Μπλανκέτ ντε Βω: μοσχάρι σε λευκή σάλτσα
Το Μπλανκέτ ντε Βω (Blanquette de Veau) είναι ένα εξαιρετικά δημοφιλές οικογενειακό πιάτο θαλπωρής της κλασικής Γαλλικής κουζίνας. Το πρώτο …
Το Μπλανκέτ ντε Βω (Blanquette de Veau) είναι ένα εξαιρετικά δημοφιλές οικογενειακό πιάτο θαλπωρής της κλασικής Γαλλικής κουζίνας. Το πρώτο …
Απολαυστικές, τρυφερές, ζουμερές χοιρινές μπριζόλες λαιμού με μια υπέροχη σάλτσα μανιταριών! Υλικά: 4 χοιρινές μπριζόλες λαιμού 400 γρ μανιτάρια κονσέρβα ή …
Αυτά τα πιτάκια, όπως διαβάσατε και παραπάνω, ονομάζονται kibinai / κιμπινάϊ. Είναι παραδοσιακά πιτάκια της Λιθουανίας. Το ζυμάρι τους δεν …
Αυτό το κλασσικό ρώσσικο πιάτο με την πλούσια κρεμώδη σάλτσα αποτελεί μια γρήγορη εναλλακτική για το μοσχάρι ψητό κατσαρόλας. # …
Εύκολη συνταγή που είναι ακόμη πιο εύκολη αν έχετε ήδη έτοιμο στο ψυγείο σας βούτυρο κλαριφιέ. Προφανώς μπορεί να γίνει …
Η ιδέα για την συνταγή Μεσογειακό κατσικάκι με λευκό κρασί, κάπαρη, ελιές και κοκκάρια, μου ήρθε λίγες μέρες πριν τον …
Τα αφράτα & μικρούτσικα Σμυρνέικα σουτζουκάκια που σας προτείνω περιέργως δεν έφτασαν ως συνταγή στα χέρια μου απ’ τη γνωστή …
Το Αγριογούρουνο είναι για μένα το πιο νόστιμο κρέας για μαγειρευτό και η κλασική συνταγή α λα Μπουργκινιόν (Bourguignon) ,… …
Η καρμπονάντ φλαμάντ (carbonade flamande ή à la flamande) είναι ένα παραδοσιακό πιάτο, με βάση το κρέας, αρχικά αγριογούρουνο αλλά …
Αφήνοντας το χοιρινό να μαγειρευτεί αργά στη σάλτσα τομάτας χτίζει μια βαθιά και πλούσια γεύση. Ττα ζυμαρικά (βίδες) ενσωματώθηκαν στη …
Ψαρονέφρι, Tanderloin ή Filet mignon για τους Γάλλους, οι οποίοι έτσι χαρακτηρίζουν σχεδόν πάντα το χοιρινό φιλέτο.Ένα νόστιμο, ζουμερό και …
Χειμωνιάτικο τρυφερό κρέας με υπέροχη γεύση κι αρώματα. Ότι πρέπει για κυριακάτικο τραπέζι. 2 κιλά αρνίσιο μπούτι με κόκαλο ή …
Υλικά 500 γραμ. κιμά μοσχαρίσιο 1 κουπάκι του καφέ ρύζι 5-6 κλωνιά μαιντανό 1 τριμμένο μέτριο ξερό κρεμμύδι στο τρίφτη …
Υλικά 1 κιλό ψαχνό χοιρινό 2 κουταλιές αλεύρι 2 κουταλάκια αλάτι και λίγο πιπέρι 2 κουταλιές βούτυρο 1,5 κιλό σελινόριζα …
Για το Κυριακάτικο τραπέζι αυτής της βδομάδας θα φτιάξουμε ένα διαφορετικό ογκρατέν από τα συνηθισμένα! Το κλασικό κοκκινιστό μοσχαράκι με …
Εδώ και καιρό η συνταγή γιά το βοδινό αλά μπουργκινιόν βρισκόταν στην λίστα με τις συνταγές που κάποια μέρα θα …
Το “Tave Kosi” είναι ένα παραδοσιακό πιάτο της Αλβανίας. Μαγειρεύεται κυρίως στην πόλη του Ελμπασάνι κι έχει ως κύρια υλικά …
Ότι θυμάμαι χαίρομαι! Έτσι δε λέει μια παροιμία. Μου περίσσεψε λοιπόν από εχθές συκωτάκια και πουρές, δεν ήθελα να σερβίρω …
Αγαπημένο πολίτικο φαγητό και η σημερινή ανάρτηση, το επονομαζόμενο χουνκιάρ μπεγιεντί, που ουσιαστικά πρόκειται για πουρέ μελιτζάνας με κοκκινιστό κρέας. …
Χουνκιαρ μπεγιεντι το ονομαζαν στην πολη…οπως και να το λενε η νοστιμια του συγκεκριμενου φαγητου πιστεψτε με δεν αλλαζει. Απολαυστε …