Τάρτα με γλυκοπατάτα
Μέχρι πριν λίγα χρόνια την αντιπαθούσα. Κάποτε προέκυψε να μου την προσφέρουν θαυμαστά ψημένη στον φούρνο και από τότε έγινε …
Μέχρι πριν λίγα χρόνια την αντιπαθούσα. Κάποτε προέκυψε να μου την προσφέρουν θαυμαστά ψημένη στον φούρνο και από τότε έγινε …
Επέλεξα να φτιάξω μια τάρτα προκειμένου να εγκαινιάσω τη νέα μου ταρτιέρα, την αγόρασα ώστε να φτιάχνω μικρότερες τάρτες, γενικώς, …
Υλικά για την κρέμα 400 γρ. τυρί κρέμα 120 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική χυμό απο 2 λεμόνια ξύσμα απο 1 λεμόνι 2 αυγά …
ΤΑΡΤΑ ΜΕ ΚΡΕΜΑ ΦΡΑΝΤΖΙΠΑΝ ΚΑΙ ΒΥΣΣΙΝΑΥπέροχη τάρτα με πλούσια κρέμα φραντζιπάν (με αμύγδαλα και βούτυρο) και κομπόστα βύσσινο!Τα γλυκόξινα βύσσινα …
Είπα λοιπόν να την “φτιάξω” κάπως αυτή την έρμη διάθεση και μετά από αρκετές ημέρες να γράψω μια ακόμη γλυκιά …
Αυτή, η υπέρτατη απόλαυση της ζεστής, τραγανής τάρτα από σφολιάτα που συνδυάζεται με «μελωμένα» φρούτα εποχής που λιώνουν στο στόμα …
Τροπική τάρτα με βάση τραγανό μπισκότο με άρωμα τζίντζερ, δροσερή κι ελαφριά κρέμα καρύδας για γέμιση, κομμένες μπανάνες και αποξηραμένη …
Διόλου ή ελάχιστα γλυκιά, με κομψή γεύση και πλούσια, μπισκοτένια υφή. Μελαμψή από φύση, συγκριτικά ελαφριά τάρτα με μούρα της …
ΤΑΡΤΑ ΜΕ ΓΕΜΙΣΗ ΜΠΡΑΟΥΝΙΣΣας αρέσουν οι τάρτες και λατρεύετε τα φούλ σοκολατένια μπράουνις? Σήμερα θα σας παρουσιάσω ακόμη μία συνταγή …
Αν έπρεπε να διαλέξω 5 αγαπημένα μου γλυκά σίγουρα αυτή η λίστα θα είχε στην πρώτη θέση την τάρτα λεμονιού …
Το σημερινό γλυκό στην ουσία είναι μια σύγχρονη μορφή γαλατόπιτας με άρωμα πορτοκαλιού αλλά κατέληξε στη μορφή που βλέπετε λόγω …
Υλικά για 8 ατομικές φόρμες ή για ταρτιέρα 25 εκ.: Ζύμη 250 γρ. αλεύρι μαλακό ή για όλες τις χρήσεις, κοσκινισμένο 10 …
Η ισορροπία μεταξύ των γλυκών, όξινων και γήινων γεύσεων της τάρτας όπως και των ποικίλων υφών της είναι, για μένα, …
Όπως σας υποσχέθηκα σήμερα θα σας αναρτήσω την μους πραλίνας του Παρλιάρου. Σχετικά εύκολη διαδικασία, εκείνο που θέλει περισσότερο χρόνο …
Μηλαράκι ψητό και άκρως αρωματικό, καθώς το κρύο το θέλει το άρωμα του μήλου για να νοιώσεις την θαλπωρή και …
Μια τέτοια στιγμή, η έμπνευση με οδήγησε σε μια μοναδικά νόστιμη και διαφορετική εκδοχή ενός “κανταϊφογαλακτομπούρεκου”. Μια τάρτα με βάση …
Αυτή η ψητή τάρτα σοκολάτας συνδυάζει την τάρτα με το αφράτο κέικ και είναι φτιαγμένη με φρέσκο βούτυρο, σοκολάτα, κονιάκ, …
Υλικά για ταψί 30χ20 εκ.: 500 γρ. κορόμηλα 40 γρ. αμύγδαλα χοντροκομμένα και καβουρντισμένα χωρίς βούτυρο 300 γρ. αλεύρι 2 …
Κάθε λογής τάρτες, γλυκές ή αλμυρές, μπορεί να βρει κανείς στη Γαλλία αλλά το πιθανότερο είναι ότι τάρτα με μέλι …
Δύσκολη, αλλά αξίζει. Του Πέτρου Εμμανουήλ