Κέικ του Οκτώβρη με κολοκύθα
Το πρώτο που θα φτιάξω μαζί της, είναι σχεδόν πάντα ένα κέικ. Απόλυτα φθινοπωρινό στα χρώματα και στις μυρωδιές, αφού …
Το πρώτο που θα φτιάξω μαζί της, είναι σχεδόν πάντα ένα κέικ. Απόλυτα φθινοπωρινό στα χρώματα και στις μυρωδιές, αφού …
Αυτή είναι η συνταγή για το παστίτσιο, που φτιάχνανε οι μαμάδες κι οι γιαγιάδες μας και δεν το χορταίναμε ποτέ. …
Τα φτιάχνω εδώ και χρόνια αυτά τα πιροσκί, μα δεν μπορώ να ξεχάσω την πρώτη φορά. Το ζυμάρι είναι πολύ …
Μου αρέσουν τα περίεργα και ιδιαίτερα, το έχω ξαναπεί. Λυπάμαι πολύ που δεν γράφει πουθενά ποιός είχε την ιδέα γι …
Η συνταγή για ένα υπέροχο γλύκισμα με την ιδιαίτερη γεύση του ινδοκάρυδου συνδυασμένη με σοκολατένια επικάλυψη! Δοκιμάστε οπωσδήποτε αυτό το …
Αλεύρι, Βούτυρο, Άχνη – Ζάχαρη, Αυγό, Κονιάκ, Μοσχοκάρυδο, Αμύγδαλο, Ξηροί καρποί (όλα τα είδη), Βανίλια
Κοτόπουλο παστιτσάδα από την Κέρκυρα, μερακλίδικη, με το χοντρό της μακαρόνι και φυσικά το χαρακτηριστικό μείγμα μπαχαρικών το σπετσερικό, μια …
Υλικά 220 γραμμάρια σιμιγδάλι ψιλό 60 γραμμάρια αλεύρι γενικής χρήσης 20 γραμμάρια μπέικιν (1 φακελάκι) 1/2 κ αλάτι 1 κ …
Για απόλαυση κι όχι για χόρταση. Έτσι μπορώ να χαρακτηρίσω τη σημερινή συνταγή διότι θα είναι μια πολυτέλεια στο εορταστικό …
Με λίγα λόγια το φαγητό πάντα προηγείται των υπολοίπων δραστηριοτήτων. Είναι τόσο όμορφο και ευπαρουσίαστο φαγητό που αξίζει να το …
Το ποτό των Χριστουγέννων σε μια μικρή παραλλαγή. Παραδοσιακά παρασκευάζεται με γάλα, κρέμα γάλακτος, ζάχαρη, χτυπημένα ασπράδια και κρόκους αυγών. …
Γλυκό που μας έρχεται από Αμερική με την υπερβολή των υλικών που χαρακτηρίζει την κουλτούρα των γλυκών τους! Το έφερα …
Υπέροχα σπιτικά νηστίσιμα κουλουράκια, τραγανά εξωτερικά, μαλακά στο εσωτερικό τους, που λιώνουν στο στόμα! Φτιάξτε τα πανεύκολα, να μοσχοβολήσει το …
Από τα πιο αγαπημένα μου γλυκά είναι αυτή η συνταγή, την έχω κάνει πάρα πολλές φορές και δεν με έχει …
Υπάρχει ένα γλυκάκι σιροπιαστό κι αγαπημένο που ακούει στο όχι και τόσο κομψό όνομα “πατσαβουρόπιτα”. Για την παρασκευή του φτιάχνουμε …
Οδηγίες Καθαρίζουμε τα μήλα και τα κόβουμε σε κύβους.Βάζουμε την μαργαρίνη και την μισή ζάχαρη σε κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά, …
Αφράτη τηγανιτή ζύμη γεμισμένη, επί τω προκειμένω, με πατάτα, με καταγωγή από τις σλαβικές χώρες και τη Ρωσία. Υπάρχουν όμως …
Όλα σε μια κατσαρόλα !! Συνταγή μαμάς !!…
Ο Κωστής μου όμως πρόσφατα είχε την φαεινή ιδέα να φτιάξει νηστίσιμη καρυδόπιτα και να με βάλει σε πειρασμό! Ε, …
ΚΟΥΝΟΥΠΙΔΙ ΓΙΑΧΝΙ Ενας απλος,ευκολος,οικονομικος και πολυ πεντανοστιμος τροπος να μαγειρεψουμε το κουνουπιδι.