Μουσακάς (moussaka)
Μουσακάς… παραδοσιακός!
Μουσακάς… παραδοσιακός!
Μουσακάς… παραδοσιακός!
Αυτή είναι μία πολύ παραδοσιακή συνταγή, με μία πολύ μη-παραδοσιακή αλλά και παμπάλαιη, πανάρχαιη, γεύση μέσα της. Προσθέστε στο μείγμα …
7 μελιτζάνες 1/2 κιλό κιμάς 1 κρεμμύδι 2-3 ντομάτες ή 1 κονκασέ 1 ποτήρι κόκκινο κρασί αλάτι πιπέρι κανέλα (προαιρετικά) …
1 κιλό μελιτζάνες φλάσκες1½ πακέτο μανιτάρια φρέσκα καθαρισμένα και ψιλοκομμένα 4 ώριμες ντομάτες ψιλοκομμένες 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα 1/2 φλ. ελαιόλαδο …
Αυτός ομουσακάς είναι μούρλια! Τον έφτιαξα για την Τσικνοπέμπτη (γιατί μέχρι έναν «μουσακά»φτάνει το τσίκνισμα μας, παραπέρα δεν πάει…) και …
Υλικά Φασολάκια φρέσκα 1 κιλό Κιμά μοσχαρίσιο 1/2 κιλό Ντοματάκι ψιλοκομμένο 250 γρ Κρεμμύδι 1 μεγάλο Αλάτι – πιπέρι Κανέλα …
Ο Μουσακάς είναι απο τα πιο δημοφιλή πιάτα της Ελληνικής κουζίνας, σε διεθνές επίπεδο. Είναι ένα πολύ νόστιμο πιάτο φούρνου …
Η γιαγιά μου και οι μισές φίλες της, τον έφτιαχναν και με πατάτες, ενώ οι άλλες μισές μόνο με μελιτζάνες. …
Την προέλευση του Μουσακά διεκδικούν πολλές χώρες της Μέσης Ανατολής , χωρίς να υπάρχει σαφής τεκμηρίωση στη βιβλιογραφία . Άλλοι …
Υλικά συνταγής 2 κιλά κολοκυθάκια ελαιόλαδο για το τηγάνισμα 1 φλιτζ. κεφαλοτύρι 1 κ.γ. φρέσκο βούτυρο αλάτι για τη σάλτσα …
Ένα απόλυτο καλοκαιρινό φαγητό, αγαπημένο από πολλούς, που δεν λείπει από κανένα ελληνικό εστιατόριο και σπίτι, είναι ο μουσακάς. Για …
Υλικά συνταγής 1 κιλό μελιτζάνες φλάσκες 1 κιλό πατάτες ελαιόλαδο για το τηγάνισμα 1 φλιτζ. κεφαλοτύρι 1 κ.γ. φρέσκο βούτυρο …