Πιροσκί με κιμά
Τα φτιάχνω εδώ και χρόνια αυτά τα πιροσκί, μα δεν μπορώ να ξεχάσω την πρώτη φορά. Το ζυμάρι είναι πολύ …
Τα φτιάχνω εδώ και χρόνια αυτά τα πιροσκί, μα δεν μπορώ να ξεχάσω την πρώτη φορά. Το ζυμάρι είναι πολύ …
Κότα γεμιστή με ρύζι, σταφίδες και μπαχαρικά, υπέροχο φαγητό για εορταστικά δείπνα. Βάζουμε το σαφράν στον ζεστό ζωμό κι αφήνουμε …
1 κιλό περίπου μοσχαράκι ελιά ή σπάλα κομμένο σε μικρά ομοιόμορφα κομμάτια. 1 μεγάλο κρεμμύδι λευκό (κομμένο σε μικρά καρέ). 2 …
Ρύζι μπιριάνι ή μπιργιάνι με λαχανικά και οπωσδήποτε Vegan Βiryani, το ινδικό αυτό πιάτο με τις πάμπολλες παραλλαγές, μαγειρεύεται πανεύκολα …
Κοτόπουλο παστιτσάδα από την Κέρκυρα, μερακλίδικη, με το χοντρό της μακαρόνι και φυσικά το χαρακτηριστικό μείγμα μπαχαρικών το σπετσερικό, μια …
“Κύμινο, μοσχοκάρυδο και κόκκινο πιπέρι…” που τραγουδάνε και οι Χαΐνηδες είναι τα μυστικά όπλα της συνταγής!
Άλλη μια εκδοχή για διαφορετικές τηγανίτες σας δίνω σήμερα. Ένα νόστιμο πιάτο, όχι μόνο ιδανικό για πρωινό αλλά και για σνακ, …
Καλή χρονιά αγαπημένοι μου φίλοι! Εύχομαι η νέα χρονιά να είναι γεμάτη ευτυχία, υγεία, δημιουργικότητα και «νόστιμη» σαν τη σημερινή …
Την ιδιαίτερη συνταγή για ωραία κρεατόπιτα, που στην Ανατολική Θράκη συνηθιζόταν ως πρωτοχρονιάτικη πίτα (αλμυρή βασιλόπιτα) έδωσε στη φίλη μας …
Η Κερκυραϊκή παστιτσάδα δηλώνω υπευθύνως ότι ΔΕΝ είναι ένα κοκκινιστό πάνω σε χοντρά μακαρόνια του παστίτσιου. Είναι ένα συγκλονιστικά νόστιμο… …
Όταν σέρβιρα το φαγητό στα πιάτα αναρωτήθηκαν όλοι γιατί άφησα τα κοτσάνια στις μελιτζάνες. Τέλος στα παπουτσάκια δεν παραλείπω ποτέ …
Υλικά συνταγής για το μοσχαράκι 1 κιλό μοσχάρι (νουά, ποντίκι, χτένι από σπάλα, ελιά) 1 μεγάλο κρεμμύδι 1 σκελίδα σκόρδο …
Η μεγάλη μας κολοκύθα που πριν λίγες ημέρες έδωσε την γλυκιά κολοκλυθόπιτα … τώρα με οδήγησε σε μια νέα εκδοχή …
Μια γλυκόξινη νοστιμιά με πολλές χρήσεις! Η γλυκοκολοκύθα είναι από τα αγαπημένα μου υλικά. Όσοι έχετε την ίδια γευστική άποψη …
Το πιο κλασικό πιάτο, στα γιορτινά και όχι μόνο τραπέζια, των νεανικών μας χρόνων. Και ταυτόχρονα, από τα πιο αγαπημένα …
Υλικά 400 γρ. σπανάκι 200 γρ. φύλλα από παντζάρια 6 φύλλα από την καρδιά ενός μαρουλιού 4 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα …
Ένα μείγμα, δέκα χρήσεις!Το μίγμα είναι ιδανικό για κρέας, πουλερικά, γεμίσεις, ζύμες, σάλτσες, μαρινάδες,ψητά σχάρας,τσάτνεϋ, πικάντικες μαρμελάδες και πολλά άλλα!
Ακόμη ένα αγαπημένο μεζεδάκι που όμως μπορεί να γίνει και κανονικό γεύμα αλλά και σάντουιτς που θα μας συνοδεύσει στο …
Μετά από αρκετό καιρό ήρθε η ώρα για την αγαπημένη μας ινδική κουζίνα! Την είχαμε πεθυμήσει πραγματικά! Πάντως το xacuti …
Απο τα καλυτερα και πεντανοστιμα μπιφτεκια στα καρβουνα με προβειο και χοιρινο κιμα. Τα απλα μυρωδικα ερχονται και δινουν το …