Ψωμί με κολοκύθα και προζύμι
σκέφτηκα αυτό το ψωμί χάριν της ξενόφερτης γιορτής του Hallowein, για την οποία, γιορτή, ελάχιστα γνωρίζω δεν ασχολούμαι ιδιαίτερα απλά …
σκέφτηκα αυτό το ψωμί χάριν της ξενόφερτης γιορτής του Hallowein, για την οποία, γιορτή, ελάχιστα γνωρίζω δεν ασχολούμαι ιδιαίτερα απλά …
Για την καλή λειτουργία του οργανισμού μας δεν υπάρχει καλύτερη επιλογή από το ψωμί που θα φτιάξουμε μόνοι μας, έχοντας …
Υπέροχο λαδο-ριγανόψωμο με φυσικό προζύμι. Είναι πεντανόστιμο γιατί φτιάχνεται με κίτρινο, σκληρό αλεύρι και παραμένει μαλακό και λαχταριστό για μέρες …
Η διαδικασία είναι πολύωρη, κρατάει σχεδόν δύο μέρες, όμως αξίζει, τόσο η εμφάνισή του, όσο και η γεύση του. Δεν …
Ο Σπύρος και η Ελένη είναι πτυχιούχοι της Γεωπονικής Σχολής του ΑΠΘ με έρευνες πάνω σε εναλλακτικούς τρόπους παρασκευής τροφίμων, …
Με το προζύμι άρχισα να ασχολούμαι πριν χρόνια, όταν ζήλεψα από το γιο μου. Είναι μια διαδικασία λίγο χρονοβόρα αλλά …
Παραδοσιακός τρόπος παρασκευής ψωμιού, με όλα τα μυστικά για καρβέλια που κρατάνε τη νοστιμιά τους και τη φρεσκάδα τους όπως …
Πιστεύω ότι ένα ωραίο, φουσκωτό ψωμί με τραγανή κόρα και μεγάλες τρύπες στο εσωτερικό του, είναι το όνειρο κάθε εραστιέχνη …
Είναι πολύ απλή, δεν έχει κάτι το ιδιαίτερο, θέλει μόνο τον χρόνο της, γιατί ως γνωστόν τον φυσικό προζύμι ακολουθεί …
Μόλις ψήθηκε.. Αυτό είναι ψωμί…. Μύρισε όλο το σπίτι και η οικοδομή. Αν είχα και μια μασίνα με ξύλα τότε …
Για το υγρό προζύμι έχουμε μιλήσει πριν ένα χρόνο όταν είδα το γιο μου στο Λονδίνο να ζυμώνει ψωμί με …
Ένα ψωμάκι, ειδικά φτιαγμένο γι’ αυτούς που αγαπούν την ξεροψημένη κόρα και συνηθίζουν ν’ αφήνουν την ψίχα. Είναι εξαιρετικά γευστικό, …
Πανεύκολη παρασκευή ψωμιού, χωρίς αρτοπαρασκευαστή. Θα σας πάρει περισσότερο χρόνο να διαβάσετε τη συνταγή παρά να το ετοιμάσετε… και δεν …
Νομίζω ότι μετά από πολλούς πολλούς πειραματισμούς ήρθε η ώρα να σας δώσω τη συνταγή για το ψωμί που ζυμώνω …
ΥΛΙΚΑ για το προζύμι 1 κούπα -225 ml- κεφίρ (+2 κτΣ για το ανάπιασμα) 1 κούπα -225 ml- αλεύρι (+2 …
Υπέροχο ψωμί με τραγανή κόρα! 4 ½ φλ. αλεύρι χωριάτικο 1 κ.γ. ξερή μαγιά 1 ½ αλάτι 1 κ.σ. ανάμεικτα …
Ως κουκουβάγια μάνα καμάρωσα το γιο μου να ζυμώνει ψωμί με προζύμι που ο ίδιος είχε φτιάξει. Γελάσαμε αρκετά με …
Σήμερα θα σας παρουσιάσω ένα ψωμάκι που φτιάχνω αρκετά συχνά με το περίσσευμα απο την αναζωογόνηση του φυσικού μου προζυμιού. …
Εδώ και καιρό είχα γράψει για ψωμί με αλεύρι ζέας, το οποίο είχα φτιάξει με προζύμι από κεφίρ. Ο λόγος …
ΨΩΜΙ ΜΕ ΚΙΤΡΙΝΗ ΚΟΛΟΚΥΘΑ Υπέροχο αφράτο ψωμάκι με κιτρινη κολοκύθα, φτιαγμένο με το μοναδικό φυσικό προζύμι. Ακόμη ενα μικρό μυστικό …