Το πιο τραγανό και αφράτο ελιόψωμο που έχετε φάει ποτέ!
Η συνταγή για ένα υπέροχο ψωμάκι που μπορείτε να απολαύσετε κατά την περίοδο της νηστείας και όχι μόνο. Δοκιμάστε αυτό …
Η συνταγή για ένα υπέροχο ψωμάκι που μπορείτε να απολαύσετε κατά την περίοδο της νηστείας και όχι μόνο. Δοκιμάστε αυτό …
Σήμερα δεν φτιάχνουμε ολόκληρη την πίτα αλλά εξειδικευόμαστε μονάχα στο φύλλο της, το οποίο κάνει για οποιαδήποτε γέμιση θες. Σου …
Επέλεξα να φτιάξω μια τάρτα προκειμένου να εγκαινιάσω τη νέα μου ταρτιέρα, την αγόρασα ώστε να φτιάχνω μικρότερες τάρτες, γενικώς, …
Υλικά για 50 μουστοκούλουρα 500 γρ μούστο 100 ml χυμό πορτοκάλι 200 γρ ζάχαρη κρυσταλλική 200 ml αραβοσιτέλαιο ξύσμα από …
ΚΡΙΤΣΙΝΙΑ ΟΛΙΚΗΣ ΜΕ ΦΥΣΙΚΟ ΠΡΟΖΥΜΙ Νόστιμα κριτσίνια ολικής, φυσικά με φυσικό προζύμι! Μπορείτε να διαφοροποιήσετε τις αναλογίες και τα είδη …
Αυτή τη φορά θέλησα να φτιάξω μια με αγκινάρες, ναι ξέρω δεν είναι ακόμη η καταλληλότερη εποχή για αγκινάρες, αλλά …
Υλικά: Για τα σού: 220 γρ αλεύρι μαλακό 130 γρ βούτυρο κομμένο σε κομμάτια 270 γρ 4 αβγά μεγάλα 1 …
Ένα πολύ αφράτο κέικ που η υφή του μοιάζει λίγο με τσουρέκι και είθισται να τρώγεται τα Χριστούγεννα. Υλικά για …
Για την ζύμη τάρτας 90 γρ. ζάχαρη άχνη 200 γρ. αλεύρι μαλακό 30 γρ. αμυγδαλόψυχα 30 γρ. κακάο 110 γρ. …
Συνταγή για πασχαλινά κουλουράκια Σμυρνέϊκα. Αφράτα, μυρωδάτα και το σπουδαιότερο σπιτικά! Για τις ημέρες του Πάσχα και όχι μόνο, ιδανική …
Η τάρτα είναι προσαρμοσμένη από κάποια που είχα φτιάξει παλιότερα με αμύγδαλα και αχλάδια.
Galette είναι ένα είδος τάρτας ανοιχτής η οποία δεν είναι απαραίτητο να ψηθεί σε ταρτιέρα, μπορούμε να την ψήσουμε πάνω …
Την τρίτη Κυριακή του Μαΐου συνηθίζεται να εορτάζεται η ημέρα ψησίματος κέικ, όχι πως έχει κάποια ιδιαίτερη σημασία αυτό, απλά …
Αυτή την εποχή τα γλυκά με φράουλες είναι ό,τι πιο ιδανικό αφού οι φράουλες είναι όπως ακριβώς πρέπει γι’ αυτό …
Ένα πάρα πολύ νόστιμο και μοσχομυριστό Λαμπρόψωμο, που τρώγεται μετά μανίας. Μπορούμε να το φτιάξουμε όπως εδώ ή να το …
Ήρθε επιτέλους η ώρα για να φτιάξουμε πασχαλινά κουλουράκια αν και για εμένα είναι η τέταρτη φορά που θα ψήσω …
Αν έπρεπε να διαλέξω 5 αγαπημένα μου γλυκά σίγουρα αυτή η λίστα θα είχε στην πρώτη θέση την τάρτα λεμονιού …
Υλικά της συνταγής μας 180 γρ. αλεύρι μαλακό ή γ.χρ. 100 γρ. αλεύρι ολικής 220 γρ. αλεύρι κίτρινο 1/4 κούπας …
Υλικά για 8 ατομικές φόρμες ή για ταρτιέρα 25 εκ.: Ζύμη 250 γρ. αλεύρι μαλακό ή για όλες τις χρήσεις, κοσκινισμένο 10 …
Συνηθίζεται να φτιάχνεται πριν από 1-2 ημέρες ανήμερα Χριστουγέννων. Την επιφάνειά του την στολίζουν με Σταυρό, ολόκληρα καρύδια με το …