της ελληνικής κουζίνας, τα γιουβαρλάκια ξαπλωμένα σε βελούδινη σάλτσα αβγολέμονου είναι ένα μικρό θαύμα γευστικής …
Σε κάποιες περιοχές της Ελλάδας συνηθίζεται το βράδυ της Ανάστασης να τρώνε πατσά αντί για μαγειρίτσα. Το σίγουρο είναι πως …
Υλικά συνταγής 1/2 φλ. ελαιόλαδο 1½ κιλό χοιρινός λαιμός ή μπριζόλα 5 σελινόριζες …