Coquille de Noël (Το Κοχύλι των Χριστουγέννων)
Γλυκά ψωμιά Διεθνής κουζίνα Είναι μια γαλλική παραδοσιακή συνταγή της Βόρειας Γαλλίας και του Βελγίου για ένα χριστουγεννιάτικο ψωμάκι-τσουρεκάκι τύπου …
Γλυκά ψωμιά Διεθνής κουζίνα Είναι μια γαλλική παραδοσιακή συνταγή της Βόρειας Γαλλίας και του Βελγίου για ένα χριστουγεννιάτικο ψωμάκι-τσουρεκάκι τύπου …
Το στρούντελ, αυτό το γλυκό αρτοσκεύασμα με την γεμιστή ζύμη είναι από τα πιο εύκολα γλυκίσματα που μπορούμε να ετοιμάσουμε …
Η σάλτσα Αγιωργίτικο που δημιούργησα παρέα με τον αγαπημένο μου συνεργάτη, chef Μανώλη Μαυριγιαννάκη του Point A Bar & Restaurant,… …
…μέλι 1 ξυλάκι κανέλας 1 φέτα πορτοκάλι ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ Ετοιμάζουμε το σιρόπι Σε μια κατσαρόλα, σε μέτρια φωτιά, βάζουμε την ζάχαρη, …
Υλικά της συνταγής μας (30 τεμ.) 100 θερμιδες/ ανα τεμ. χωρίς την γκανάζ 100 γρ. ελαιόλαδο ελαφρύ 60 γρ. λάδι …
Υλικά για στρογγυλή φόρμα 26 εκ.: 1 κιλό κυδώνια (ακαθάριστα) χυμός από 1 λεμόνι 1/2 φλιτζ. μαύρες σταφίδες 4 κ.σ. …
ΥΛΙΚΑ: ΓΙΑ ΤΗΝ ΖΥΜΗ: ΟΛΑ ΤΑ ΥΛΙΚΑ ΣΕ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΔΩΜΑΤΙΟΥ 200gr ΓΑΛΑ 150gr ΖΑΧΑΡΗ ΚΡΥΣΤ. 100gr ΗΛΙΕΛΑΙΟ 1 ΦΑΚΕΛΑΚΙ ΜΑΓΙΑ …
Το πλούσιο και αφράτο κέικ καρότου, γίνεται μια υπέροχη τούρτα, αν κοπεί οριζόντια και γεμιστεί με κρέμα τυριού. Τα καρύδια …
Μηλόπιτα που έφτιαξα πειραματικά με τα φύλλα του Νώε, είχα άλλωστε πει ότι είχα και μια σκέψη για γλυκάκι με …
‘Ετσι, λοιπόν, κατέληξα στην σημερινή μου πρόταση για δύο ειδών διαφορετικά τσουρεκάκια… μαφινάκια γεμιστά με μαρμελάδα και τσουρεκοκουλουράκια ή αλλιώς …
Για το κέικ 375 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του 250 γρ. ζάχαρη 180 γρ. βούτυρο ή μαργαρίνη σε θερμοκρασία …
Τα παιδιά αγαπούν τα γλυκά και καλό θα είναι στο σπίτι να έχετε πάντα κάποιο γλυκό κέρασμα. Μια από τις …
Υλικά για 2 stollen: 200 γρ. μαργαρίνη με βούτυρο 200 γρ. άχνη ζάχαρη 2 αυγά 200 γρ. κρέμα γάλακτος …
Μια συνταγή γέμισης για το Χριστουγεννιάτικο κοτόπουλο ή τη γαλοπούλα, με παραδοσιακή γέμιση κιμά (κι όχι με συκωτάκια), καβουρντισμένο κουκουνάρι, …
250 ml ελαιόλαδο και αραβοσιτέλαιο 4 αβγά 360 γρ. ζάχαρη καστανή 350 γρ. κολοκύθα πορτοκαλί τριμμένη στον τρίφτη και καλά …
Αντί να χρησιμοποιήσουμε μια τεράστια γαλοπούλα, το καλύτερο είναι να χρησιμοποιήσουμε το στήθος της γαλοπούλα και να το γεμίσουμε και …
Το ρύζι στα γιορτινά τραπεζώματα των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς αποτελεί για εμένα ένα βασικό πιάτο και θεωρώ πως έχει …
ΠΙΛΑΦΙ ΜΕ ΑΜΥΓΔΑΛΑ (BADEMLI PILAV) Αυτήν την εβδομάδα παρουσιάζω πιάτα από την τούρκικη κουζίνα, για να δώσουμε μία ανατολίτικη νότα …
Αυτός ο υπέροχος και πολύ εύκολος μπακλαβάς κατάγεται από την Πελοπόννησο και είμαστε σίγουροι ότι θα τον λατρέψετε! Η παρασκευή …
Ο κρύος καιρός ταιριάζει στην γεμιστή γαλοπούλα. Την κάναμε πλούσια σε γεύση και συμβολικά γουρλίδικη. Νόστιμη, τραγανή έξω, ζουμερή μέσα, …