Χαλβάς σιμιγδαλένιος
Μυρωδάτος χαλβάς!…
Μυρωδάτος χαλβάς!…
Υλικά 1 φλιτζάνι λάδι [μισό καλαμποκέλαιο μισό ελαιόλαδο] 1 φλιτζάνι σιμιγδάλι χονδρό 1 φλιτζάνι σιμιγδάλι ψηλό 3 φλυτζάνια ζάχαρη 4 …
Η πιο ανάλαφρη και γευστική παραλλαγή του κλασσικού σιμιγδαλένιου χαλβά που μπορείτε να φανταστείτε. Τα κράνμπερις και το λεμόνι πραγματικά …
Ένα μοναδικό γλυκό κατευθείαν από τα βιβλία του Βυζαντίου μας γυρίζει σε κάποιες άλλες γευστικές εποχές…..
Αφού την παρέλαβα (κομμένη) την καθάρισα στην φλούδα μ’ ένα βρεγμένο πανί. Έστρωσα ένα ταψί με χαρτί ψησίματος την έβαλα …
Καλημέρα και χρόνια πολλά σε όλους!!!Χρόνια πολλά στις Φωτούλες, στους Φώτηδες, στους Γιάννηδες και στις Ιωάννες!Χρόνια πολλά και του δικού …
Τα μελομακάρονα, τα ξαδερφάκια των κουραμπιέδων, των παραδοσιακών γλυκών των Χριστουγέννων έχουν την τεχνική τους, ώστε να μελώσουν σωστά, να …
Μελωμένα, τραγανά, με αρώματα και απλά, βασικά υλικά που εγγυώνται την κοιλίτσα να χαμογελάει ευτυχισμένη. Μελομακάρονα, ή αλλιώς ένας χορός …
Μετά απο πολλες συνταγές που έχω φτιάξει, πάντα κάτι μου έλειπε στη γεύση και έτσι ανακάτεψα πολλές μαζί και έφτιαξα …
Χριστουγεννιάτικη αγαπημένη συνταγή! Εδώ θα δούμε πως μπορούμε να φτιάξουμε μελομακάρονα σαν του ζαχαροπλαστείου, αφράτα και ζουμερά
Tα μελομακάρονα είναι γλυκάκια με έντονα τα αρώματα της κανέλας, του γαρύφαλλου, των αιθέριων ελαίων του πορτοκαλιού, και το σιρόπιασμά …
ΥΛΙΚΑ Αλεύρι για όλες τις χρήσεις οσο πάρει να γίνει ζύμη να πλάθετε 2 φλυτζάνια σιμιγδάλι,η χονδρό,η ψιλό 1 και …
1 φλιτζ. τσαγιού σιμιγδάλι χοντρό 1 φλιτζ. τσαγιού σιμιγδάλι ψιλό 200 γρ. Βιτάμ 2½ φλιτζ. τσαγιού ζάχαρη 1 φλιτζ. τσαγιού …
Την υπέροχη συνταγή για τα λαχταριστά μελομακάρονα μας έστειλε η Εύη Μήτσου Καπετάνου από τη Νέα Τρίγλια Χαλκιδικής και την …
2/3 φλ. ελαιόλαδο ή ηλιέλαιο ή καθαρό βούτυρο 1 φλ. σιμιγδάλι ψηλό 1 φλ. σιμιγδάλι χοντρό 1 κ.σ. κανέλα τριμμένη …
Κλασικό σπιτικό, γρήγορο και εύκολο γλυκό για όλες τις ώρες και ιδιαίτερα αγαπητό την περίοδο της νηστείας! 1/3 φλ. ελαιόλαδο …
Ένα πολύ ωραίο σιροπιαστό γλυκό, με καταπληκτικό άρωμα και γεύση πορτοκαλιού. Θυμίζει πολύ το ραβανί, μόνο που δεν έχει αλεύρι.Γίνεται …
Υλικά 1 φλιτζ. τσαγιού σιμιγδάλι χοντρό 1 φλιτζ. τσαγιού σιμιγδάλι ψιλό ½ φλιτζ. τσαγιού ελαιόλαδο ½ φ λιτζ. τσαγιού ηλιέλαιο …
Μελομακάρονα τραγανά και απόλυτα μελωμένα! Δεν το λέω εγώ,το λένε οι δοκιμαστές μου,που πιστέψτε με είναι πολύ δύσκολοι και απαιτητικοί! …