Κεφτεδάκια με σάλτσα
Για τα κεφτεδάκια 700 γραμμάρια μοσχαρίσιος κιμάς από ελιά 300 γραμμάρια χοιρινός κιμάς 1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι τριμμένο 2 σκελίδες …
Για τα κεφτεδάκια 700 γραμμάρια μοσχαρίσιος κιμάς από ελιά 300 γραμμάρια χοιρινός κιμάς 1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι τριμμένο 2 σκελίδες …
Υλικά συνταγής πένες: 500 γρ., βρασμένες σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας τους κιμάς μοσχαρίσιος: 500 γρ. κιμάς χοιρινός: 250 …
Συνοδεύονται πολύ ωραία με στραγγιστό γιαούρτι. Μπορείτε αν θέλετε να τηγανίσετε τις μελιτζάνες.
Τα θαλασσινά το καλοκαίρι βρίσκονται στα φόρτε τους και είναι γεγονός ότι αποτελούν μια θρεπτική επιλογή για το διατροφολόγιο της …
Οι χυλοπίτες είναι ένα από τα ζυμαρικά που τα χρησιμοποιούσαν πολύ οι γιαγιάδες μας στη μαγειρική. Εμείς ακολουθώντας μιας παραδοσιακή …
Οι κεφτέδες με κρεμμύδια είναι παραδοσιακό φαγητό της Κοζάνης. Τα κρεμμύδια υπερτερούν σε ποσότητα του κιμά και κάνουν μια γλυκιά …
Παρ’οτι θεωρώ τους κεφτέδες αγαπημένο καλοκαιρινό φαγητό,σε αυτή εδώ την εκδοχή,με φέρνουν πιο κοντά σε μέρες που ο καιρός αρχίζει …
Για τα κεφτεδάκια 300 γρ. ανάμεικτο κιμά μοσχάρι -χοιρινό 2 μέτρια τριμμένα κρεμμύδια 2 φέτες μουσκεμένο και στημένο ψωμί 1 …
Σήμερα είναι η πρώτη επίσημη ημέρα του Φθινοπώρου, σήμερα όσοι συνέχιζαν να μετρούν 53 ή 54 Αυγούστου, κρατώντας ακόμη ζωντανό …
Υλικά Κιμάς μοσχαρίσιος 700 γρ Ψωμί ψίχα 2-3 φέτες Πατάτα 1 τεμ τριμμένη Σκόρδο 2 σκελίδες ψιλοκομμένες Αυγό 1 τεμ …
υλικά 1/2 κιλό κιμά μοσχαρίσιο 1 μεγάλη φλάσκα μελιτζάνα 1 πιπεριά κέρατο 150 γραμ φέτα 3 φέτες ψωμί 3 κουταλιές …
Το Κυριακάτικο τραπέζι της εβδομάδας θα είναι πιο πράσινο και θρεπτικό αφού τα αγαπημένα μας κεφτεδάκια θα παντρευτούν γευστικά με …
Υλικά για 4 άτομα – 350 γραμμάρια κιμάς αρνίσιος ή μοσχαρίσιος – 25 γρ. τρίμματα φρέσκου ψωμιού – 1 …
500 γρ. μοσχαρίσιο κιμά 80 γρ. κρεμμύδι 150 γρ. ψωμί 1/3 ματσ. μαϊντανό 1 αβγό 35 γρ. ελαιόλαδο 100 γρ. …
Παλιά και παραδοσιακή συνταγή από την περιοχή της Κοζάνης, οι κεφτέδες στον φούρνο με κρεμμύδια. Πολύ ιδιαίτερο, να το δοκιμάσετε!
Νόστιμη σούπα και ιδιαίτερη! 20 γρ τοστ η άσπρο ψωμι 2 κρεμμύδια 3-4 σκελιδες σκόρδο 1 Αυγο 300 γρ κιμά …
Οι κεφτέδες με πατάτες στο φούρνο είναι ένα κυρίως πιάτο με γεύση και άρωμα της μεσογειακής κουζίνας, χάρη στην παρουσία …
Τα κεφτεδάκια αυγολέμονο, είναι ένα φαγάκι από εκείνα που μας έφτιαχναν οι γιαγιάδες μας και ήταν πάντα πάρα πολύ νόστιμα. …
Μόλις πρόσφατα ανακάλυψα αυτή την εκδοχή. Το “παλατιανοί” παραπέμπει,στ’αυτιά μου, σε σουλτάνο ,άρα από την οθωμανική κουζίνα, υποθέτω,προέρχεται…. Κλασσικά γίνονται …
Κάποτε το γιαχνί ήταν μια λέξη που δεν μου προκαλούσε καμία όρεξη, εκτός αν ήταν το δικό της, μοναδικό γιαχνί! …