Αρνάκι με πετιμέζι, ρύζι μπασμάτι, ρεβίθια και ξερά φρούτα
Υλικά για 6 άτομα: 1 μπούτι από αρνί 1,5 κιλό περίπου (ή μοσχάρι σπάλα) 1.5 φλιτζάνι ρύζι μπασμάτι 3/4 του …
Υλικά για 6 άτομα: 1 μπούτι από αρνί 1,5 κιλό περίπου (ή μοσχάρι σπάλα) 1.5 φλιτζάνι ρύζι μπασμάτι 3/4 του …
Αν υπάρχει ένα αρωματικό που πραγματικά με συνεπαίρνει, αυτό είναι ο φρέσκος κόλιαντρος. Όπου και να τον βάλει κανείς, αναβαθμίζεται …
ΥΛΙΚΑ 250 γρ. σιτάρι 1 κούπα αλεύρι καβουρδισμένο 1 κτΣ κύμινο καβουρδισμένο 1 – 1½ κούπα ζάχαρη 1 κούπα ταχίνι …
Υλικά – 2 μεγάλες μελιτζάνες – 1/3 φλ. ελαιόλαδο – 2 κ.σ. ξύδι – 1 κ.σ. μέλι – 1 κ.σ. …
4 φέτες ψωμί ολικής άλεσης με προζύμι 4 φέτες coppa Ferrano Ifantis 10 σπαράγγια πράσινα 1 σκελ. σκόρδο ½ κ.γ. …
Αντί για βασιλόπιτα, σε πολλές πόλεις της Ελλάδας φτιάχνουν πίτες αλμυρές (συνήθως κρεατόπιτες), που τις εμπλουτίζουν με ξηρούς καρπούς & …
Ενα από τα πιο γνωστά ινδικά πιάτα είναι το κοτόπουλο tikka masala, που ουσιαστικά σημαίνει κοτόπουλο κομμένο σε κομμάτια με …
Το πιάτο αυτό βρίσκεται ανάμεσα στα πιο γνωστά ινδικά φαγητά σε όλο τον κόσμο. Η σάλτσα του μπορεί να παρασκευαστεί …
60 ml. λάδι 2 σκελίδες σκόρδο 5 γρ πιπέρι καγιέν 10 γρ. κόλιανδρο 10 γρ. κύμινο 2,5 εκ. φρέσκια πιπερόριζα, …
Το πιάτο αυτό βρίσκεται ανάμεσα στα πιο γνωστά ινδικά φαγητά σε όλο τον κόσμο. Η σάλτσα του μπορεί να παρασκευαστεί …
4 Δεκεμβρίου γιορτάζει η Αγία Βάρβαρα και όπως συνηθίζετε εκείνη την ημέρα κάνουμε Βαρβάρα για καλή υγεία, η μαμά μου …
Το σημερινό είναι ένα πιάτο αραβικής προέλευσης, πολύ διαδεδομένο στη Βόρεια Αφρική και ιδιαίτερα στο Μαρόκο. Χρώματα, μυρωδιές και γεύσεις …