Αρακάς με χωριάτικα λουκάνικα στη γάστρα, το παραδοσιακό φαγητό!
Η συνταγή με άρωμα μαμάς. Αρακάς με χωριάτικα λουκάνικα στη γάστρα, το παραδοσιακό, λαδερό φαγητό που θα λατρέψετε! Όταν ο …
Η συνταγή με άρωμα μαμάς. Αρακάς με χωριάτικα λουκάνικα στη γάστρα, το παραδοσιακό, λαδερό φαγητό που θα λατρέψετε! Όταν ο …
Μια παραδοσιακή συνταγή για μελιτζάνες στον φούρνο, γνωστές και ως “μελιτζάνες παπουτσάκια” στην εύκολη εκδοχή τους, χωρίς μπεσαμέλ. Μπορείτε να …
Στην γαλλική κουζίνα η ντεμί-γκλας (demi-glace) είναι η πιο πλούσια, συμπυκνωμένη σάλτσα από σκούρο ζωμό κρέατος, με πυκνή ζελατινώδη υφή. …
Χειμωνιάτικη πεντανόστιμη σούπα!!! Φασολάδα με σύγκλινο Μάνης και ξινολάχανο από τον Chef Βασίλη Καρανικόλα.
Ήρθε επιτέλους η στιγμή να φτιάξω κι εγώ ένα μυδοπίλαφο! Όχι ότι είναι φαγητό που δεν το έχω φτιάξει ξανά, …
Ρυζοσαλάτα, φακοσαλάτα ή καλοκαιρινό, εμπλουτισμένο φακόρυζο; Ο συνδυασμός οσπρίων με ρύζι είναι πολύ συνηθισμένος στην κρητική (και όχι μόνο) κουζίνα. …
Υλικά 1 κιλό μελιτζάνες 500 γρ πιπεριές Φλωρίνης 3 πράσινες πιπεριές 500 γρ καρότα 2 μεγάλες ντομάτες 1 ξερό κρεμμύδι …
Υλικά 6 μερίδες Υλικά 6 μερίδες 1 κιλό φασολάκια 6-7 φρέσκα κρεμμυδάκια 2 κολοκυθάκια 1 κούπα ντοματίνια 1 κιλό φασολάκια…
Με τη γειτονική μας Ιταλία μοιραζόμαστε πολλά στοιχεία, τόσο πολιτισμικά, ιστορικά, αλλά και σε θέματα ιδιοσυγκρασίας και τελικά γαστρονομίας. Τα …
Θα έρθουν την Κυριακή οι φίλοι σου στο σπίτι για φαγητό. Και αναρωτιέσαι τι να τους μαγειρέψεις. Θέλεις κάτι παραδοσιακό …
Υλικά 500 γρ κιμά (μισό χοιρινό μισό βόειο) η μόνο χοιρινό 1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι τριμμένο η 2 μέτρια 1 …
Μια εύκολη και υγιεινή συνταγή με φτηνά υλικά. Είμαι φοιτήτρια στην Αγγλία και δυστυχώς ο χρόνος που διαθέτουμε για το …
20 φρέσκες γαρίδες Νο 3-4 των 8-10 εκ. 300 γρ. κριθαράκι καλής ποιότητας 4 τομάτες 12 τοματίνια 30 γρ. ούζο …
1 κιλό μοσχαράκι γάλακτος κομμένο σε κύβους 200 γρ. μανιτάρια μικρά ή κομμένα σε φετάκια 3 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες 1 …
Μια παραδοσιακή συνταγή για τους πιο νόστιμους γίγαντες στο φούρνο!! Αν θέλουμε τηγανίζουμε ελαφρά χοντρές ροδέλες χωριάτικου λουκάνικου και προσθέτουμε …
Ένα εξαιρετικό μαμαδίστικο φαγητό, που γίνεται πάρα πολύ νόστιμο και απίστευτα μαλακό και τρυφερό. Η γεύση του μοσχαριού ταιριάζει απόλυτα …
Βάζουμε τους γίγαντες από το βράδυ σε νερό με μια κουταλιά της σούπας μαγειρική σόδα. Την επόμενη μέρα τους ξεπλένουμε …
Η ελληνική γη, έχει να μας προσφέρει κάθε στιγμή, αμέτρητα υλικά για μια υγιεινή και πολύ νόστιμη διατροφή – ή …
Οι γίγαντες είναι απ’ τα πιο θρεπτικά και νόστιμα ορεκτικά της παραδοσιακής Ελληνικής κουζίνας με μεγάλη προσαρμοστικότητα σε εποχές, συνοδευτικά… …